11.kolo KPSD: Starší dorost vybojoval remízu v derby se Spartakem Příbram

[7. 11. 2015 11:20:24]
11.kolo KPSD: Starší dorost vybojoval remízu v derby se Spartakem Příbram

11. mistrovské utkání: 7.11.2015 (hřiště: Tatran Sedlčany)

 

St.dorost – Sp.Příbram       3:3 (1:2)
G: Lípa, Hrubý, J.Novák 

Sestava:
Hladký – Štemberk (76.J.Novák), Hofman, Stibor, Valenta (76.Dřevojan) – Sirotek, Lípa, Lhota (56.Vlásek), Otradovec,  – Míka (33.Hrubý), Glogar (37.Procházka)   

Los nám na poslední podzimní domácí zápas přisoudil okresního rivala z Příbrami, a tak se hrálo velmi prestižní derby dvou celků z horních příček tabulky. O tom, jak je toto utkání důležité svědčí i fakt, že jsme k němu měli k dispozici kompletní kádr 16 starších dorostenců (mimo M.Nováka – dlouhodobé zranění). Na jednu stranu fantastický stav, ale zároveň těžká práce pro trenéry, aby dali všem klukům možnost si zahrát. Od úvodních minut bylo vidět, že oba celky v tomto utkání nebudou chtít prohrát, a že se bude jednat o nadprůměrný zápas krajského přeboru. Vstup do utkání nám vyšel velmi dobře a soupeře jsme zaskočili. Prakticky ve všech činnostech jsme byli lepší a dokázali jsme si vytvořit tlak. V 8.minutě vyvezl míč z vlastní poloviny M.Valenta, našel nabíhajícího P.Sirotka, který míč zatáhl ke koncové lajně a centrem našel D.Míku na malém vápně, ale ten bohužel zblízka zakončil do brankáře. V 17.minutě pěkně vystřelil V.Lípa a hostující brankář jeho pokus s námahou vytáhl na roh. Prvních dvacet minut nám jasně patřilo a zdálo se, že je pouze otázkou času, kdy vstřelíme úvodní branku. Bohužel v 22.minutě přišel rychlý brejk soupeře a stav se měnil na 0:1. Kluky tento moment nepoložil a snažili se o vyrovnání. I když naše hra ztratila určitou lehkost a hrálo se spíše ve středu hřiště, tak jsme se do zakončení dokázali dostávat spíše my. V 30.minutě jsme za naší aktivitu byli odměnění vyrovnávací brankou, když se hlavou, po trestném kopu F.Stibora, prosadil V.Lípa – 1:1. V 33.minutě jsme začali plánovaně střídat a D.Míku nahradil v útoku J.Hrubý. V 34.minutě přišla zbytečná ztráta ve středu hřiště a soupeř se znovu dostal zadarmo do vedení - 1:2. V 37.minutě uvolnil místo na hřišti T.Glogar pro T.Procházku.

O poločase byla v kabině bojová nálada, protože kluci viděli, že na Spartak dnes mají a klidně se výsledek ještě může otočit. Druhá část ovšem začala obrovskou šancí hostů (47.minuta) a jen skvělý zákrok D.Hladkého nás udržel ve hře. V 50.minutě přišel nejhezčí moment zápasu, když se do odraženého míče za vápnem opřel J.Hrubý a krásným volejem do horního růžku branky srovnal na 2:2. V 56.minutě vystřídal V.Vlásek za J.Lhotu. V 62.minutě se bohužel už potřetí opakoval stejný scénář. Potom co se těžce nadřeme na vyrovnání, tak si necháme vstřelit další branku. Tentokrát prošel hostující hráč přes několik našich hráčů až do vápna a zkušeně zakončil – 2:3. V 68.minutě obrovská šance F.Stibora a v 71.minutě M.Valenty, ale bohužel obě dvě neproměněné. V 76.minutě střídání: M.Štemberk – F.Dřevojan, M.Valenta – J.Novák. V 82.minutě nádherně odcentroval ze strany J.Novák na V.Lípu a ten svojí hlavičkou málem přerazil břevno. V 84.minutě brejk soupeře do naší otevřené obrany, ale D.Hladký skvěle zasáhl. Když už se zdálo, že zápas skončí naší nešťastnou prohrou o jednu branku, tak přišla poslední minuta. Míč se dostal do vápna Spartaku, kde ho J.Hrubý hlavou přistrčil na střídajícího J.Nováka a ten se zblízka prosadil střelou mezi brankářovy nohy a srovnal na 3:3, čímž rozpoutal obrovskou euforii. Prakticky okamžitě po rozehrávce přišel závěrečný hvizd. Za předvedený výkon musím pochválit všechny kluky, protože v tomto zápase předvedli, že když se opravdu na fotbal soustředí a snaží se, tak dokážou podat velmi dobrý výkon. Remíza byla pravděpodobně spravedlivým výsledkem, protože ani jeden z týmů si nezasloužil prohrát.         

 

Zpět na články »