Starší dorost nezvládl první poločas a s Malší Roudné prohrál (+ hodnocení podzimu)

[20. 11. 2018 8:16:42]
Starší dorost nezvládl první poločas a s Malší Roudné prohrál (+ hodnocení podzimu)

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU – skupina A (15. kolo)

 

Starší dorost    TJ Malše Roudné   2:4 (1:4)  

G: Čejda, Nováček

V posledním podzimním zápase k nám přijel 4. tým soutěže TJ Malše Roudné. V tomto týmu nastupují především hráči, kteří hráli v minulosti za ligové Dynamo České Budějovice. Stejně jako v posledních
4 kolech jsme opět složitě skládali sestavu. Na střídačce jsme měli 2 hráče st. dorostu a 3 hráče ml. dorostu. Byli jsme vůbec rádi, že do zápasu nastoupili 3 hráči, kteří nebyli zdravotně fit a zmrzlý povrch hřiště jim hru ještě více komplikoval (záložníci D. Čejda, M. Bláha a stoper T. Svoboda). V 25. min. jsme se ujali vedení, ale v 37. min. jsme už prohrávali 4:1. První soupeřova branka padla ve 29. min. po rychlé akci, kdy do vápna nahrával hráč z naší levé strany zřejmě z neodmávaného ofsajdu. Druhý gól padl opět po rychlé akci založené z poloviny hřiště. Třetí branku jsme Malši darovali po chybné přihrávce naší zálohy přímo do brejku soupeře, který následně proměnil. Poslední 4. gól jsme dostali po ukázkovém TK zahraném do malého vápna a následné střely z náběhu. V 1. pol. jsme kopali špatně všechny rohy a TK, kde jsme soupeře vůbec neohrozili, ten pak od svého velkého vápna zakládal rychlé akce a většinou chodil ve větším počtu na naši přetíženou obranu, protože se kluci nestíhali vracet. Ztráceli jsme často míče na polovině soupeře a z toho pak Malše chodila opět do rychlého přečíslení. Soupeř byl ale hlavně lepší v proměňování šancí, my jsme bohužel 4 šance neproměnili. Ve 2. pol. byli naši kluci už lepším týmem a v 65. až 75. min. jsme měli 3 velké šance, ale bohužel jsme proměnili jen jednu (69. min. – 2:4). V této fázi zápasu byli už na hřišti dobře hrající ml. dorostenci O. Novotný a Š. Sosnovec. Soupeř měl ve 2. pol. jedinou, ačkoliv velkou šanci až v poslední minutě zápasu. O výsledku utkání rozhodlo především proměňování šancí, kde se nám vůbec nedařilo (6 nevyužitých šancí) a soupeř byl téměř 100%. Dále jsme nestíhali hlavně v 1. pol. zachytávat soupeřův rychlý přechod do útoku, kde výborně hrála záloha Malše a většinu akcí zakládali hostující hráči č. 3 a 10. Bohužel je velká škoda, že v tomto těžkém zápase byli někteří kluci hodně zdravotně limitováni. Po podzimní části divizní soutěže jsme s 35 body na velmi pěkném 4. místě, na 3. místě je Petřín Plzeň, který má stejně bodů, ale má lepší rozdíl skóre. Ve vzájemném utkání jsme Petřín porazili 3:1. Na 2. místě je s 37 body Malše Roudné a na 1. místě Rokycany, které získaly 40 bodů. 

 

----------------------------------------------------------------

 

STARŠÍ  DOROST  SK. A   SEZÓNA  2018 – 2019 – hodnocení podzimní části


Do podzimní části soutěže nastoupil náš tým složen z hráčů staršího r. 2000 a ten byl doplněn o úspěšný r. 2001, který v minulé sezóně vyhrál divizi mladšího dorostu. Do naší skupiny spadla z ligy Aritma Praha a naopak do ligy postoupila Doubravka Plzeň. Z krajského přeboru k nám postoupily Strakonice, Domažlice a Malše Roudné. Ze skupiny spadly Prachatice, Dobříš a Písek svůj divizní tým odhlásil.

Vstup do sezóny se nám povedl a vyhráli jsme zápas v Klatovech 4:0. V druhém kole jsme sehráli zápas s Rokycany. V zápase jsme neproměnili několik velkých šancí a bohužel jsme těsně prohráli 2:1. Tento tým hraje ve stejném složení jako v minulé sezóně, kde skončil na 2. místě a až v poslední zápase prohrál souboj s Doubravkou Plzeň o postup do ligy dorostu. Pro naše postavení v tabulce bylo zlomové  7., 8. a 9.kolo. To jsme porazili exligovou Aritmu 4:1, ligové béčko Motorletu 5:1 a Hořovicko 3:2, kde jsme ještě v 58. min. prohrávali 2:0.

V posledních 5 kolech nás bohužel potkala zranění několika hráčů základní sestavy a naše 4 vítězství byla většinou těsná a vybojovaná.

Současná sezóna je oproti minulé více vyrovnaná. Nové týmy mají větší kvalitu než Dobříš a Prachatice. Výsledky zápasů s týmy z konce tabulky jsou často vyrovnané a následné výhry jsou v hodně případech velmi těsné. Kvalitu do soutěže přinesl tým Malše Roudné, kde hraje většina hráčů, která v minulosti hrála za ligové Dynamo České Budějovice.

V celé soutěži jsme vyhráli 12 zápasů a 3 utkání jsme prohráli s těsným výsledkem. Všechny prohry jsou nepříjemné, ale nejvíce nás mrzí prohra s Táborskem, kde se nám zápas vůbec nepovedl a ztratili jsme zbytečně tři body. Kluci ukázali v sezóně velkou bojovnost, když ve 4 zápasech vítězně otáčeli nepříznivý stav utkání. V konečné tabulce jsme se ziskem 35 bodů na velmi pěkném 4. místě. Na 3. místě je se stejným počtem bodů ligové béčko Petřínu Plzně, které má ale lepší rozdíl skóre. Petřín jsme ale ve vzájemném utkání porazili 3:1.

Kluci odehráli skvělou sezónu, měli výborný přístup v trénincích a za to vše jim patří velké poděkování.

Zpět na články »