Důležitá výhra starších žáků v Zelenči; oslabeným mladším se nedařilo

[3. 4. 2015 19:02:45]
Důležitá výhra starších žáků v Zelenči; oslabeným mladším se nedařilo

V sobotu 28.03.2015 jsme autobusem vyrazili do Zelenče k dalšímu utkání Krajského přeboru žáků. Rosničky sice slibovaly déšť, ale nezmokli jsme. Při prvním zápase byla celkem velká zima, druhý zápas se hrál již za mírného sluníčka. Horší byla situace se sestavami, měli jsme k dispozici pouze 8 mladších a 10 starších kluků, z nichž ovšem jeden odpadl ještě během rozcvičování před vlastním zápasem. Nic, co by nám mohli Bílek s Vrbou závidět :-(

Krajský přebor žáků 2014/2015 – 19. kolo - sobota 28.03.2015


SK Zeleneč – St.žáci         3 : 4 (2:0)      
G: 3x Čapek, Mondek


Sestava: Jirásek – Procházka 02, Machovský, Bartoš, Procházka 01 – Hrbek, Bláha, Hrstka, Čipera, – Mondek, Čapek.


Zeleneční mají asi také personální problémy, v základu starších žáků jim nastoupili dokonce dva hošíci z přípravky (2004). Při letmém pohledu by se dalo tedy očekávat, že odtud body vydolujeme. A opravdu, první čtvrthodinu jsme měli hodně navrch, hrálo se prakticky na protivníkově půlce, vytvořili jsme si 3 tutové gólové šance. Bohužel, nebyla noha, která by se trefila. A ve 14. minutě udeřil blesk - tedy jako blesk se po pravé straně prohnal šikovný útočník soupeře a nekompromisně naše zaváhání potrestal. Najednou se ukázalo, co udělá přesná trefa s oběma týmy. Jeden přidal, druhý ubral a začala se klasická bitva o střed hřiště, plná soubojů a nepřesností. Postupem času jsme opět začínali získávat převahu, a když se zdálo, že naše vyrovnání musí přijít každou vteřinou, neuhlídali jsme polovinu z dvojčat a ve 30. minutě jsme prohrávali už o dvě branky.

Přestávková porada byla v naší kabině hodně hlasitá, některá slova ale dopadla evidentně na úrodnou půdu, protože jsme během prvních 2 minut druhého poločasu skóre srovnali a ve 44. minutě jsme se dokonce ujali vedení. Škoda, že jsme v tomto laufu nepokračovali, ukolébáni výsledkem jsme zvolnili, čehož protivník v 55. minutě využil ke vstřelení vyrovnávacího gólu. Srdečně slabší jedinci aby si na naše zápasy brali pod jazyk nitroglycerin. Poslední trumf jsme ale měli v rukávu my, v 57. minutě jsme vsítili vítězný gól a domů jsme přivezli veledůležité 3 body :-)

__________________________________________________________________________________

 

SK Zeleneč – Ml.žáci     7 : 1 (2:0)        
G: Svoboda


Sestava: Šťovíček - Bartoš, Čejda, Hrstka, Macháč, Procházka, Sosnovec, Svoboda.


Vzhledem k tomu, že část mých hochů hrála mistrák za 1.FK, naše přípravka byla na soustředění a pár borců onemocnělo, měl jsem k dispozici pouze 8 hráčů, z nichž 2 odehráli celé předchozí utkání starších žáků. Bylo jasné, že o zisku nějakých bodů jsme si tentokrát mohli nechat pouze zdát, přesto jsem takový špatný vstup do utkání nečekal. Po hrubé chybě v rozehrávce od branky jsme již po 30 sekundách prohrávali! Nebýt tohoto zaváhání, hráli bychom minimálně v úvodním poločase nečekaně vyrovnanou partii. Ve 22. minutě jsme nepokryli rychlého útočníka a obdrželi jsme další gól, ale i tak byl výsledek první půle celkem přijatelný.

Ani druhý poločas jsme nezačali nijak oslnivě. Ve 33. minutě jsme dostali třetí branku, ale potom jsme hru vyrovnali, dobře jsme kombinovali a dostávali jsme se i do šancí, ale ve 47. minutě jsme opět chybovali v obranné činnosti, čehož výsledkem byla čtvrtá trefa do naší sítě. Pořád jsme však byli ve hře, hráli jsme aktivně a v 51. minutě se ze skrumáže prosadil Svoboda. Chvíli to dokonce vypadalo, že bychom mohli domácím zisk tří bodů ještě zkomplikovat. Snažili jsme se o útočný fotbal, ale v té době už nám síly viditelně docházely, čehož soupeř dokonale využil a třemi úspěšnými brejky dovršil naši nelichotivou porážku.


Druhá jarní prohra pro naše mladší žáky znamená pád na 7. místo tabulky.

__________________________________________________________________________________

vedoucí týmů Josef Hrma

Zpět na články »