Béčko potřetí v řadě neinkasovalo branku

[28. 9. 2021 14:04:17]
Béčko potřetí v řadě neinkasovalo branku

FUMBI I. B třída, skupina E – 7. kolo  
Sobota 25. 9. 2021 (hřiště: Jinočany)

 

Jinočany - „B“ muži    0:3 (0:1)
G: Haas 2, L. Matoušek  

Sestava:
Dřevojan – Janoušek, Pudil, Hofman, Beňo (28.R.Krůta) – D.Čipera, Bláha, Novotný, J. Dvořák – Haas (86.Špaček), L. Matoušek

ŽK: Haas, Janoušek

 

Před zápasem s Jinočany jsme řešili velké problémy s počtem lidí, protože na poslední chvíli se tři hráči omluvili a bylo těžké sehnat nějakou náhradu. Soupeř hned od prvních minut ukazoval svoji sílu, kterou jsme očekávali, protože za něj hraje mnoho kluků, kteří prošli pražskými týmy jako Motorlet, Aritma, či Vršovice. Do patnácté minuty se prakticky hrálo jen na naší polovině a museli jsme odvracet jednu nebezpečnou situaci za druhou. Ale opravdu velkou brankovou příležitost si v úvodu domácí vytvořili jen ve 2.minutě, kdy nás skvělým zákrokem podržel L.Dřevojan a kopal se jen roh. Po těch patnácti minutách se hra začala vyrovnávat a začali jsme se také dostávat na dostřel branky. V 19.minutě rozehrál trestný kop ze strany L.Matoušek, jeho pěkný pokus zastavila tyčka, ale míč se odrazil od zadní tyče k dobíhajícímu P.Haasovi a šli jsme do vedení – 0:1. V 28.minutě musel pro zranění střídat J.Beňo, kterého nahradil R.Krůta a na lavičce už nám zůstal pouze J.Špaček, který se vrací po dlouhé pauze způsobené zraněním a ještě nemůže hrát větší časový úsek. Až do konce první části se potom hrál rychlý, běhavý fotbal a nebezpečné situace a náznaky šancí se střídali na obou dvou stranách.

Druhý poločas začal naší velkou šancí, když se ve 47.minutě na útočný výlet vydal Z.Janoušek, ale jeho zakončení skončilo těsně vedle. V 56.minutě domácí pohrdli 100% šanci na vyrovnání, když se zakončující hráč nedokázal trefit do zcela prázdné branky. V 60.minutě se ve velké příležitosti objevil P.Haas, ale domácí brankář jeho střelu skvěle vytáhl. V 67.minutě svedl tentýž hráč důležitý souboj o míč na vápně a L.Matoušek pohotovou střelou zvýšil na 0:2. Domácí byli v těchto minutách v herním útlumu což se nám podařilo využít ještě o tři minuty později, když se míč po akci D.Čipery dostal k P.Haasovi a ten krásně přehodil domácího brankáře – 0:3. Závěr utkání již byl celkem v poklidném tempu, protože oba dva celky věděli, že o vítězi je pravděpodobně rozhodnuto. Většina akcí končila nepřesnou finální přihrávkou, případně centrem, které gólmani bez problémů pohlídali. Z jednotlivců musím určitě vyzdvihnout výkon Petra Haase v útoku, který nejenže vstřelil dvě branky, ale ještě tam svedl mnoho soubojů a nedával domácí obraně vydechnout. Výborně vyšel návrat do branky Lukáši Dřevojanovi, který po vleklých zdravotních problémech udržel čisté konto a tým podržel několika skvělými zákroky a jistými výběhy. Velké díky patří Zdeňkovi Janouškovi, kterého jsme oslovili až nedlouho před odjezdem a on následně odehrál celý zápas na postu krajního obránce.      

 

Zpět na články »