Béčko nestačilo na Petrovice a jaro začalo porážkou

[26. 3. 2018 8:39:03]
Béčko nestačilo na Petrovice a jaro začalo porážkou

 

SK Petrovice – Tatran Sedlčany „B“  4:1 (1:1)

G: Matoušek P.

Sestava Tatranu:
Glogar – Šťovíček F., Čížek, Pešek, Dvořák J. – Špaček(59.Kabíček), Matoušek P., Strnad, Bartůšek(70.Sirotek P.) – Valenta, Lípa V.(78. Brotánek T., 84. Novák)

 

ŽK: 33. Šťovíček F., 55. Valenta, 61. Kabíček, 78. Lípa V.


 

Hned na úvod jara nás čekal hodně těžký soupeř v čele s bratry Chlastáky. My jsme se tradičně potýkali se sestavou. Nemohli jsme využít hráče z Áčka, které hrálo souběžný zápas s Rakovníkem, celkem šest kluků hrálo v sobotu těžký zápas za Céčko a ke všemu jsou na marodce Podlipský, Čejda a dlouhodobě Pudil s Otradovcem.

Na velmi těžkém terénu se hrál typický derby zápas plný ostrých zákroků a emocí. Rozhodčí nasadil volnější metr v posuzování faulů, což vyhovovalo spíše domácím. Úvod se nám, jak už bývá zvykem, nepovedl. Hned ve 4. min centrovali domácí z pravé strany a Šťovíček míč nešťastně hlavou umístil do vlastní brány 1:0. Domácí pokračovali v úvodním tlaku a v 9. min mohl zvýšit Petr Chlasták – sám před Glogarem ale netrefil bránu. V 16. min včasným skokem pod nohy útočníka nedovolil domácím skórovat Glogar. Poté jsme vyrovnali hru a z naší aktivity jsme vytěžili i srovnání skóre. Matoušek se po autovém vhazování obtočil kolem obránce a tvrdě vystřelil. Brankář Zrůbek míč vyrazil jen zpátky k Matesovi, který ho efektně přeloboval 1:1. O tři minuty později jsme mohli jít do vedení. Strnad po faulu rychle rozehrál, odražený míč se dostal ke Špačkovi, který ale zcela sám 10m od brány promáchnul. Ve 38. min bylo rušno na druhé straně. P. Chlasták střílel kousek za vápnem technicky levačkou, ale výborný Glogar si nadvakrát s jeho pokusem poradil. Do kabin se tak šlo za spravedlivého remízového stavu.

Začátek druhé půle byl opět velký boj o každý míč. V 60. min pěkně zakombinoval Valenta s Kabíčkem, prvně jmenovanému ale v poslední chvíli odskočil míč a k zakončení se nedostal. Po hodině hry zvýšili domácí aktivitu, hlavně ve středu pole, a nám začaly docházet síly. V 68. min jsme chybovali ve středu pole, dlouhý míč za obranu dostal Petr Chlasták a tentokrát nezaváhal 2:1. V následující minutě přiklepnul na vápně Strnad Šťovíčkovi, ten ale technickou střelou netrefil. Rozhodnutí přišlo v 81. min, kdy na pravé straně utekl O. Štemberk, dal pod sebe na nehlídaného Martina Chlastáka a ten se z první nemýlil 3:1. O tři minuty později pak domácí uzavřeli účet zápasu, když po dalším úniku po pravé straně dostal nadvakrát míč do brány důrazný O. Štemberk 4:1.

Zápas byl dvě třetiny času vyrovnaný s odpovídajícím stavem 1:1. Pak jsme ale vyklidili střed pole a viditelně nám došly síly. Toho domácí využili a zaslouženě vyhráli. Pochvalu zaslouží brankář Glogar, který za góly nemohl a celou řadu dalších ošemetných situací s přehledem vyřešil. Prohru budeme chtít napravit v neděli 1.4. od 16:30 na domácím hřišti proti Béčku Králova Dvora.

 

 

Zpět na články »