16.kolo KPSŽ: Vstup do jara se starším žákům vůbec nepovedl

[20. 3. 2016 10:53:58]
16.kolo KPSŽ: Vstup do jara se starším žákům vůbec nepovedl

K úvodnímu zápasu jarní části sezóny jsme odjížděli do Mnichova Hradiště s pěti změnami v sestavě proti podzimní části  chyběli – Svoboda T., Jirák Martin, Kubín Max, Krotil P., Břečka J., ale přesto  natěšeni a nažhaveni bodovat.


Mnichovo Hradiště – Starší žáci   2:1 (2:0)  /zápis o utkání/

Bohužel tento zápas nám v celé nahotě ukázal, jak nám v zimních měsících chybí kvalitní trénink na umělé trávě – hráče pouze udržujeme ve fyzické kondici, ale utíká nám v tom nejdůležitějším období rozvoje dovedností dětí trénink s míčem na kvalitní ploše. Pokud si spočítáme , že v období listopad až březen tj. 5 měsíců nemáme možnost kvalitního tréninku venku, tak za dobu od přípravky do st.žáků ztratí naši hráči 45 měsíců (tj. cca 135 tréninků). Tento výpadek již nejde v pozdějším věku dohnat, neboť fotbalové návyky se pilují právě v tomto zlatém věku učení. Do zápasu jsme vstoupili dobře prvních 10 min. jsme soupeře k ničemu nepustili, drželi míč snažili se kombinovat, ale míč nás neposlouchal, nezvládli jsme si dát přihrávku na 3metry, a tak jsme pro soupeřovu branku nebyli nebezpeční. Trest přišel ve 12. min., kdy domácí hráč asi 30 m od naší branky nevěděl co s míčem, tak jej kopl směrem na naší branku a za přihlížení našeho brankáře míč zapadl k naší pravé tyči a bylo 1:0. Po tomto šoku jsme se trochu osmělili a začali se tlačit do útoku. Výsledkem bylo pár náznaků šancí, které jsme ale nedokázali dotáhnout až do finále. Další trest přišel před odchodem do kabin, kdy jsem naší smůlu dokonali a dali si vlastní gól po zmatku v našem velkém vápně. O poločase jsme se snažili kluky uklidnit, vysvětlit jim co musíme zlepšit a nabudit je k obratu v druhém poločasu.

Začátek druhého poločasu se hra odehrávala především v prostředku hřiště bez šancí na obou stranách. Až v 63. min. jsme vystupňovali tlak a výsledkem byl po naší pěkné akci gól Honzy Chocholouška na 1:2. Na hráčích byla vidět snaha otočit zápas a domácí jsme zamkli na jejich polovině hřiště, ale nebylo nám přáno ani vyrovnat, když K.Žižka sám z malého vápna trefil míč do náruče brankáře a závěrečná šance Šimona Štemberka šla těsně vedle. V zápase nám chyběl rozdílový hráč, který by na sebe vzal odpovědnost a zkusil něco sám, vyburcoval mužstvo a strhnul jej k ještě většímu výkonu.

 

Petr Jindrák - trenér

Zpět na články »