Béčko konečně prolomilo sérii neúspěchů a jasně porazilo Neveklov

[11. 10. 2018 13:47:56]
Béčko konečně prolomilo sérii neúspěchů a jasně porazilo Neveklov

I.B třída, skupina D – 7.kolo  
neděle 7.10.2018 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži - Neveklov   5:1 (1:0)

Sestava:
Glogar – P.Lípa (81.Otradovec), Hofman, Pudil, Bartůšek (68.D.Čejda) – V.Lípa, J.Čejda, M.Dvořák, M.Sirotek – Valenta, L.Matoušek (22.D.Krůta)


ŽK: V.Lípa

 

Potom, co jsme minulý týden opět ztratili dobře rozehraný zápas, nás čekal další propad tabulkou a před tímto domácím utkáním nám patřila až 12. pozice. Náš soupeř z Neveklova dokonce tabulku na 14. pozici uzavíral, takže se jednalo o velmi důležitý zápas, v kterém se oba celky chtěly více přiblížit týmům před nimi a neztratit kontakt se středem tabulky. Jako již tradičně za nás nastoupilo několik kluků ze širšího kádru „áčka“ a tentokrát navíc také dva hráči, kteří normálně hrají v základní sestavě, jenže o tomto víkendu z časových důvodů v sobotu za „áčko“ nemohli jít, a tak šli alespoň v neděli posílit nás v tomto důležitém zápase.

Vzhledem k tomu, že jsme s tímto soupeřem hráli před sezónou přípravné utkání, tak jsme věděli, že si musíme ohlídat hlavně dva hráče ve středu pole a v útoku. I přesto dokázala tato dvojice již ve 3.minutě výrazně ohrozit naší branku, když po rychlé akci středem musel včasným výběhem a následným skvělým zákrokem situaci zachraňovat T.Glogar. Ve 12.minutě jsme poprvé zahrozili my a hned z toho byla vedoucí branka. Na pěkně kopnutý roh M.Sirotka si výborně naběhl M.Valenta a hlavou nás poslal do vedení – 1:0. Další důležitý moment přišel ve 22.minutě, kdy zraněného L.Matouška nahradil na hřišti D.Krůta a ze zbytku utkání si prakticky udělal svoji show. V 26.minutě našel právě střídající hráč rozběhlého M.Dvořáka, který si míč připravil na svoji silnější levou nohu, ale zamířil těsně vedle.  V 29.minutě D.Krůta nebezpečně vystřelil z 30 metrů a brankář míč vytáhl na roh. V 34.minutě viděl V.Lípa žlutou kartu, když se na polovině hřiště snažil odebrat míč, ale v souboji byl pozdě a tvrdě srazil hostujícího hráče. O minutu později jsme měli obrovské štěstí, protože po skrumáži před brankou, míč skončil na tyčce naší branky. V 36.minutě unikal V.Lípa (po krásném pasu za obranu od D.Krůty) prakticky sám na branku, ale jeden z hostujících hráčů ho na poslední chvíli zastavil faulem, za který dostal žlutou kartu.

Lepší vstup do druhé části jsme si ani nemohli přát, protože hned ve 47.minutě se nám podařilo navýšit vedení. P.Lípa přihrál míč mezi obránce na D.Krůtu a ten prostřelil vybíhajícího brankáře – 2:0. V 56.minutě se míč po rychlé kombinační akci dostal do kraje, kde ho zatáhl D.Krůta a krásným centrem šajtlí vyzval M.Valentu ke vstřelení další branky – 3:0. V 64.minutě se zapotil T.Glogar v naší brance, když musel likvidovat nebezpečnou střelu Nevelkova z trestného kopu. V 67.minutě se soupeř přeci jen dočkal snížení na 1:3, když využil nepozornosti v naší obraně a využil rychlou akci středem. Následujících deset minut bylo z naší strany katastrofálních a na hřiště prakticky existoval pouze soupeř. S velkým štěstím se nám tato část zápasu podařila přežít bez inkasování další branky a naopak v 77.minutě využil chytrou přihrávku D.Krůty mezi obránce nabíhající P.Lípa – 4:1. Konečnou podobu dal výsledku opět David Krůta, který využil rychle rozehraného rohového kopu – 5:1. Jednoznačně největší hvězdou zápasu byl aktivní David Krůta, který na hřiště nastoupil za stavu 1:0 a na všech dalších čtyřech našich gólech se podílel (2+2). Pochvalu si ovšem zaslouží i ostatní hráči, včetně posil ze základu „áčka“, kteří zápas nevypustily a odehrály ho v plném nasazení.

V dalším kole hrajeme opět doma, a tentokrát nás čeká soupeř z úplně druhého konce tabulky, protože se střetneme s Teplýšovicemi, které jsou zatím ve vedení. Utkání začíná v neděli 14.října 2018 v 16 hodin.            

Zpět na články »