1.kolo KPSD: Přesvědčivá výhra nad nováčkem z Tuchlovic

[24. 8. 2015 8:25:06]
1.kolo KPSD: Přesvědčivá výhra nad nováčkem z Tuchlovic

1. mistrovské utkání: 23.8.2015 (hřiště: Tatran)

 

St.dorost – Tuchlovice      5:0 (1:0)

G: Stibor, Sirotek, Míka, Hrubý, Otradovec


Sestava:
Kejha – Štemberk (63.Vlásek), Hofman, Stibor, M.Novák – Otradovec (76.Žirovnický), Lhota, Lípa, Sirotek – Procházka (46.Míka), J.Novák (46.Hrubý)   

V prvním kole letošního ročníku jsme na domácím hřišti hostili Tuchlovice, což je jeden ze čtyř nováčků v soutěži. Poslední přípravný zápas ukázal, že náš tým dokáže zahrát velmi dobře, a tak jsme nemohli do utkání jít s jiným cílem než vítězství. Z kádru staršího dorostu tentokrát chyběli tři hráči. Velmi důležitý byl úvod, kdy se nám podařilo soupeře zatlačit a ukázat, kdo by měl diktovat tempo. Hrálo se především na polovině soupeře, ale bohužel se nám nedařila finální přihrávka, a tak jsme si dlouho nemohli vypracovat žádnou větší šanci.  Soupeř spoléhal na fyzicky dobře disponovaného útočníka a hrozil jen z několika brejků. V 16.minutě se uvolnil P.Sirotek, ale jeho střela mířila nad. V 21.minutě zachránilo po rohovém kopu hosty břevno! V 30.minutě si míč pěkně připravil D.Otradovec a vyslal na branku nebezpečnou střelu, kterou brankář vyrazil na roh. V 36.minutě jsme se konečně dostali do zaslouženého vedení, když se střelou z 20 metrů prosadil Filip Stibor – 1:0. Do druhého poločasu jsme se pokusili oživit útočnou fázi střídáním obou dvou útočníků, protože jsme věřili, že unavená obrana by na čerstvé kluky nemusela stačit. Tento předpoklad se začal naplňovat téměř okamžitě. Hned ve 46.minutě centroval P.Sirotek a nabíhající D.Míka jen těsně na míč nedosáhl. V 50.minutě postupovat ze strany na branku D.Míka, ale mířil těsně vedle. V 56.minutě už se nám podařilo skórovat, když D.Míka pěkně zakombinovat s P.Sirotkem a ten se nemýlil – 2:0. V 60.minutě navíc poslal J.Lhota dlouhý pas za obranu a aktivně hrající D.Míka samostatný nájezd proměnil ve třetí branku – 3:0. V 74.minutě příležitost D.Otradovce – střela z úhlu. V 76.minutě tentýž hráč už mířil do černého, když zužitkoval nahrávku od F.Hofmana – 4:0. V 81.minutě nebezpečně vypálil V.Lípa a jeho střela skončila po teči obránce na rohu. V 82.minutě hlavičkoval po rohovém kopu F.Hofman v obrovské šanci nad. Konečnou podobu dal v 84.minutě J.Hrubý, který zakončil dobrý ofenzivní výpad střídajícího V.Vláska. V 87.minutě ještě J.Hrubý našel na zadní tyči nabíhajícího J.Žirovnického, ale ten vystřelil nad branku.

Soupeř nám dělal první poločas problémy svojí důslednou obrannou hrou a vůbec nebylo jednoduché se dostávat do brankových příležitostí. Postupem času se ovšem projevila naše větší zkušenost se soutěží a i individuální kvality našich hráčů. V závěru utkání už Tuchlovice vyloženě nemohli, a výsledek mohl být i vyšší. Naše hra v některých pasážích nebyla vůbec špatná a kluci se pokoušeli o rychlou kombinaci bez zbytečného nakopávání. Na druhou stranu z prvního zápasu a navíc proti nováčkovi se zatím nedá nic usuzovat. Musíme si počkat, co ukážou další utkání. Každopádně si kluci za předvedenou hru a i přístup k utkání tentokrát zaslouží pochvalu. Na závěr musím zmínit i dobrý výkon M.Kejhy v brance, který se tam v soutěžním zápase postavil po několika letech.

 

foto: -kj-

 

Zpět na články »