Béčko poprvé v sezóně nebodovalo

[18. 9. 2017 13:37:12]
Béčko poprvé v sezóně nebodovalo

SK Chlumec - Tatran Sedlčany „B“ 2:1 (1:1)

G: Lípa V.

Sestava Tatranu: Glogar  – Podlipský, Pudil, Stibor, Čejda J. (88.Kabíček) – Špaček (62.Čejda D.), Otradovec (45.Matoušek L.), Matoušek P., Sirotek M. – Valenta (84.Nováček), Lípa V.


ŽK: 9.Matoušek P., 77.Valenta, 79.Sirotek


Po třech vítězství v řadě jsme zajížděli na hřiště SK Chlumec s cílem bodovat. Domácí byli sice bez bodu, úvodní zápasy ale hráli s týmy z horních pater tabulky. Jejich velkou výhodou je pak specifické hřiště s výrazným sklonem. Jako tradičně jsme hráli v hodně obměněné sestavě oproti minulému domácímu zápasu. Chyběli Dvořák s Bartůškem, na hřišti jsme ale mohli počítat s hráči ze širšího kádru Áčka (Sirotek, Valenta, Čejda).


První poločas jsme začali z kopce, s cílem neinkasovat v úvodu jako v předešlých zápasech. To se tentokrát podařilo. Hned v 6.min jsme mohli jít do vedení. Valenta vysunul na pravém křídle Špačka, ten sám před brankářem Kadeřábkem trefil pouze jeho nohy. Následnou dorážku, pak z brány vykopl domácí obránce. Další pohledná akce z 12.min už skončila brankou. Petr Matoušek vysunul, na levé straně za obranu Marka Sirotka, který našel před prázdnou bránou Lípu, který už neměl problém skórovat - 0:1. Bohužel hned o čtyři minuty později bylo vyrovnáno. O gól se postarali nejlepší domácí hráči Veselý a Šonka. Prvně jmenovaný se uvolnil na levé straně, posunul do vápna na Šonku a ten s přehledem překonal Glogara - 1:1. Nehrál se příliš hezký fotbal. V naší hře bylo příliš mnoho nepřesností, domácí se spoléhali na individuální kvalitu Veselého a vysoké nakopávané míče. Vyložené šance v prvním poločase byly k vidění jen před domácí svatyní. Nejdříve se do další velké příležitosti dostal Špaček. Po chybě nejistého domácího gólmana se dostal nehlídaný k zakončení, opět ale trefil jen Kadeřábka. Ve 30.min zahrával zleva trestňák Matoušek, ve vápně našel důrazného Stibora a jeho hlavička skončila jen těsně mimo bránu. Ve 38.min vysunul Otradovec Sirotka, ten našel před bránou Lípu, který si míč zpracoval a na brankové čáře trefil domácího brankáře. Místo vedení o 2 až 3 góly jsme šli do kabin za nerozhodného stavu.


Druhá půle příliš krásy také nepřinesla. Na malém hřišti se hrál fotbal plný osobních soubojů, což mnohem více vyhovovalo důrazným domácím chasníkům. Ti využívali hry z kopce a do našeho vápna létal jeden vysoký míč za druhým. V 58.min to zkusili po zemi a bylo to hodně nebezpečné. Ciprian dostal míč za obranu, zakončení mu ale znemožnil skokem pod nohy Glogar. Došlo k ostrému střetu, který odnesl zraněním domácí hráč. Glogar dostal také ránu do kolena, ale zápas nakonec dochytal. O deset minut později pak efektně vyškrábl gólovou hlavičku a udržel nás ve hře. Rozhodnutí nakonec přinesla poslední desetiminutovka. Nejdříve předvedli rychlou akci mladíci Lukáš Matoušek s Davidem Čejdou. Druhý jmenovaný vysunul Lukáše do sóla, ten ale bohužel trefil jen dobře vyběhnutého Kadeřábka. Nedáš, dostaneš platilo i tentokrát. O tři minuty později poslali domácí další vysoký míč do vápna a nejmenší hráč Veselý prodloužil míč chytře hlavou na zadní tyč a rozhodl 2:1. V 89.min se ještě v naší otevřené obraně prosadil individuálně Šonka, kterého jsme zastavili  až za cenu penalty. Tu Veselý napálil jen do břevna a do konce zápasu se už nic zajímavého neudálo.


Zápas se zřejmě rozhodoval na konci prvního poločasu, kdy jsme měli několik velkých šancí, ale v koncovce jsme tentokrát selhali. Domácí hráli důrazný fotbal, s řadou soubojů a to našemu mladému týmu příliš nesedělo. Jasnou jedničkou byl brankář Glogar, který vládl vzdušnému prostoru před naší brankou. Příští zápas sehrajeme v domácím prostředí s aspirantem na postup FK Hýskov. Výkop je v neděli 24.9. od 16:30. Přijďte nás povzbudit!!!

 

Zpět na články »