Ani hattrick R.Šťovíčka nestačil "B" mužstvu k zisku bodů

[9. 4. 2019 11:17:35]
Ani hattrick R.Šťovíčka nestačil

I.B třída, skupina D – 16.kolo  
sobota 6.4.2019 (hřiště: Zvole)

 

Zvole – „B“ muži  4:3 (1:2)
G:
R.Šťovíček 3

ČK: F.Šťovíček (32.min)
ŽK:
Kříž, P.Sirotek, M.Sirotek 


Sestava:
Dřevojan – Kabíček, Pudil, Kříž, F.Šťovíček – J.Dvořák, Otradovec, V.Lípa, Štemberk – M.Sirotek, R.Šťovíček (78.P.Sirotek)
(připraven: Hrbek)


K utkání do Zvole jsme odjeli ve velmi kombinované sestavě, o čemž svědčí i fakt, že hned trojice hráčů v základní sestavě absolvovala svůj debut v I.B třídě. Pohled do vyrovnané tabulky ukazoval, že se jedná pro obě mužstva o důležitý souboj a domácí by se na nás v případě výhry bodově dotáhli. Na podzim jsme soupeři neproměňováním šancí doslova darovali body po výsledku 0:1, a věřili jsme, že i v oslabené sestavě body tentokrát odvezeme my.

V 6.minutě jsme zahrávali roh a domácí si málem vstřelili vlastní gól, když jeden z hráčů hlavičkoval jen těsně vedle své branky. V 11.minutě se v obrovské šanci objevil domácí útočník, ale jeho samostatný únik, po chybě naší obrany, skončil střelou vedle. V 23.minutě fauloval ve vápně domácí brankář J.Dvořáka a nařízenou penaltu proměnil R.Šťovíček – 0:1. V 32.minutě dostal přísnou červenou kartu Filip Šťovíček, když zatáhl za dres unikajícího útočníka, ale rozhodně se nejednalo o situaci, kdy by už postupoval sám na branku. O minutu později domácí málem hned využili přesilovku, ale zakončení jednoho z útočníků mířilo těsně vedle branky. V 38.minutě F.Dřevojan skvěle zlikvidoval střelu z 12 metrů. V 44.minutě se domácí dočkali využití tlaku a povedenou střelou z vápna vyrovnali na 1:1. Naše odpověď ovšem byla blesková, když hned za minutu M.Sirotek přesným centrem našel R.Šťovíčka a ten nám hlavou vrátil vedení – 1:2.

Ze začátku druhého poločasu se nám dařilo zachytávat dlouhé míče a rozehrávku soupeře a nepouštět ho do šancí. Bohužel v 54.minutě naši obránci zaspali a nechali domácí dorazit míč do sítě potom, co F.Dřevojan zlikvidoval první střelu – 2:2. V 67.minutě se počet hráčů na hřišti vyrovnal, když domácí hráč viděl druhou žlutou za protesty. V 69.minutě jsme se potřetí dostali do vedení. J.Dvořák si na straně vyměnil míč s M.Sirotkem a pěkným přízemním centrem na zadná tyči našel R.Šťovíčka, který završil hattrick – 2:3. V 73.minutě přišlo nedorozumění mezi D.Pudilem a F.Dřevojanem a první jmenovaný si srazil míč nešťastně do vlastní branky – 3:3. V 80.minutě poslal M.Sirotek krásnou kolmici na J.Dvořáka, jenže ten si míč špatně přebral a svůj únik zakončil nepřesnou střelou. Když už se zdálo, že o vítězi rozhodnou penalty, tak se domácím v 88.minutě podařilo otočit výsledek na 4:3. Při standardní situaci ze strany zůstalo v našem vápně několik trestuhodně volných hráčů, přišlo sklepnutí hlavičkou a zakončení z bezprostřední blízkosti, s kterým nemohl náš brankář nic dělat.

Bohužel i druhý zápas v sezóně jsme tedy s tímto soupeřem nezvládli a po tomto kole již máme náskok na třetí místo od konce pouze jeden bod! Tabulka I.B třídy sk.D je neuvěřitelně vyrovnaná, protože rozdíl mezi 5. a 12.místem jsou jen dva body. V neděli hrajeme doma a soupeřem nám budou Jevany – hraje se opět od 16:30 hod.    

Zpět na články »