4.kolo KPSD: Starší dorost v okresním derby přestřílel Dobříš

[23. 9. 2015 13:43:03]
4.kolo KPSD: Starší dorost v okresním derby přestřílel Dobříš

4. mistrovské utkání: 20.9.2015 (hřiště: Tatran)

 

St.dorost – MFK Dobříš      6:3 (2:2)

G: Lípa 3, Otradovec, Sirotek, Dřevojan

 

Sestava:
Hladký – Štemberk (46.Míka), Hofman, Stibor, Sirotek – Procházka (46.J.Novák), Otradovec (57.Lhota), Lípa, Valenta – Hrubý (72.Dřevojan), Glogar (64.Vlásek)   

Do okresního derby jsme šli s odhodláním znovu vyhrát a potvrdit dobrý začátek sezóny. Hned na začátek musím zmínit fakt, že se nám podařilo sejít téměř kompletní, což znamená 16 starších dorostenců, a kdo si vzpomene na loňské trápení, tak z toho musím mít velkou radost. Stejná touha po úspěchu se ovšem tradičně dala čekat i od soupeře, a tak jsme se připravovali na těžký zápas. Hned ve 3.minutě se do obrovské šance dostal T.Glogar a z pokračující akce mohl skórovat i V.Lípa. Trest přišel v 6.minutě, kdy soupeř dobře zahrál trestný kop a nabíhající hráč míč hlavou lehce usměrnil k tyči – 0:1. V 12.minutě to byl opět V.Lípa, který mohl vstřelit naší úvodní branku, ale ani samostatný nájezd neproměnil. Změna přišla v 18.minutě, kdy se konečně V.Lípa dokázal prosadit gólově, když využil pěkné přihrávky F.Stibora do ulice – 1:1. V 25.minutě byl ve vápně faulován hostujícím brankářem J.Hrubý a z nařízené penalty strhl vedení na naší stranu D.Otradovec – 2:1. V 26.minutě dostal V.Lípa žlutou kartu za faul. Z následného trestného kopu se Dobříši bohužel podařila zopakovat šestá minuta a bylo vyrovnáno – 2:2. V 34.minutě soupeř nastřelil břevno (spíš náhodný odraz odraženého míče). V 35.minutě žlutá karta T.Glogara za faul. V 37.minutě se pěkně uvolnil ze strany M.Valenta a jeho technická střela na zadní tyč šla jen kousek vedle. V 45.minutě orazítkoval F.Hofman hlavou břevno, když si naskočil na roh rozehraný T.Procházkou. O poločasové přestávce došlo k dvojímu střídání, když M.Štemberka v obraně nahradil D.Míka a T.Procházku vystřídal J.Novák.

Druhý poločas začal obrovskou příležitostí Dobříše, kterou až na poslední chvíli hasil dobrým obranným zákrokem F.Hofman. V 57.minutě střídání D.Otradovec – J.Lhota. V 61.minutě přišla velká chyba v rozehrávce hostů a V.Lípa jí dokázal potrestat – 3:2. V 64.minutě T.Glogara nahradil na hřišti V.Vlásek. V 68.minutě předvedl své typické zatažení balónu po straně J. Hrubý a centrem od koncové čáry vybídl ke skórování P.Sirotka, který si v pádu poradil – 4:2. V 72.minutě se situace prakticky opakovala, ale tentokrát byl zakončujícím hráčem V.Lípa, který svůj výborný výkon korunoval hattrickem – 5:2. Ve stejné minutě další naše střídání: J.Hrubý – F.Dřevojan. V 73.minutě připravil M.Valenta šanci pro V.Lípu, ale ten další branku odmítl. V 75.minutě žlutá karta za faul – J.Novák. V 77.minutě skončila zblokovaná střela J.Nováka na břevně, ale F.Dřevojan se dostal do správného prostoru a hlavou míč vrátil do branky – 6:2. V 80.minutě mohl naše vedení, po pěkné příhře od F.Dřevojana, zvýšit J.Lhota, ale neuspěl.  V 86.minutě se Dobříši podařilo střelou z hranice vápna ještě zkorigovat na konečných 6:3. Celé mužstvo zaslouží za předvedený výkon pochvalu, protože se dokázalo vypořádat i s tím, že jsme prohrávali a po celý zápas na klucích byla vidět snaha v tomto prestižním utkání uspět. Věřím, že podobně zabojujeme i v následujícím zápase v Berouně (neděle 27.9.2015).  

 

Zpět na články »