Béčko si na domácím hřišti poradilo s Rožmitálem

[9. 10. 2017 14:08:05]
Béčko si na domácím hřišti poradilo s Rožmitálem

 

Tatran Sedlčany „B“ – Spartak Rožmitál pod Třemšínem 2:0 (1:0)

G: Repetný, Strnad

Sestava Tatranu: Hrůša – Hofman (74.Matoušek L.), Pudil, Stibor, Dvořák J. – Repetný (86.Sirotek P.), Matoušek P. (59.Šťovíček F.), Strnad, Bartůšek (59.Sirotek M.) – Haas (68.Špaček), Lípa V.


ŽK: 38. Haas, 77. Šťovíček F.

 

Po debaklu v Dušníkách jsme se chtěli ukázat v lepším světle a uhájit domácí neporazitelnost. Hosté měli před zápasem 6 bodů, venku ale ještě nebodovali a ani neskórovali. My jsme tentokrát měli plnou lavičku, řada hráčů ale měla sobotní zápas v nohách.

První náznak šance měli v úvodu hosté, pak jsme ale předvedli ofenzivní smršť, s hromadou vyložených šancí. První z 6.minuty byla hned gólová. Repetný si na pravé straně vyměnil míč s Haasem a sám před brankářem nezaváhal - 1:0. V 11.min. jsme skórovali podruhé. Po pěkné kombinaci Matouška s Lípou zakončil hlavou na přední tyči Bartůšek, pískal se ale ofsajd a branka nebyla uznána. O minutu později vyslal ulicí do úniku Strnad Repetného, ten ale z mírného úhlu trefil jen boční síť. V další minutě vyšachovali Matoušek s Haasem celou hostující obranu. Prvně jmenovaný ale sám před bránou zbytečně vymýšlel přihrávku místo střely – bez efektu. V 18.min. šel opět Repetný sám na brankáře, udělal mu kličku, míč z prázdné brány ale vykopl vracející se obránce. Další dvě slibné šance neproměnil Lípa. Pak náš velký tlak opadl a kombinačně hrající hosté se taky připomněli. Na pravé straně z úhlu postupoval útočník sám na Hrůšu, ten ale dobře vyběhl a následnou střelu nohama vyrazil. O další tři minuty později zakombinovali hosté opět na pravé straně a po zpětné přihrávce se střela otřela o břevno. Ve 27.min. se ve vápně prosadil individuálně Haas, na zadní tyči našel Dvořáka, který zblízka trefil jen břevno. Po strhujícím úvodu se už do konce poločasu nic zásadního nestalo.

Do druhého půle jsme šli s cílem co nejdříve rozhodnout. Do větších šancí jsme se ale nedostávali. Hosté se snažili co nejvíce držet míč, což se jim kombinací po zemi, bez nakopávaných míčů úspěšně dařilo. V 60.min. měli zajímavou možnost na vyrovnání. Nejlepší hostující hráč Hausleitner se postavil k trestnému kopu z 20 metrů a jen těsně minul levou šibenici naší branky. Po tomto varování a několika střídání se nám podařilo opět získat územní převahu, z které se nejdříve dostal dvakrát k zakončení Haas. Obě střely ze střední vzdálenosti ale neměly potřebnou razanci a hostující brankář Zrno si s nimi poradil. V 69.min. posunul M. Sirotek ve středu pole na Stibora, ale jeho bomba z 25 metrů skončila nad. V 80.min. se dlouhý míč dostal ke Špačkovi, který se vřítil do vápna a po obraném zákroku se ocitl na zemi. Po konzultaci rozhodčích a chvilce váhání se správně pískala penalta. K té se postavil Strnad a tvrdě k pravé tyči navýšil naše vedení - 2:0. V poslední minutě mohl ještě zvýšit Marek Sirotek, kterého našel samotného ve vápně Lukáš Matoušek. Mára ale zblízka brankáře neprostřelil. Po chybě Pudila u rohového praporku mohli hosté ještě v úplném závěru snížit, ale spolehlivý Hrůša byl pozorný.

Vzhledem k průběhu zápasu jsme si vítězství zasloužili, škoda jen velké řady neproměněných šancí. Hosté se prezentovali velice sympaticky. Chtěli hrát fotbal, dobře kombinovali a skoro celý zápas drželi nadějný výsledek, který jim dával šanci na bodový zisk. I když obraná hra celého mužstva není stále ideální, tak se nám poprvé v sezóně podařilo udržet čisté konto. Na tom se spolehlivým výkonem podílel Zdeněk Hrůša, který dobře zastoupil zraněného Glogara. K dalšímu zápasu odjíždíme do Loděnice, kde se v sobotu 14.10. utkáme s domácím AFK.

 

Zpět na články »