Áčko těsně porazilo Milevsko

[14. 2. 2022 9:03:25]
Áčko těsně porazilo Milevsko

FC ZVVZ Milevsko – „A“ muži 1:2 (1:1)
G: Hofman, M. Dvořák

 

Sestava:
Glogar (46. Dřevojan L.) – Doubrava (60. Sirotek M.), Brotánek L. (60. Dvořák M.), Sosnovec (25. Sochůrek), Hofman (67. Brotánek L.) – Repetný (76. Doubrava), Kdolský, Dvořák M., (46. Čipera D.), Novotný, Hanuš – Krotil

Další přípravný zápas nás čekal v Milevsku, jehož hráči hrají jihočeský krajský přebor. V utkání jsme opět nemohli využít všechny hráče. Zranění jsou Haas a Kouklík, nemocní Krůta a Hašek a Lípa nebyl k dispozici z rodinných důvodů.


Úvod zápasu byl velmi neurovnaný z řadou nepřesností na obou stranách. Domácí pozorně bránili a hrálo se pouze od vápna k vápnu. Ve 23. minutě našel Brotánek dlouhým míčem na levé straně Kdolského, který posunul na Novotného. Ten si hezky přehodil obránce, ale dalším bránícím hráčem byl hodně tvrdě odstaven a k zakončení se nedostal. Ve 28. minutě se nám podařila akce po pravé straně, kdy Kdolský vysunul Repetného, ten našel centrem hlavu Hofmana, který v těžké pozici přestřelil. Ve 31. minutě se dostal odražený balón k na levém křídle k domácímu hráči, který postupoval sám na Glogara. Tomáš dobře vyběhl a zakončení vyrazil, následně došlo ke srážce obou hráčů a k našemu překvapení byl nařízen pokutový kop. K exekuci se postavil Kortan a přesnou ranou otevřel skóre - 1:0. Ve 39. minutě předvedl hezkou individuální akci Michael Dvořák. Na pravé straně se prokličkoval do vápna, pravačkou tvrdě vystřelil a gólmanem vyražený míč uklidil u levé tyči do sítě Hofman - 1:1. To bylo v první půli vše. Z naší strany to nebyl podařený výkon, chybělo větší nasazení a pohyb z předešlých zápasů a domácí nás předčili hlavně v důrazu ve středu pole.


Druhá půle už nabídla mnohem více šancí, na skóre se to ale příliš neprojevilo. Hlavním spalovačem byl Sochůrek, s jehož náběhy za obranu měli domácí velké problémy. V 51. ho za obranu uvolnil Čipera, samostatný nájezd ale lapil brankář. V dalším průběhu se Matěj objevil sám před brankářem ještě dvakrát, ale jednou neviděl úplně volného Kdolského a podruhé nenašel přesně Repetného. V 53. minutě byl aktivní Sochůrek u další akce, kdy byl faulován vlevo před vápnem. K trestnému kopu z 20 metrů se postavil Hanuš a jeho krásná střela skončila na spojnici tyče a břevna. V 61. minutě předvedl hezkou individuální akci domácí hráč, když se „zidanovkou“ dostal do vápna a posunul na volného spoluhráče. Ten pohotově po zemi zakončil, ale Dřevojan výborně zasáhnul a střelu vyrazil. Rozhodnutí přišlo v 79. minutě, kdy Doubrava zabojoval ve středu pole a ležící na zemi posunul míč k Dvořákovi. Ten si to namířil přímo k brance a 5 metrů před vápnem poslal míč nechytatelně k levé tyči - 1:2. V 85. minutě jsme ještě jednou ohrozili branku domácích. Kdolský trefil z trestného kopu pouze zeď, ale odražený míč se dostal do levého křídla k Sirotkovi. Ten přesně našel Sochůrka, jehož pohotové zakončení domácí obrana zblokoval.


Zápas příliš pozitivních věcí nepřinesl. Dobře organizovaný soupeř nám neumožnil hrát rychle do křídel. Chyběl nám pohyb, důraz a tentokrát nefungovala ani komunikace, hlavně v obraně. Kaňkou pak je zranění Sosnovce, který má poraněné vazy v kotníku.


Další přípravný zápas nás čeká v sobotu 19.2. od 14:00 na UMT v Dobříši.

Zpět na články »