St.dorost zaslouženě porazil vedoucí SK Rakovník

[26. 4. 2015 20:54:17]
St.dorost zaslouženě porazil vedoucí SK Rakovník

23.kolo KPSD, neděle 26.4.2015, Sedlčany

 

St.dorost - SK Rakovník    3:1 (0:1)
G: Doubrava, Lhota, Hrubý 

 

Sestava:
Glogar – Míka, Hofman, Stibor, M.Novák – J.Novák, Otradovec, Lípa, Lhota – Hrubý, Doubrava
střídali: Procházka, Vlásek   

Po debaklu z minulého kola, na Spartaku Příbram, čekal náš starší dorost další těžký zápas. Na domácím hřišti jsme tentokrát přivítali vedoucí celek krajského přeboru SK Rakovník. V naší sestavě bohužel chyběli dva hráči ze základu, kteří jsou na školní praxi v zahraničí. Velkou část kádru, tak opět tvořili mladší dorostenci.

Vstup do utkání jsme měli výborný, když hned v 2.minutě se v dobré šanci po centru J.Nováka ocitl V.Lípa, ale brankář si s jeho zakončením poradil. V 18.minutě si na další dobrý centr J.Nováka naběhl J.Hrubý, ale bohužel v ideální pozici nedokázal míč lépe umístit. Studená sprcha přišla v 26.minutě, když hosté zahrávali trestný kop ze strany a míč k překvapení všech skončil v naší síti – 0:1. V 30.minutě druhá obrovská příležitost V.Lípy, když tentokrát hlavou zblízka míč umístil pouze do náručí brankáře. V 31.minutě se do zakončení ze strany dostal J.Novák a jeho střela na zadní tyč neskončila příliš daleko od branky. Hned v následující minutě promarnil ideální pozici J.Doubrava, kterému hostující hráč zablokoval střelu před odkrytou brankou. V 45.minutě mohl přijít populární „šatňák“, ale hlavička obránce Rakovníka skončila pouze na břevně vlastní branky. Poločasový stav 0:1 vůbec neodpovídal průběhu hry, protože z tolika brankových příležitostí jsme měli vést minimálně o dva góly.

Do druhé části šli kluci odhodláni výsledek otočit, protože herně jsme soupeře dokázali přehrávat a chvílemi se dá říci, že výrazně. Aktivita se vyplatila v 51.minutě,  když si hostující obránce dával přednost s brankářem o to, kdo bude hrát míč směřující k jejich brance. J.Doubrava se do této situace přimíchal a hráč Rakovníka ho v pokutovém území fauloval. Stejný hráč se postavili i k nařízené penaltě a střelou k tyči srovnal na 1:1.  V 60.minutě zůstal na zadní tyči po rohu volný F.Hofman a jeho hlavička skončila těsně nad brankou. V 63.minutě zahrozil i soupeř, když střela z velké dálky skončila jen těsně vedle naší branky. V 71.minutě přišla pěkná akce, která nám přinesla vedení 2:1. J.Hrubý se dokázal uvolnit na hranici vápna a krásným přistrčením vybídl ke skórování J.Lhotu, který se kříznou střelou na zadní tyč nemýlil. V 80.minutě navíc naše vedení navýšil J.Hrubý, od kterého se míč šťastně odrazil po rohovém kopu – 1:3. V 83.minutě se ještě ve stoprocentní příležitosti objevil střídající T.Procházka, ale sám před brankářem neuspěl. Konečný stav už se tedy nezměnil a náš tým si připsal velmi cenné vítězství, které bylo naprosto zasloužené, protože soupeř dnes vůbec nepůsobil dojmem nejlepšího týmu soutěže.  

Zpět na články »