Béčko odjelo z Nové Vsi s ostudným debaklem

[16. 10. 2023 8:13:04]
Béčko odjelo z Nové Vsi s ostudným debaklem

I. B třída, skupina E – 8. kolo  
Sobota 14. 10. 2023 (hřiště: Nová Ves p. Pleší)


Nová Ves – „B“ muži 9:0 (3:0)

Sestava:
L.Mošnička – M.Barták, F.Hofman, D.Pudil, Z.Janoušek (40.P.Sirotek), J.Brunclík, M.Bláha (46.D.Čipera), V.Lípa, R.Krůta, V.Schwarz (70.A.Plachý), R.Kvěch


Před zápasem s naším tabulkovým sousedem z Nové Vsi jsme řešili problém na postu brankáře a do poslední chvíle nebylo jasné, kdo se mezi tyče postaví. Nakonec vzal na sebe roli brankáře L.Mošnička, ale brzy se ukázalo, že je pro nás nepostradatelný na pozici stopera a zřejmě to nebyl úplně dobrý tah. Jinak jsme měli na papíře k dispozici docela silnou sestavu, i když opět nás trápil nedostatek krajních obránců.


Od úvodu se hrálo ve vysokém tempu, bojovalo se hodně ve středu pole, ale značně posílený soupeř nám dělal problémy hlavně přes rychlé křídelní hráče. Přesto jsme mohli jít v 18.minutě do vedení, když V.Lípa pěknou kolmicí poslal do samostatného úniku R.Kvěcha, ale jeho zakončení mezi nohy brankář vystihl a zlikvidoval 100% gólovou šanci. Naopak soupeř ve 22.minutě první velkou šanci využil, když jsme mu vedení v zápase darovali obrovskou chybou v rozehrávce – 1:0. V dalších minutách měl domácí tým mírnou převahu, ale většina útočných akcí naštěstí končila nepřesnou rozehrávkou. Bohužel je potřeba říci, že jsme zaostávali v důrazu, což několik našich hráčů odneslo i zraněním. Nám se hra vůbec nedařila, všechno nám hrozně dlouho trvalo a soupeři stačilo nás dostupovat, čímž nám znemožnil jakoukoliv rozehrávku. Ve 40.minutě jsme navíc po střele do břevna přestali hrát a pro naprosto volného dobíhajícího hráče nebyl problém dát na 2:0. Ještě hůře bylo ve 44.minutě, když jsme útočníkům soupeře dali příliš místa ve vápně a do kabin se šlo za stavu 3:0.


Do druhé části jsme šli s odhodláním zkusit s výsledkem ještě něco udělat, ale bohužel nám to vydrželo jen do 49.minuty, kdy jsme inkasovali po dalším nedorozumění v obraně na 4:0. Od této chvíle nemá vůbec smysl další dění popisovat, protože to bylo něco strašného. Naprosto jsme nestíhali, zbytečně jsme hru otevřeli, každý myslel jen na hru dopředu a navíc jsme soupeři chybami v rozehrávce nabízeli další a další šance. V 52.minutě už to bylo 6:0 a konečný výsledek 9:0 je pro nás ještě milosrdný a hodně tomu přispěl fakt, že domácí sestavu později značně prostřídali a už se nehrnuli tolik dopředu. Ano, i my jsme díky tomu potom měli několik velmi dobrých šancí, ale bohužel neproměnili jsme žádnou. V největších příležitostech se v druhém poločase objevili D.Čipera, R.Krůta, J.Brunclík a V.Lípa.


V zápase, v kterém jsme chtěli zabojovat o důležité body do tabulky jsme schytali naprosto neomluvitelný debakl. Naše hra hlavně směrem dozadu byla katastrofální a většina hráčů předvedla velice nezodpovědný výkon, který nejlépe vystihuje výrok „tak si aspoň zahrajeme“. Poděkovat musíme L.Mošničkovi, který zápas protrpěl v brance, ale je dost možné, že kdyby chytal někdo jiný z hráčů a Lukáš šéfoval obraně z tradiční pozice stopera, tak by zápas takovým debaklem neskončil. Lukáš za žádný gól nemohl a je potřeba říci, že většina jich padla do prázdné branky, když soupeř postupoval na našeho brankáře ve velkém přečíslení, protože naši hráči se nestačili vracet z ofenzivních výletů.


Příští zápas hrajeme doma v neděli 22. října od 15:30 hod a soupeřem nám bude poslední celek tabulky – FC Jílové.   

Zpět na články »