Béčko přestřílelo Daleké Dušníky

[2. 5. 2018 11:15:59]
Béčko přestřílelo Daleké Dušníky

Tatran Sedlčany „B“  - TJ Sokol Daleké Dušníky - 4:3 (3:1)

G: Valenta 2x, Senft, Sirotek M.

Sestava Tatranu:
Vančát  – Bartůšek, Pudil, Hofman, Dvořák J. – Lípa V., Stibor, Matoušek P. (82. Novák), Špaček (45. Sirotek M.), – Senft (60. Kabíček), Valenta (73. Sirotek P.)

 

ŽK: 88. Lípa V.

 

V okresním derby nás čekal tradiční soupeř z Dalekých Dušníků. Hosté byli mužstvem jara, když ještě neztratili ani bod. Naší velkou motivací pak bylo odčinit podzimní debakl 9:0. Před slušnou návštěvou se dal očekávat atraktivní zápas, což se nakonec potvrdilo.

Zápas jsme začali výborně. Hned v 11. min vysunul do sóla středem hřiště Matoušek Valentu, který chytře přeloboval gólmana Kobíka 1:0. Ve 14. min  Valenta vydláždil uličku Senftovi, který se sám před Kobíkem nemýlil 2:0. Ani hosté nezaháleli. V 18. min se ve vápně protlačil k míči kanonýr Krása a jeho hlavičku pod břevno musel Vančát vyrazit na roh. Hned v následující minutě se dostal ke střele z 18 metrů Stibor, Kobík s námahou vyrazil a dobíhající Bartůšek z blízka těsně minul. Ve 23. min to byli zase hosté. Po hezké přihrávce za obranu jejich útočník obstřelil Vančáta, míč ale naštěstí skončil těsně vedle pravé tyče. Divákům se zápas musel líbit, hrál se z obou stran útočný fotbal a do přestávky viděli ještě dvě branky. Nejdříve v 35. min chyboval hostující pravý obránce, kterého připravil o míč Senft, před brankou našel Valentu, ten ale mířil kousek vedle pravé tyče. Ve 39. min jsme si na levé straně nepočínali příliš důrazně. Sklenář se probil do středu a tečovaná střela z 18 metrů skončila za zády Vančáta 2:1. Naše odpověď byla blesková. Hned v následující minutě vyslal Stibor za obranu Valentu, který postupoval zprava sám a trefil se přesně přes celou bránu 3:1. První půli jsme zaslouženě vyhráli, i když branek mohlo být na obou stranách více.

Do druhého poločasu jsme vstoupili vlažně a hosté toho využili. Nejdříve jsme ve 49. min nezachytili náběh za obranu a výborným zákrokem nás podržel Vančát. Z následného rohu se už ale Dušníky radovaly. Jeden z nejmenších hráčů na hřišti Švagr se dostal k jednoduché hlavičce a k levé tyči snížil na 3:2. V 55. min jsme se opět připomenuli před hostující bránou. Valenta vlevo vybojoval míč, posunul ho před bránu na volného Senfta, který si ho navedl do středu na levačku, ale bránu přestřelil. Po hodině hry se dostal na hřiště Kabíček, který mohl hned skórovat. Po skrumáži ve vápně k němu propadl míč, který napálil ze 7 metrů jen do boční sítě. Tempo zápasu už nebylo tak vysoké jako v první půli. Nám se nepodařilo zvýšit náskok a hosté tak byli stále ve hře o body. Nejblíže k vyrovnání byli v 76. min, kdy se jejich útočník prokličkoval na levé straně vápna až k brankové čáře, naštěstí přihrávku před bránu jsme důrazně odkopli do bezpečí. Ke konci zápasu už Dušníky riskovaly a toho využil Petr Sirotek, který v 86. min krásnou přihrávkou z vlastní poloviny vybídl k sólu Kabíčka a hostující Drnec musel zatáhnout za záchranou brzdu. Následovala červená karta a trestňák z 28 metrů. K tomu se postavil Marek Sirotek a tvrdá rána, která před Kobíkem ještě skočila, propadla přes jeho rukavice za levou tyč 4:2. Klidný závěr zápasu se ale nekonal. V 88. min vybojovali hosté kousek od rohu vápna na pravé straně trestný kop. K tomu se postavil Pavlík a ne příliš důrazný centr nakonec zapadl, po chybné komunikaci obrany, za zadní tyč 4:3. Vyrovnání jsme už hostům nedovolili a všechny tři body zůstaly doma.

Za výkon v prvním poločase jsme si výhru zasloužili. Hosté ale potvrdili svou jarní formu a zápas ve druhé půli ještě zdramatizovali. Po výborné přípravě se konečně začalo dařit Mírovi Valentovi, který skóroval ve druhém zápase v řadě a ke dvěma gólům dnes přidal i pěknou asistenci. Příští zápas odehrajeme v sobotu 5.5 v Rožmitále.

 

Zpět na články »