Béčko i přes dlouhé oslabení předvedlo dobrý výkon

[10. 5. 2022 9:14:34]
Béčko i přes dlouhé oslabení předvedlo dobrý výkon

FUMBI I. B třída, skupina E – 20. kolo  
Neděle 8. 5. 2022 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Jinočany  1:3 (1:3)
G: T. Čipera

ČK: 21. min J. Kouklík

Videozáznam utkání: ZDE

 

Sestava:
L. Mošnička – M. Sirotek, D. Pudil, F. Stibor (60. M. Hrabák), T. Čipera, J. Kouklík, M. Dvořák, D. Čipera (78. J.Lhota), P. Lípa, R. Kvěch (14. P. Sirotek), J. Chocholoušek (69. V. Lípa)

 

V 20. kole čekal „béčko“ velice těžký zápas, protože Jinočany dosud na jaře dokázaly zvítězit nad všemi soupeři. Do utkání jsme nastoupili ve velmi silné sestavě a dalo se předpokládat pěkné utkání dvou mužstev, které se snaží hrát fotbal. Hned první minuty naznačily, že se bude hrát ve vysokém tempu a diváci uvidí pěkné fotbalové akce.


V 8. minutě R. Kvěch dobře zatáhl míč ke koncové čáře, přihrávkou pod sebe našel J. Kouklíka a ten střelou prověřil hostujícího brankáře, po jehož zákroku následoval rohový kop. Po rozehrání na krátko se míč dostal k T. Čiperovi, který ho ze strany nastřelil před branku. V ten moment před soupeřovým brankářem přeběhl R. Kvěch a k překvapení všech míč prošel až do sítě – 1:0. Bohužel hned v 11. minutě bylo srovnáno. Naši stopeři nenavázali nabíhajícího útočníka a ten se po zpracování dlouhého pasu dostal do samostatného úniku a v zakončení se nezmýlil – 1:1. V 18. minutě unikl po straně J. Kouklík, ve vápně našel P. Lípu, jenže jeho tvrdou přízemní střelu brankář zlikvidoval. V 21.minutě přišel rozhodující moment celého utkání. Po nedůrazu naší obrany se hosté dostali do úniku „dva na jednoho“. Hráč Jinočan se rozhodl postupovat sám, udělal kličku brankáři a do jeho střely na brankové čáře skluzem přijel dobíhající J. Kouklík, který míč zasáhl rukou. Bohužel následovala červená karta a penalta, z které šli hosté do vedení 1:2. Ještě hůře bylo pro nás v 29. minutě, kdy se hosté ujali již dvoubrankového vedení. Centr na vápno jeden z útočníků šikovně sklepl a nabíhající záložník se střelou z prvního dotyku trefil parádně k tyči – 1:3. My jsme se ovšem rozhodně nechtěli vzdát a stále jsme se postupným útokem snažili dostat k brance soupeře. Jedna taková akce vyšla v 37.minutě, kdy se míč ve vápně dostal k J.Chocholouškovi, ale výborně chytající brankář Jinočan jeho zakončení na přední tyč vyrazil.


Do druhé části jsme šli s odhodláním ještě se o výsledek poprat, protože jsme si byli vědomi naší fotbalové kvality a závěr prvního poločasu ukázal, že kombinací je možné si šance vytvořit. Hned ve 46. minutě předvedl rychlý individuální průnik M.Sirotek, dostal se až do vápna soupeře, kde byl evidentně faulován, ale rozhodčí penaltu bohužel neodpískal. Hned o minutu později se podobně z druhé strany prosazoval P. Lípa, jenže jeho střela skončila těsně vedle. V 59.minutě se na hranici vápna do odraženého míče opřel M. Dvořák a hostující brankář vytáhl další zázračný zákrok. V 70.minutě, chvíli po nástupu na hřiště, se V. Lípa nádherně uvolnil přes posledního obránce, tvrdě vystřelil a míč zastavilo až břevno. O pár minut později stejný hráč těsně nedosáhl v malém vápně na centr ze strany – další velká příležitost. V 82. minutě ještě M. Sirotek našel krásným dlouhým pasem P. Lípu, ten si míč pohotově připravil a jeho křížnou střelu brankář vytáhl na další roh. V úplném závěru jsme se ještě pokoušeli o několik centrů do vápna, ale další vyložené šance na vstřelení branky už nepřišly.


Bohužel utkání tedy skončilo výhrou Jinočan, když všechny branky padly v prvním poločase. Naše mužstvo si ovšem za druhý poločas zaslouží velkou pochvalu, protože přestože hrálo v početním oslabení, tak bylo jednoznačně lepší a soupeře k ničemu nepustilo. Smůlou je, že se nám nepodařilo velký tlak vyjádřit také gólově. Velkou zásluhu na tom mám vynikající hostující brankář, ale částečně jsme opět dojeli také na špatnou koncovku.


Další utkání hrajeme v sobotu 14. 5. 2022 v Rožmitále a začíná se netradičně v 10:30 hod.           

 

 

 

Zpět na články »