Ani druhé venkovní utkání nedopadlo pro "B" mužstvo vůbec dobře

[27. 9. 2019 9:43:44]
Ani druhé venkovní utkání nedopadlo pro

FUMBI I.B třída, skupina E – 5.kolo  
neděle 21.9.2019 (hřiště: Tlustice)


Tlustice - „B“ muži   6:0 (3:0)
G: ---

Sestava:
F.Dřevojan – Vokřál, Řehák, Novák, Glogar (67.Hrbek)  – Štemberk, P.Sirotek, Bláha, Nováček – Špaček, R.Kvěch (64.R.Krůta)

ŽK: Nováček, Vokřál, Řehák 2x (= v 28.minutě ČK)


Bohužel ani druhé venkovní utkání této sezóny nedopadlo vůbec dobře. Problémy tentokrát začaly už během týdne, kdy se postupně omluvila více než polovina hráčů z našeho kádru. Na poslední chvíli jsme tedy museli mužstvo doplňovat a to hlavně hráči z „céčka“. I přesto jsme ovšem do utkání šli s tím, že se pokusíme soustředit na naší hru a vybojovat nějaké body. Prvních několik minut ukázalo, že by utkání mohlo být celkem vyrovnané. Nejdříve v 6.minutě po závaru před domácí brankou nebezpečně střílel M.Bláha, ale těsně vedle. Bohužel v 9.minutě přišel nafilmovaný pád v našem vápně a  domácí mužstvo kopalo penaltu, kterou proměnilo – 1:0. Ve 14.minutě už to bylo 2:0, když domácí hráč střelou z trestného kopu (z 25 metrů) překvapil našeho brankáře.  Navíc v 28.minutě byl po dvou žlutých kartách vyloučen T.Řehák. I přesto jsme ovšem nesložili zbraně a aktivní hrou jsme se snažili soupeři znepříjemňovat rozehrávku. Když už se zdálo, že se nám do poločasu podaří udržet stav 2:0, tak se domácí v 41.minutě prosadili nenápadnou střelou z hranice vápna a zvýšili na 3:0. Poslední slovo jsme ovšem mohli mít my, kdyby M.Štemberk lépe naložil s obrovskou šancí po přihrávce od R.Kvěcha. Bohužel Milan v 45.minutě svůj samostatný únik neproměnil.

O poločase bylo na našem týmu vidět odhodlání ještě zkusit se zápasem něco udělat, protože závěr první části ukázal, že pokud se na soupeř zatlačí, tak není v rozehrávce vůbec jistý. V aktivním výkonu jsme pokračovali i v úvodu druhé části, soupeře jsme nepouštěli do žádného soustavného tlaku, ale bohužel při našich pokusech o útok se projevovala početní nevýhoda. Po polovině druhého poločasu jsme se rozhodli zariskovat a začali jsme hrát pouze na tři obránce. Bohužel většina hráčů už byla ze hry „v deseti“ velmi unavena a nedařilo se nám vytvářet nebezpečné situace, z kterých bychom mohli skórovat. Byl to naopak soupeř, který využíval naší otevřené obrany a přecházel do rychlých protiútoků. V 70.minutě přišlo definitivní rozhodnutí, když domácí zvýšili na 4:0. Následně v 75. a 79. minutě přišly ještě další dva brejky a přečíslení, z kterých Tlustice upravila výsledek na konečných 6:0.

Vývoj utkání výrazně ovlivnily události z první půlhodiny, které daly zápasu určitý ráz. I přesto, že jsme se pokoušeli ještě bojovat a s nepříznivým stavem něco udělat, tak se nám nepodařilo snížit a byl to naopak soupeř, který ještě v závěru zvýraznil své vedení. Na vysokou porážku musíme rychle zapomenout a soustředit se na další domácí zápas, v kterých se nám zatím letos daří. Tentokrát se v neděli 29.9. od 16 hodin utkáme s Lety.     

Zpět na články »