Béčko porazilo rezervu Dobříše

[13. 9. 2023 10:18:51]
Béčko porazilo rezervu Dobříše

I. B třída, skupina E – 4. kolo  
Neděle 10. 9. 2023 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži – Dobříš „B“ 3:2 (3:1)
G: L. Matoušek 2, M. Barták

Sestava:
J.Habart – Z.Janoušek (68.J.Kočí), T.Čipera, D.Pudil, L.Rákosník, M.Barták, M.Bláha, D.Čipera, P.Lípa (34.P.Sirotek), L.Matoušek, R.Kvěch (81.F.Plachý)


Po dobrém defenzivním výkonu na hřišti Tlustic nás doma čekalo okresní derby s „béčkem“ Dobříše. Do souboje s velmi mladým kádrem soupeře jsme šli rozhodně s cílem pokusit se získat další tři body do tabulky. Oproti venkovnímu utkání v minulém kole se do sestavy vrátilo několik hráčů, ale někteří zase naopak chyběli, když jeli vypomoci „áčku“ na mistrák v Sokoleči.


Hned od úvodu nabrala hra velké tempo a obě mužstva se snažila rychlým přechodem do útoku překonat soupeřovu obranu. Brzy se ukázalo, že útoky budou převyšovat obrany a před oběma brankami docházelo k nebezpečným situacím. První gólová situace přišla v 18.minutě, kdy jsme se dostali do vedení 1:0. L.Matoušek dlouhým nákopem našel R.Kvěcha, který míč ještě posunul na volného Martina Bartáka a ten křížnou střelou prostřelil hostujícího brankáře. V 21.minutě měl soupeř velkou šanci na vyrovnání, když po rohovém kopu jeden z hráčů pálil velice pohotově z otočky, ale naštěstí těsně vedle branky. V 23.minutě našel P.Lípa dlouhým pasem za obranu Lukáše Matouška, který nás krásnou střelou z voleje poslal do vedení 2:0. Hned o tři minuty později ovšem soupeř dokázal snížit na 2:1, když prosadil pěknou dalekonosnou střelou po odraženém míči. V 29.minutě skvěle zasáhl J.Habart v naší brance, když zlikvidoval brejk Dobříše. V 33.minutě se vyplatila důrazná hra R.Kvěcha při atakování rozehrávky Dobříše, míč se odrazil k L.Matouškovi a ten se v zakončení z hranice vápna opět nezmýlil - 3:1. V úplně poslední minutě první části potom ještě L.Matoušek rozehrával trestný kop ze strany a jeho přesný centr poslal M.Bláha hlavičkou kousek nad břevno.


V druhém poločase jsme chtěli pokračovat ve stejné hře a snažit se rychlou kombinační hrou vytvořit další šance. Bohužel soupeři se povedlo do druhé části vstoupit daleko lépe a okamžitě nás dostal pod velký tlak. Z jeho herní převahy jsme se bohužel vlastně nedokázali vůbec dostat a nezbylo nám nic jiného než důsledně bránit a odvracet jeden nebezpečný útok za druhým. Naštěstí jsme Dobříš nepouštěli až do úplné koncovky a dařilo se nám narušovat jejich přípravnou fázi před naším pokutovým územím. Musíme si ovšem přiznat, že několik nebezpečných situací z toho také vzniklo a bylo skoro až zázrakem, že se nám dařilo dlouho držet dvoubrankové vedení. My jsme podnikli pouze několik rychlých protiútoků, ale ani jednou jsme se nedostali až do nebezpečného zakončení. V 78.minutě navíc Dobříš dokázala snížit, když nenápadná umístěna střela skončila v naší síti – 2:3. V úplném závěru hosté stupňovali svůj tlak, ale naši hráči předvedli velkou obětavost a výsledek dokázali s vypětím všech sil udržet. Příští zápas hrajeme v neděli 17.9. od 16:30 v Hořovicích, kde se střetneme s dalším béčkem. Bohužel i tento zápas se časově kryje s utkáním našeho „A“ mužstva, takže bude opět potřeba si rozdělit hráče.  

 

 

Zpět na články »