Béčko v okresním derby porazilo aspiranta postupu

[25. 5. 2022 11:09:39]
Béčko v okresním derby porazilo aspiranta postupu

FUMBI I. B třída, skupina E – 22. kolo  
Neděle 22. 5. 2022 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Milín  2:1 (0:0)
G: L. Matoušek, M. Havel

Sestava:
D. Šťovíček – P. Sirotek, D. Pudil, T. Čipera, J. Špaček (58. L. Rákosník), T. Nováček (66. D. Hadáček), D. Čipera (46. R. Krůta), L. Matoušek (84. V. Jindra), M. Jirák, V. Lípa (87. J. Jiráček), M. Havel

 

Po důležitém vítězství v Rožmitále nás čekalo další „derby“, když jsme na domácím hřišti hostili celek Milína, který se přetahuje o postupové příčky. Do utkání jsme šli s jedinou posilou z áčka, kterou byl David Čipera, ale ten nakonec ze zdravotních důvodů odehrál pouze první poločas. Jinak byla naše sestava tentokrát složena výhradně z hráčů béčka, céčka a dorostu. Výrazným posílením pro nás byl návrat Lukáše Matouška (dlouhodobé zranění), který hned v tomto utkání ukázal, že je velmi platným a rozdílovým hráčem. Každopádně i přes o malinko slabší sestavu jsme chtěli na hřišti nechat všechno, kvalitního soupeře potrápit a obrat o nějaké body.

 

Milín do zápasu vstoupil ve velkém tempu a prvních pár minut nás prakticky nepouštěl k míči. S postupujícím časem se hra začala vyrovnávat, ale bylo jasné, že obě dvě mužstva budou silnější spíše v ofenzivě a přicházely velké šance před oběma brankami. V 8.minutě zatáhl hostující hráč míč po lajně, přízemním centrem našel spoluhráče ve vápně, ale ten mířil naštěstí vedle. V 26.minutě se v závaru po rohovém kopu k míči tlačil P.Sirotek, ale hostujícího gólmana nepřekonal. V 27.minutě poslal T.Čipera centr na hranici vápna, kde si ho našel M.Havel a pěknou hlavičkou donutil brankáře Milína k těžkému zákroku. V 34.minutě si po dalším rohu našel L. Matoušek odražený míč, vyslal tvrdou střelu, brankář míč vyrazil, ale dobře dobíhající M.Havel zamířil z bezprostřední blízkosti vysoko nad branku.

 

Do druhé části jsme šli s cílem vydržet hrát aktivně a pokusit se z rychlých protiútoků vstřelit nějakou branku. Ve 48.minutě jedna taková příležitost přišla. Hosté zahrávali rohový kop, míč se nám podařilo odvrátit a byl z toho náš rychlý brejk. Po spolupráci V.Lípy a M.Havla se míč dostal k J.Špačkovi, jenže i jeho zakončení brankář zneškodnil. V 50.minutě napálil L.Matoušek z voleje odražený míč po rohovém kopu a ten se zastavil až o tyčku. V 51.minutě nás výborným zákrokem podržel D.Šťovíček, když vyrazil prudkou střelu směřující k zadní tyči. Z následného roku jsme měli velké štěstí, když zcela nekrytý hráč hlavičkoval z malého vápna metr vedle branky. V 62.minutě se po přihrávce T.Nováčka dostal M.Havel do samostatného úniku, před zakončením si přibrzdil, brankář ani příliš nevyběhl, ale jeho střela bohužel přesto skončila vedle branky. O dvě minuty později měl stejný hráč po přiklepnutí od L.Matouška další obrovskou šanci, jenže i tentokrát na brankáře nevyzrál. V 68.minutě se do přečíslení dostal Milín a jeho velká šance skončila další střelou vedle. Skóre se prvně změnilo v 72.minutě. M.Havel rychle vhodil aut na rozběhnutého V.Lípu, ten zatáhl míč po straně a přesnou přihrávkou našel nabíhajícího L.Matouška, který pohotovou střelou překonal vybíhajícího hostujícího brankáře – 1:0. Z vedení jsme se ovšem neradovali dlouho, protože v 77.minutě hosté získali míč na polovině hřiště, následoval dlouhý křížný pas na nabíhajícího útočníka a ten se pohotovou střelou nemýlil – 1:1. V 80.minutě prokličkoval až před hostujícího brankáře L.Matoušek, ale v rozhodující chvíli dostal křeč do nohy a nemohl přesně zakončit. Závěrečná desetiminutovka potom přinesla hru „nahoru – dolu“. Ale zatímco my jsme se spíše soustředili na udržení výsledku, tak Milín toužil po třech bodech, které potřeboval v boji o postup. Je ovšem potřeba říci, že si soupeř žádné velké šance již nevytvářel a naopak nám se otvírala okénka v jejich vytažené obraně. V tuto chvíli už se z naší strany jednalo o maximální zjednodušení hry, tak aby nepřišla zbytečná chyba a zkoušeli jsme hrát pouze dlouhé míče dopředu na útočníky. No a k velké naší radosti se to vyplatilo, protože za jedním takovým pasem za obranu z kopačky R.Krůty se v 92.minutě rozběhl vyčerpaný M.Havel, svedl sprinterský souboj se stejně unaveným obráncem a i přesto, že si míč ve vápně ještě zasekl a musel obejít dalšího vracejícího hráče, tak se mu podařilo konečně zakončit přesně a rozhodnout o našem vítězství 2:1.

 

Za předvedenou hru v souboji s jedním z nejlepších mužstev v soutěži si náš tým zaslouží velkou pochvalu, protože se dokázal namotivovat a předvedl opravdu kvalitní a bojovný výkon. Celkově utkání přineslo pěknou ofenzivní podívanou z obou dvou stran a divákům se určitě líbilo, což ocenili i potleskem při závěrečné děkovačce. Příští zápas hrajeme opět doma, když v neděli 29. května od 17:00 hostíme Daleké Dušníky.   

 

„B“ muži – týmová fotografie 2021/2022: ZDE

Zpět na články »