Béčko po velkém boji porazilo Jílové

[26. 10. 2023 11:32:50]
Béčko po velkém boji porazilo Jílové

I. B třída, skupina E – 9. kolo  
Neděle 22. 10. 2023 (hřiště: Tatran)


„B“ muži - Jílové 5:3 (2:2)

G: Mošnička 2, Dvořák, Brunclík, R. Krůta


Sestava:
J.Habart – Chlasták, L.Mošnička, D.Pudil, P.Sirotek (76.D.Barták), M.Barták, T.Brotánek (46.O.Štemberk), M.Dvořák, R.Krůta (62.T.Hodouš), P.Vrkoslav (62.J.Hodouš), J.Lhota (46.J.Brunclík)


Po ostudě v Nové Vsi jsme tentokrát nastoupili na domácím hřišti proti Jílovému, což je aktuálně poslední tým tabulky. Jako tradičně jsme do poslední chvíle dávali dohromady kádr a po několika omluvenkách jsme opět museli využít i služeb několika dorostenců.


Vstup do utkání nám vůbec nevyšel a soupeři jsme prakticky první čtvrt hodinu dovolili udávat tempo utkání. Z naší strany to bylo pomalé, bez bojovnosti a nasazení. Hosté tohoto tlaku naštěstí nezužitkovali k vážnějšímu ohrožení naší branky. A tak jsme se prakticky z první vážnější situace prosadili my, když v 21 .minutě zahrál M. Dvořák trestný kop a ve vápně se nejlépe orientoval L. Mošnička, který pohotovou střelou dal na 1:0. V 26. minutě už to bylo 2:0, když M. Barták po křídelní akci našel ve vápně nabíhajícího R. Krůtu a ten se střelou z cca 8 metrů nezmýlil. V 30. minutě jsme dobře napadali rozehrávku soupeře, P.Vrkoslav vybojoval míč a připravil ho do velké šance J. Lhotovi, ale ten bohužel zakončil jen vedle branky. Od této chvíle jsme ovšem znovu nepochopitelně přenechali iniciativu soupeři a ten toho dokonale využil. Nejdříve v 34.minutě přišel další náš nedůraz, na polovině hřiště nedokázal nikdo přibrzdit rychlou akci soupeře a nakonec z toho byla penalta, z které Jílové snížilo na 2:1. Ve 43. minutě další dobrou šanci hostů zlikvidoval J. Habart. Ale ani toto varování nestačilo a v 45.minutě soupeř rozehrál trestný kop z poloviny hřiště na útočníka na vápně, ten se s míčem lehce otočil a přesnou střelou k zadní tyči srovnal na 2:2.


Příliš nás neprobrala ani poločasová přestávka a dvě střídání. Hra byla z naší strany pořád bez potřebného nasazení a soupeř se nám dokázal vyrovnat. V 58.minutě nás od třetí inkasované branky zachránilo břevno! O minutu později už se ovšem skóre měnilo, když jsme doplatili na malou nabídku a chybovali jsme v rozehrávce. Soupeř míč vybojoval a pohotovou střelou z 18 metrů dal na 2:3. V tuto chvíli už nezbývalo nic jiného než zkusit hru oživit dorostenci ze střídačky a je potěšitelné, že kluci nám důvěru vrátili a výkon celého mužstva se s jejich nástupem zlepšil. V 61.minutě se do dobré příležitosti dostal J.Brunclík, ale svůj téměř samostatný nájezd neproměnil. O minutu později se do vápna přes několik hráčů prosadil P. Vrkoslav, ale na kvalitní zakončení už mu nezbyly síly. No a hned v zápětí stejně dopadl i M. Dvořák. Vyrovnání jsme se dočkali v 74. minutě, když D. Pudil našel dlouhým pasem M. Dvořáka a ten prostřelil vybíhajícího brankáře – 3:3. V 83.minutě navíc tentýž hráč skvěle našel z trestného kopu nabíhajícího L. Mošničku (naskočil si na pěknou hlavičku), který svým druhým gólem obrátil výsledek – 4:3. O dvě minuty později navíc J. Hodouš přihrávkou pod sebe vyzval ke skórování J.Brunclíka, který se tentokrát nezmýlil – 5:3.


Celkově se jednalo o utkání velice podprůměrné úrovně, v kterém jsme naším lajdáckým přístupem dovolili slabému soupeři hrát téměř až do konce o body. Našemu výkonu chybělo větší nasazení, touha soupeře přehrát a problémem také byla malá soustředěnost při řešení defenzivních povinností. Pochvalu si mužstvo zaslouží až za závěr, kdy se nám podařilo výsledek zvrátit a vybojovat důležitou výhru. Velkou měrou se na tom tentokrát podíleli střídající dorostenci, kteří po svém nástupu hru výrazně oživili. Za jejich pomoc jim patří velký dík, stejně jako klukům z kádru áčka. Nepříjemností je obnovené zranění kolene J. Hodouše, kterému přejeme, aby se dal rychle do pořádku. Příští zápas hrajeme v neděli 29.10. od 14:30 v Petrovicích. 

 

Zpět na články »