Béčko se zachránilo v I. B třídě

[15. 6. 2023 10:02:10]
Béčko se zachránilo v I. B třídě

I. B třída, skupina D – 25. kolo  
Neděle 11. 6. 2023 (hřiště: Tatran)


„B“ muži - Kácov  4:1 (2:1)
G: V.Lípa 2, D.Pudil (p), M.Sirotek 


 

Sestava:
L.Dřevojan – J.Chlasták, F.Hofman, T.Čipera, D.Pudil, P.Lípa, F.Stibor (37.R.Krůta), D.Čipera, V.Schwarz (74.M.Sirotek), V.Lípa (69.R.Kvěch), M.Dvořák (84.L.Mošnička)

 

V zápase s Kácovem jsme chtěli udělat poslední krok k jistotě záchrany I. B třídy, což znamenalo zvítězit alespoň o dvě branky. Sestava byla již jako tradičně doplněna několika hráči z kádru „áčka“, což ještě více zvyšovalo naše šance. Zároveň jsme museli brát v potaz, že soupeř má stejně bodů jako my, a tak i pro něj by případné získané body byly důležité.


Pokud jsme si v průběhu sezóny často stěžovali na naše neproměňování šancí, tak následujících devadesát minut mělo ještě všechno překonat. Hned na úvod napíši, že v článku rozhodně nebudou zmíněny všechny brankové příležitosti a hrubým odhadem jich bylo dvakrát tolik! Hned ve 4.minutě se ukázalo, že hostující obrana bude mít velké problémy s naší rychlostí. P.Lípa jednoduše unikl po lajně, přesným centrem našel V.Lípu, ale ten v jasné šanci hlavičkoval vedle. O minutu později se protáhl za obranu V.Schwarz a na jeho střílenou přihrávku na zadní tyči jen těsně dva naši hráči nedosáhli. V další minutě se individuálně prosadil M.Dvořák, uvolnil se do vápna a jeho prudká střela jen o centimetry minula pravou tyčku. V 16.minutě se k odraženému míči ve vápně dostal V.Lípa, ale jeho střelu brankář vytáhl na roh. V 20.minutě se P.Lípa krásně uvolnil ze strany až před gólmana, jenže jeho prudké zakončení znamenalo opět pouze roh. V 23.minutě se konečně měnilo skóre, když P.Lípa zatáhl míč po lajně a přesnou přihrávkou oslovil na zadní tyči V.Lípu, pro kterého nebyl problém do odkryté branky zakončit – 1:0. V 25.minutě jsme zahrávali sérii rohových kopů a z toho posledního se zadařilo, když D.Čipera našel nabíhajícího V.Lípu a ten se hlavou zblízka nezmýlil – 2:0. V 30.minutě hosté zahrávali trestný kop téměř z poloviny hřiště, centr si našel jeden z hostujících útočníků a umístěnou hlavičkou snížil na 2:1. V 38.minutě mohlo být navíc ještě hůře, když nejdříve L.Dřevojan vyrazil prudkou střelu, akce pokračovala a dobíhající hráč netrefil v dobré pozici prakticky odkrytou branku! Ve 40.minutě se nám povedla pěkná kombinační akce, v jejímž závěru dal P.Lípa před střelou přednost přihrávce na M.Dvořáka, ale ten míč do odkryté branky neuklidil.


Poločasové vedení pouze o jednu branku bylo pro nás zklamáním, protože vzhledem k množství šancí a převaze jsme už měli vést alespoň o čtyři góly a měl být klid. Místo toho byl soupeř stále ve hře o dobrý výsledek a dalo se čekat, že se pokusí se zápasem ještě něco udělat. První minuty druhé části byly z naší strany špatné, chyběl pohyb a zdálo se, že se budeme muset bránit tlaku Kácova. Naštěstí nás opět zachránila rychlostní převaha, když V.Lípa pronikl po brejkové akci do vápna, kde ho hostující obránce zastavil jen za cenu faulu. Nařízenou penaltu následně bezpečně proměnil náš kapitán D.Pudil a zvýšil na 3:1. V 56.minutě si ještě hosté vytvořili nadějnou příležitost po trestném kopu, ale míč naštěstí skončil nad břevnem. V 79.minutě odcentroval z pravé strany J.Chlasták a střídající M.Sirotek pěkným halfvolejem z hranice penalty upravil na 4:1. V 84.minutě postupoval M.Dvořák od poloviny hřiště zcela sám na hostujícího brankáře, rozhodl se jít do kličky, která se mu ovšem příliš nepovedla a dostal se do velkého úhlu. Situaci ještě zvládnul vyřešit zpětnou přihrávkou , ale nabíhající P.Lípa úplně prázdnou branku netrefil.


Po závěrečném hvizdu mohla ovšem vypuknout velká radost, protože výhra nám zajistila záchranu v soutěži, což se po podzimní části (6 bodů) zdálo jako těžce splnitelný úkol. Zlepšenými výkony celého mužstva a především zvládnutím všech domácích zápasu se to podařilo a klukům za to patří velká pochvala. V posledním domácím zápase se v neděli 18. června od 17:00 hod utkáme s celkem Říčan. Věříme, že nás přijdete podpořit a užít si úplně poslední zápas Tatranu v této sezóně před letní přestávkou.       

Zpět na články »