1.kolo KPMD: Mladší dorostenci dokázali porazit Tuchlovice o sedm branek

[24. 8. 2015 7:05:17]
1.kolo KPMD: Mladší dorostenci dokázali porazit Tuchlovice o sedm branek

1. mistrovské utkání: 23.8.2015 (hřiště: Tatran)

 

Ml.dorost – Tuchlovice      7:0 (4:0)

G: Voslář 3, Kejha 2, Čipera, Glogar

 

Sestava:
Kouklík (2. poločas Plachý)  – Mondek (41.Křížek), Machovský, Žirovnický (59.Kafka), Kejha – Plachý, M.Bláha, Vyskočil (41.Glogar), Čipera – Čapek, Voslář (65.Kopp)

Jestli od zápasu starších nikdo nevěděl co přesně čekat, tak u mladších to platilo ještě více. Z našeho kádru z loňské sezóny totiž většina hráčů přešla do starších, a tak se postupně tvoří nový tým, kde převahu mají loňští žáci. Pro soupeře to byla úplná premiéra, protože dosud působil v I.A třídě, kde se odděleně mladší nehrají. I přesto, že za soupeře nastoupilo několik kluků, kteří věkově patří ještě do kategorie žáků, tak náš vstup do utkání nebyl dobrý. Na rozdíl od přípravných zápasů se kluci báli hrát a hrou se chvílemi přizpůsobili soupeři. Na druhou stranu je potřeba říci, že pro některé kluky to je velký skok z okresních soutěží žáků, ale věříme, že postupně se zapracují. S přibývajícím časem se ovšem na hřišti začala projevovat naše větší kvalita a v závěru poločasu se to podařilo vyjádřit i na skóre. Soupeř zahrozil podobně jako ve starších pouze z brejků, ale je potřeba říci, že si jejich nejlepší hráč vytvořil několik dobrých příležitostí.

V 6.minutě mohli jít hosté do vedení, ale protiútok po naší ztrátě na půlce hřiště byl zakončen pouze nad. V 8.minutě přišla první branka, když se po centru M.Kejhy prosadil D.Čipera – 1:0. V 17.minutě nevyužil dobrou šanci D.Voslář. V 22.minutě J.Kouklík v naší brance zlikvidoval dobrou příležitost hostů. V 23.minutě nastřelil D.Voslář tyčku. V 24.minutě zpoza vápna vystřelil M.Kejha a bylo to 2:0. V 29.minutě zvonila naše tyčka, kterou hráč Tuchlovic nastřelil rovnou z rohu. V 30.minutě si na další pěkný centr od D.Čipery naběhl D.Voslář a zvýšil na 3:0. O dvě minuty později přistrčil stejnému hráči míč J.Plachý a vedli jsme o 4 branky – 4:0. V 34.minutě nastřelil zblízka M.Kejha pouze brankáře.

O poločase jsme udělali avizované střídání v brance a navíc na hřiště ještě přišli V.Křížek a D.Glogar. Vstup do druhé části nám vyšel naprosto skvěle, protože prakticky ihned po rozehrávce se míče zmocnil D.Voslář a dovršil svůj hattrick – 5:0. Tato branka soupeře definitivně zlomila a zbytek zápasu už se odehrával v naší režii. Nutno říci, že tempo postupně opadlo z obou dvou stran. V 54.minutě další pěknou střelou zvýšil na 6:0 M.Kejha. V 59.minutě odešel J.Žirovnický a nahradil ho V.Kafka. V 65.minutě střídání D.Voslář – R.Kopp. Konečnou podobu dostal výsledek v 78.minutě, kdy se na ofenzivní výlet z pozice předstopera vydal D.Glogar a míč doslova dotlačil na několikrát do branky – 7:0.

Celkově je potřeba utkání hodnotit kladně, hlavně proto, že někteří kluci hráli vůbec poprvé krajskou soutěž  a velká část poprvé mistrák za dorost. Na druhou stranu, ikdyž jsme soupeře přehráli, tak je do příště na čem pracovat a herní projev může být určitě ještě lepší.

 

Zpět na články »