Béčko přehrálo v okresním derby Daleké Dušníky až na penalty.

[2. 5. 2017 10:54:17]
Béčko přehrálo v okresním derby Daleké Dušníky až na penalty.

Po dvou vítězných zápasech jsme chtěli opět naplno bodovat a odpoutat se od soupeře, který byl v tabulce hned za námi na pátém místě. Tentokrát jsme nemuseli řešit omluvenky, chyběl jen Bartůšek.

Tatran Sedlčany „B“ – TJ Sokol Daleké Dušníky 3:2p. (2:2)

G: Valenta 2x

 

Penalty:

Proměnili – Valenta, Krůta, Pudil

Neproměnili – Matoušek P., Štovíček F.

 

Sestava Tatranu: Dřevojan – Pešek(71.Dvořák J.), Pudil, Ségl, Lípa P.(76.Brotánek T.) – Lípa V.(76.Stibor), Matoušek P., Otradovec(84.Šťovíček F.), Sirotek M. – Kvěch K.(77.Krůta), Valenta.

 

ŽK: 67. Lípa V., 86. Stibor

 

Začátek zápasu se nám podařil. Byli jsme hodně aktivní směrem dopředu a do vedení jsme mohli jít hned v 8.minutě. To se ve vápně uvolnil Matoušek a střelou přes celou bránu trefil tyč. Míč v hostující síti skončil hned o minutu později. Kvěch poslal uličkou do úniku Valentu, který naznačil brankáři a po kličce skóroval do prázdné brány 1:0. V 16.minutě vyslal do sóla Matoušek Sirotka, ten sám před bránou jen těsně minul levou tyč. Ve 20 minutě jsme už vedení navýšili. Pavel Lípa našel centrem na zadní tyči Peška, který zakončoval hlavou přes celou bránu a těsně před čárou ještě doklepl Valenta 2:0. O další dvě minuty později jsme kopali trestňák z 22 metrů. K míči se postavil Vašek Lípa, který trefil pěkně přes zeď, gólman ale stačil zakročit a vyrazil míč na roh. Z velkého tlaku jsme bohužel další branku nevytěžili a přišel trest na druhé straně. Ve 34.minutě jsme nebyli důslední v našem vápně a hostující Krása pohotově po zemi prostřelil Dřevojana 2:1. Hned v další minutě dostal Slunečko dlouhý míč za obranu, který poslal z první do šibenice naší branky 2:2. Těsně před půlí mohl převrátit vedení na naši stranu Sirotek. Po krásné přihrávce za obranu od Matouška zaseknul do středu, pak ale vystřelil jen slabě po zemi do náruče brankáře.

 

Do druhé půle jsme vstoupili opět hodně aktivně a hrálo se hlavně na půlce hostů. V 60.minutě jsme si vybrali velkou dávku smůly. Nejdříve se pěkně uvolnil Valenta a z 20 metrů trefil břevno. Akce pokračovala a po centru z levé strany zakončoval netradičně hlavou Matoušek, opět jen do levé tyče. Následoval roh, na který si naskočil Pavel Lípa a hlavou trefil zase levou tyč hostující brány… Hráčům na obou stranách pak začali ubývat síly a tempo zápasu i díky střídání opadlo. Za zmínku stojí ještě střela Ségla ze 73.minuty, kterou efektně vyrazil brankář Krása. Z protiútoku se připomenuli hosté, zakončení po rychlém kontru ale skončilo jen v boční síti. V 84.minutě mohl rozhodnout střídající Krůta. Sirotek nacentroval z levého křídla, David ale trefil opět jen brankovou konstrukci. O druhém bodu tak museli rozhodnout penalty. V této disciplíně se zaskvěl Dřevojan, který dvě penalty chytil a jedna skončila na tyči. My jsme sice první dvě penalty neproměnili, pak už jsme se ale nemýlili a v poslední sérii rozhodnul kapitán Pudil.

 

Tentokrát se od nás odklonilo štěstí. V celém zápase jsme měli převahu, hosté pouze třikrát ohrozili nebezpečně bránu a dali dva góly. Na druhé straně jsme nastřelili celkem 5x tyč a řadu dalších nadějných situací neproměnili. Nejlepší na hřišti byl jednoznačně Míra Valenta, který dal dva góly, proměnil penaltu a byl permanentní nebezpečí pro hostující obranu. Až na zaváhání při prvním gólu zahrál dobře střed obrany – Pudil, Ségl. Při penaltách byl vynikající Dřevojan. Příští zápas sehrajeme v sobotu 6.5. do 17:00 v Rožmitále.

Zpět na články »