Béčko otočilo domácí zápas s třetím týmem tabulky

[9. 11. 2023 9:11:51]
Béčko otočilo domácí zápas s třetím týmem tabulky

I. B třída, skupina E – 11. kolo  
Neděle 5. 11. 2023 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – D. Břežany 2:1 (1:1)

G: L.Brotánek, Kvěch

Sestava:
L.Dřevojan – Janoušek (15.M.Sirotek), L.Mošnička, L.Brotánek, D.Pudil, P.Sirotek (46.O.Štemberk), R.Krůta (72.L.Rákosník), M.Bláha (80.J.Brunclík), V.Lípa, Schwarz (87.D.Barták), R.Kvěch


Do domácího utkání s Dolními Břežany (3. v tabulce) jsme tentokrát nastoupili v dost silné sestavě, když se nám povedlo dohodnout pomoc několika hráčů z kádru áčka. I přesto ovšem začátek zápasu vyšel daleko lépe hostům, kteří začali v obrovském tempu. Jejich hra byla velice rychlá a hlavní rozdíl byl ve startu na míč, takže byli všude dříve a nedovolovali nám příliš tvořit hru. Hned v 5.minutě se mohlo poprvé měnit skóre, ale hostující útočník ve velké šanci naštěstí mířil těsně vedle branky. V 20.minutě už soupeř svoji převahu vyjádřil i gólově, když jsme pronikajícího hráče zastavili ve vápně jen za cenu faulu, následovala penalta a skóre se měnilo na 0:1. Přibližně od 30.minuty se začala hra trochu vyrovnávat, hosté si již nevytvářeli další šance a naopak my jsme z několika standardních situací také ohrozili hostující branku. Vše vyvrcholilo ve 44.minutě, kdy si na pěkně kopnutý roh R. Krůtou naběhl L.Brotánek a prudkou hlavičkou srovnal na 1:1.


Vstřelená branka před poločasem nás nakopla a do druhého poločasu se nám podařilo vstoupit v daleko lepším tempu než na začátku zápasu. Z brejku ovšem zahrozil v 55.minutě i soupeř a L.Dřevojan musel vyrážet povedenou střelu. Nám se ovšem dařilo hrát s velkým nasazením, bojovali jsme a snažili se vstřelit vedoucí branku. Radovat jsme se mohli v 72.minutě, když po M.Sirotek skvěle podpořil útok z pozice obránce, míč zatáhl až do vápna, kde se po několika odrazech dostal k R.Kvěchovi a ten nás poslal do vedení 2:1. Tento moment ještě jednou donutil soupeř zvýšit otáčky a v závěrečné desetiminutovce jsme se museli bránit jeho náporu. Naštěstí v naší brance stál skvělý L.Dřevojan, který nejdříve v 83.minutě zlikvidoval velkou šanci (skoro samostatný nájezd) a dvě minuty před koncem si poradil i nebezpečným trestným kopem.


Vybojované vítězství 2:1 je pro nás velice důležité, protože ve vyrovnané tabulce jsme se díky tomu udrželi v kontaktu se středem. Výrazně nám v tomto zápase pomohli kluci z áčka, kterým za to musíme poděkovat. Především výkony M.Sirotka a brankáře L.Dřevojana byly nadstandardní. I poslední zápas hrajeme doma, když nám netradičně v sobotu 11.listopadu bude soupeřem Loděnice (14:00 hod).    

Zpět na články »