Áčko jasně ovládlo další přípravný zápas

[7. 2. 2022 7:45:09]
Áčko jasně ovládlo další přípravný zápas

„A“ muži – SK Tochovice  3:0 (1:0)
G: Sochůrek, Hašek, Hanuš

 

Sestava:
Dřevojan L. (46. Glogar) – Repetný (46. Doubrava), Brotánek L., Novotný, Krůta M. – Hašek (68. Repetný),  Kdolský (58. Čipera T.), Dvořák M., Čipera D. (70. Sochůrek), Hanuš – Sochůrek (46.Matoušek L.)

K dalšímu přípravnému utkání jsme si na naši UMT pozvali Tochovice. Soupeř je nováčkem divizní skupiny C a stejně jako naše mužstvo přezimuje na sestupové příčce.


Hned od úvodních minut byl zápas jasně v naší režii. Ve 3. minutě sklepnul Sochůrek míč na D. Čiperu, který střílel pohotově z první. Pokusu ale chyběla větší razance a po zákroku gólmana se kopal pouze roh. V 8. minutě se k dlouhému odkopu od naší branky důrazně protlačil Sochůrek, tváří v tvář brankáři ale trefil jen jeho nohy. Z naší převahy jsme vytěžili první branku v 25. minutě. Kdolský vyslal do levého křídla D. Čiperu, ten našel přesně na penaltě Sochůrka, který se tentokrát nemýlil a po zemi k tyči otevřel skóre - 1:0. Soupeř byl nebezpečný jen po našich zaváháních v rozehrávce. Jedno takové přišlo v 31. minutě. Po dobrém presinku se míč dostal ke Zmeškalovi, který se v úvodu minulé sezóny objevil i v našem týmu, jeho střelu ale pozorný Dřevojan vyrazil na roh. Ve 40. minutě vrátil přetažený roh Dvořák pod sebe na Sochůrka a jeho pohotová střela skončila těsně nad.


Druhý poločas jsme opět začali velice dobře. Hned ve 49. minutě se to projevilo i na stavu utkání. Kdolský zahrával rohový kop, na zadní tyči našel Haška, který prudkou hlavičkou zvýšil na 2:0. V 52. minutě jedna z mála nebezpečných akcí soupeře v druhém poločase mohla znamenat snížení. Po rychlých narážečkách na pravé straně se hostující hráč dostal do vápna, kde byl nedovoleně zastaven. Míč následně skončil v síti, ale dříve zazněla píšťalka rozhodčího – penalta. K exekuci se postavil Zmeškal, ale přízemní střelu k pravé tyči Glogar výborně zneškodnil. V 63. minutě viděli diváci nejhezčí akci zápasu. David Čipera uvolnil do levého křídla Novotného, který se v druhém poločase posunul do středové řady. Ondra našel před bránou volného Matouška, ale hostující brankář pohotovou střelu výborně vyrazil. Míče se však zmocnil Doubrava, posunul na volného D. Čiperu, jehož střelu vykopl gólman jen k Hanušovi, který důrazně protlačil míč do sítě - 3:0. V závěru jsme pak mohli výsledek ještě vylepšit. V 84. minutě byl před vápnem faulovaný Sochůrek a Hanuš střílel z 18 metrů jen těsně nad. O tři minuty později zahrával opět Hanuš trestňák z 25 metrů a jeho tvrdá skákavá střela nadělala strážci hostující branky velké problémy. Minutu před koncem pak ještě zahrával Dvořák roh, míč si našel hlavou Repetný a trefil břevno.


I když nám chybělo minimálně 7 hráčů, kteří se rvou o základní sestavu do jarní části sezóny, přehráli jsme Tochovice poměrně výrazným rozdílem. Oproti předchozím zápasům jsme vylepšili předfinální fázi, přesto musíme pořád hodně pracovat na koncovce. Potěší nula vzadu, i když někdy hodně pomalou rozehrávku v obraně by lepší soupeři určitě trestali. Musíme poděkovat hráčům z Béčka, kteří nám pomohli při již zmíněných absencích.


Další přípravný zápas sehrajeme v sobotu 12.2. od 14:00 v Milevsku s místním týmem hrající jihočeský krajský přebor.

Zpět na články »