Béčko potřetí v řadě za sebou zvítězilo

[4. 6. 2018 14:46:55]
Béčko potřetí v řadě za sebou zvítězilo

 

FK Lety - „B“ muži 0:2 (0:1)

G: Valenta, Stibor

Sestava Tatranu:
Glogar - Podlipský, Čejda J., Novák, Sirotek M. (60. Kabíček) - Špaček, Stibor, Hájek, Sirotek P. (60. Kvěch R.) - Krůta, Valenta

 

ŽK: 69. Kvěch R., 87. Kabíček

 

Soupeř byl před zápasem na třetím místě, v případě našeho vítězství jsme se ale na něj mohli bodově dotáhnout. Domácím opět chyběl exligový Marek Jarolím a kanonýr Chalupa. My jsme oproti minulému kolu tradičně obměnili podstatnou část sestavy a tentokrát jsme měli jen dva hráče na střídání.

Zápas pro nás začal výborně. Hned ve 4. min vyrobil obrovskou hrubku domácí exligový brankář Sňozík. Vyběhnul hluboko do pole, jeho těžkou přihrávku nezpracoval kolega z obrany a pohotový Valenta trefil ze 40 metrů po zemi prázdnou bránu 0:1. To byl ale jediný světlý okamžik z naší strany v první půlce. Soupeř nakopával dlouhé míče na tři útočníky a my jsme se mu v tomto přizpůsobili. Bohužel nám chyběl větší důraz ve středu pole a domácí tak měli územní převahu. Chyběla jim ale větší fotbalovost a tak vážněji ohrozili naší branku jen dvakrát. V 15. min si zpracoval na pravé straně útočník míč a z 12 metrů prudce vystřelil. Glogar byl ale na bližší tyči připraven a střelu z pod břevna vyboxoval. Ve 38. min pak kopali domácí trestňák z 20 metrů a technickou střelu vytěsnil Glogar na roh.

Ve druhém poločase jsme chtěli vice držet balon a hrát na krátkou přihrávku. Domácí zůstali u taktiky z úvodu a stále posílali vysoké míce před bránu. Obrana vedená kapitánem Čejdou si ale počínala bezchybně. Na naši hru se už dalo koukat a před domácí brankou jsme byli mnohem nebezpečnější. Přesto mohli nejdříve domácí vyrovnat. V 66. min kopali další trestňák z 22 metrů. Nepovedená střela sice skončila na zdi, ale následnou šikovnou přihrávku za obranu si na hranici ofsajdu zpracoval neobsazený Nejepsa, naštěstí s nedůrazným zakončením si Glogar poradil a vyrazil na roh. Pak už jsme se začali prosazovat i před Sňozíkovou brankou.  Nejdříve se v 70. min uvolnil kličkou ve vápně střídající Robert Kvěch, ale po evidentním podražení se nedočkal penalty, ale žluté karty za protesty. V 81. min jsme se podruhé radovali. Krůta kopal roh z pravé strany, na první tyči pustil Špaček chytře míč mezi nohama a pro Stibora nebyl problém z malého vápna doklepnout do sítě 0:2. O dvě minuty později jsme se trefili potřetí. K trestňáku z 25 metrů se postavil Hájek, jeho bombu do středu brány Sňozík neudržel, ale dorážející Špaček byl dle rozhodčích v ofsajdu. V 85. min nabídl rozhodčí domácím další trestňák z 18 metru, ale i s ním si pozorný Glogar nadvakrát poradil. V závěru jsme už chytře drželi míč na útočné polovině a pohlídali si zasloužené vítězství.

Za zlepšený výkon ve druhém poločase jsme si tři body zasloužili a v posledních dvou kolech máme šanci zabojovat i o druhé místo. Základem dnešního vítězství byla spolehlivá obrana v čele s Kubou Čejdou. Pochvalu hlavně za druhý poločas ale zaslouží úplně všichni. Poslední domácí zápas sehrajeme v neděli 10.6. od 17 hod proti béčku Dobříše a pokud zvítězíme, posuneme se před ně v průběžné tabulce.

Zpět na články »