Béčko po dobrém výkonu porazilo Lety

[6. 11. 2017 11:54:20]
Béčko po dobrém výkonu porazilo Lety

 

Tatran Sedlčany „B“ – FK Lety 3:1 (2:1)

G: Haas 2x, Kvěch K.

Sestava Tatranu: Glogar – Lípa P. (46.Podlipský), Pudil, Stibor, Dvořák J. – Lípa V., Matoušek P. (80.Otradovec), Čejda J., Sirotek M. (46.Valenta) – Haas (86.Šťovíček), Kvěch K. (77.Bartůšek).

 

ŽK: 10.Matoušek, 58.Haas, 58.Čejda

 

Po dvou porážkách v řadě jsme v domácím zápase potřebovali bodovat, abychom neztratili kontakt s čelem tabulky. Proti nám ale stál těžký soupeř, který smolnou prohrou v minulém kole s Dobříší přišel o průběžné první místo. Lety přijely v plné síle v čele s exligisty Markem Jarolímem a gólmanem Sňozíkem. I my jsme měli tentokrát vylepšenou sestavu o hráče z Áčka a do brány se vrátil po zranění ramene Glogar.

Začátek jsme měli tentokrát výborný. Hned ve 3.min. vystihl špatnou rozehrávku hostů Kvěch a sám před Sňozíkem nezaváhal - 1:0. V 15.min. zahrozil Jarolím ze standardky. Zleva poslal ostrý míč na zadní tyč, který nikým netečován skončil těsně vedle. V 19.min vysunul Čejda hezkým míčem za obranu Haase, ten postupoval zprava sám na Sňozíka a obstřelem na bližší tyč zvýšil na 2:0. Bohužel hned po čtyřech minutách kopal Jarolím další trestňák, tentokrát z pravé strany 20metrů od brány, a chytrou střelou na zadní tyč překvapil Glogara 2:1. Chvíli po rozehrání dostal kolmý míč za obranu Chalupa, udělal dlouhou kličku Glogarovi, díky tomu se ale dostal do ostrého úhlu a tak předal pod sebe na  Nejepsu, který naštěstí míč vůbec netrefil a atakoval jen rohový praporek. Z protiútoku přihrál Haas Matouškovi, který ostrou střelou z 20 metrů jen těsně přestřelil. Ve 26.min. našel Čejda na levém křídle Sirotka, který neměl komu nahrát a tak vypálil z úhlu, ale Sňozík jeho bombu na bližší tyči vyboxoval. Hrál se ofenzivní fotbal velice dobré úrovně a diváci se určitě nenudili. Hosté se spoléhali na kreativitu Marka Jarolíma, toho ale ve středu pole včas atakoval hlavně Kuba Čejda. Díky tomu nedostávali nebezpeční hostující útočníci tolik balónů a mistr ligy ve slávistickém dresu z let 2008 a 2009 hrozil převážně ze standardních situací a dokazoval, že to má pořád v noze. Do konce poločasu se ale už žádná branková příležitost neurodila ani na jedné straně a do kabin jsme šli s jednogólovým náskokem.

Druhý poločas začali lépe hosté a hned v první minutě trefil Jarolím nenápadnou střelou z pravé strany zadní tyč naší branky. Na druhé straně hřiště se ve 48.min. uvolnil střídající Valenta a jeho křižná střela skončila jen těsně mimo. V 61.min. nahrál na levé straně Kvěch V. Lípovi, který zakončoval přes celou bránu a dobíhají Valenta na míč jen těsně nedosáhl. V 66.min. přišel rozhodující moment zápasu, ve kterém hrál hlavní roli Petr Haas. Na půlce hřiště převzal míč od Valenty, tělem si odstavil obránce a postupoval sám na hostujícího brankáře. Před vápnem ještě udělal kličku křižujícímu stoperovi a za krásnou střelou z 18 metrů se Sňozík jen ohlédnul 3:1. Navýšit skóre jsme mohli ještě  v 71.min., kdy jsme dobře napadali a v přečíslení 4:2 se míč přes Stibora a Kvěcha dostal k Haasovi, který nezpracoval ideálně a o míč nakonec přišel. Na závěrečný tlak už hostům nezbývaly síly a my jsme si tak zasloužené vítězství zkušeně pohlídali.

Na hřišti byl vidět pohledný ofenzivní fotbal z obou stran. Cílem k úspěchu byl střed pole, kde se nám podařilo eliminovat největší hostující zbraň Marka Jarolíma. Velmi dobře si tentokrát počínala obrana, hlavně při centrech do vápna nás pak podržel Glogar. Zápas rozhodla přeci jen větší kvalita v útoku a Haas s Kvěchem svými góly rozhodli, že tři body zůstaly doma. Příští zápas nás čeká vedoucí celek Dobříš B, na jehož hřiště zajíždíme v neděli 12.11.

 

Zpět na články »