10.kolo KPŽ: Zbytečná ztráta bodů starších a jasná prohra mladších žáků

[12. 10. 2015 20:33:35]
10.kolo KPŽ: Zbytečná ztráta bodů starších a jasná prohra mladších žáků

Do dalšího domácího zápasu jsem šli s odhodláním získat tři body a usadit se v horní polovině tabulky.  Po delší době jsme měli skoro celý tým pohromadě, chyběl jen Kuba Kouklík ( v Angili se školou). Do týmu jsme přivítali dva nové hráče Honzu Chocholouška a Filipa Máru, kteří přišli na střídavý start ze Sedlce – Prčice. 

Sedlčany – Čelákovice  2:2 (2:0) st.žáci  /zápis o utkání/

 

Do dalšího domácího zápasu jsem šli s odhodláním získat tři body a usadit se v horní polovině tabulky.  Po delší době jsme měli skoro celý tým pohromadě, chyběl jen Kuba Kouklík ( v Angili se školou). Do týmu jsme přivítali dva nové hráče Honzu Chocholouška a Filipa Máru, kteří přišli na střídavý start ze Sedlce – Prčice.

Začátek zápasu jsme začali dobře a vytvářeli jsme si šance a uzemní převahu. První branku jsme vstřelili ve 12. min., kdy míč po krásné akci šel od Martina Jiráka na Maxe Kubína a jeho pěknou přihrávku zakončil Martin Barták - 1:0. Dále jsme hráli fotbal, chtěli útočit a tlačili se na soupeřovu branku a druhý gól měl na kopačce opět Martin Barták, kdy v navlas stejné situaci jako u prvního gólu, mu ale nevyšel první dotek s míčem a ten mu odskočil. Ve 25. minutě již byl úspěšný a opět po pěkně vykombinované akci, kdy ve finále šel sám na brankáře, udělal mu kličku a do prázdné branky dával na 2:0.

V průběhu prvního poločasu jsme si vypracovali ještě další slibné šance a je jen škoda, že je nedokážeme proměnit a zápas rozhodnout .

O přestávce jsme si v kabině řekli, že je potřeba držet míč, zkvalitnit přihrávku a využívat celé hřiště abychom soupeře rozběhali a zápas definitivně rozhodli.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a hned v úvodu jsme měli vstřelit minimálně dvě branky, kdy měl šanci Martin Barták a Martin Jirák . Dále jsem určovali průběh hry, ale bez gólového efektu a postupně jsme chtěli útočit čím dál víc a zapomínali jsme na zajištění v obraně což se ukázalo jako smrtelné. U soupeře nám celý zápas dělal svým vynikajícím výkonem problémy  hráč č.10 Pánek Michal  a hráč s č. 11 Kostoláni Josef. Přestože jsme hráče upozorňovali na nutnost včasného přistupování k hráčům a dohráváním osobních soubojů, tak právě tito hráči nám dali lekci z produktivity a proměňování. Po naší chybné rozehrávce a zbytečné ztrátě míče v 57. min. poslal do brejku hráč č. 10 Pánek hráče č.11 Kostolániho a ten brejk, kdy šel sám na brankáře proměnil a bylo 2:1.

To mělo být pro naše hráče varování a budíček z bezstarostnosti o výsledek, ale opak byl pravdou a tak soupeř nás opětovné zbytečné a lehkovážné ztrátě míče potrestal podruhé – opět brejk hráče č.11, sám na brankáře a 2:2. I za tohoto stavu jsme měli před koncem ještě další šance Max Kubín, Martin Barták, ale bohužel vynikajícími zákroky soupeře zachránil brankář.

Je velká škoda, že si kluci nechali takto dobře rozehraný zápas utéct mezi prsty a nedotáhli jej k vítězství, které by bylo zasloužené . Soupeř byl 100% ve využití nabídnutých šancí, neboť sám si kombinačně žádnou šanci nepřipravil, ale nahráli jsme mu na ně my. 


 

 

Sedlčany – Čelákovice  0:7  (0:3) mladší žáci  /zápis o utkání/


V dalším domácím zápase jsme přivítali mužstvo Čelákovic  V sestavě jsme museli udělat pár drobných změn, kdy do branky musel Kuba Kočí (Péťa Jindrák – nemoc) , zranění stále nepustila do hry Víťu Macháčka a Lukáše Machače.

V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal a hlavní rozdíl byl v proměňování šancí, kdy hosté byli efektivnější a po našich dvou špatných rozehrávkách a jedné pěkně vypracované šanci v poločase vedli 0:3.

Přestože jsme po hráčích chtěli větší nasazení, rychlejší přistupování k hráčům, více se zapojit do hry a jen „ nefandit „ spoluhráčům jak akce dopadne, tak jsme se s tím nepoprali ani v druhém poločase a soupeř nám přidal další 4 branky a zaslouženě zvítězil.

Odehrané zápasy nám ukazují, že někteří hráči budou muset na sobě více zapracovat  a v zimní přestávce nás čeká hodně, hodně, hodně práce.

Zpět na články »