"Béčku" se nepodařil vstup do sezóny.

[29. 8. 2016 12:30:35]

V prvním zápase nové sezóny jsme přivítali mužstvo Tochovic. To přijelo posíleno o exligisty Huňu a Jendruščáka, nedalo se tedy předpokládat zopakování jarní výhry 6:0. V našem týmu se naopak nakupily omluvenky – Matoušek, Pešek, Ségl, Čížek. Chyběl i Mošnička vykartovaný v zápase „C“ týmu.

Tatran Sedlčany „B“ –  TJ Tochovice   2:3 (2:1)

 

G: Lípa V. (p), Chlasták P. (Dvořák)

 

Sestava Tatranu: Hrůša  - Bartůšek, Hofman,  Pudil, Dvořák J. (74.Brotánek T.) -  Valenta (58.Vrbický), Chlasták M., Čejda (57.Otradovec), Sirotek M. – Chlasták P., Lípa V.

 

ŽK:, 32.Chlasták P., 67.Hrůša,  80.Pudil

 

Zápas jsme ve velkém vedru začali velice dobře a svou aktivitou jsme soupeře zaskočili. Územní převahu jsme zúročili hned ve 13.minutě, kdy Martin Chlasták vysunul po pravé straně Lípu, ten se vřítil do vápna, zaseknul míč do středu a po nedovoleném zákroku následovala penalta. K té se postavil faulovaný Vašek Lípa a po levé ruce gólmana bezpečně proměnil 1:0. Hosté poprvé zahrozili v 17.minutě, kdy Dvořák podskočil míč ale Jendruščák z úhlu netrefil přesně. O tři minuty později se Dvořák ukázal na druhé straně. Zatáhl míč do levého křídla, na hranici vápna zasekl a pravačkou našel nehlídaného Petra Chlastáka, který hlavou přehodil brankáře 2:0. Dál jsme pokračovali v aktivitě a soupeř hrozil dlouhými míči za obranu. Po jednom takovém v 23. minutě dostali míč do sítě, asistent rozhodčího ale odmával ofsajd. Ve 27. minutě bylo živo opět před hostující brankou. K trestnému kopu z 25. metrů se postavil aktivní Lípa, prudkou střelu pod břevno gólman vyrazil na roh. V 32. minutě uniknul po pravé straně Valenta, centrem hledal Petra Chlastáka, který se po kontaktu se soupeřem ocitnul na zemi. Místo penalty ale dostal pouze žlutou kartu za řeči. O pět minut později jsme prohráli souboj ve středu hřiště, další nedůslednost přišla na vápně, kde se zkušený Jendruščák otočil kolem stoperů a s přehledem po zemi k levé tyči skóroval. Branka s námi dost otřásla a do konce poločasu byli aktivnější hosté.

 

Druhý poločas začal tak jak končil první. Hosté byli aktivnější a hrálo se převážně na naší polovině.  Přesto jsme hrozili z rychlých brejků. Ve 49.minutě odcentroval zprava Valenta, Petr Chlasták střílel z první a brankář na dvakrát zlikvidoval. V 58.minutě se se středem prosmýkl Bartůšek, z 20 metrů ale střílel vedle. V 67.minutě došlo ke kontroverznímu momentu. Hosté zahráli přetažený roh, hlavička skončila na břevně a další dorážku vyrazil Hrůša. Dle signalizace asistenta byl ale míč za brankovou čarou. I přes velké protesty byl  gól uznán 2:2. Průběh zápasu se po gólu příliš nezměnil. Hosté drželi míč na naší půlce, my spoléhali na rychlé protiútoky. V 72. minutě potáhl Petr Chlasták míč po vápně, brankář střelu vyrazil jen před sebe, bohužel jsme se k dorážce nedostali. V další minutě odcentroval zprava Lípa a „Pedro“ akrobaticky zakončoval vedle. Hned z protiútoku zahrozili hosté a po centru zleva trefil osamocený útočník z 10 metrů dobře vyběhnutého Hrůšu. V 78.minutě Bartůšek vysunul středem Lípu, který sám před brankářem trefil pouze jeho rukavice. O pět minut později mohl rozhodnout Petr Chlasták, který po krásné přihrávce od Otradovce postupoval zleva sám na bránu. I tuhle šanci ale zneškodnil hostující brankář.  Bohužel na druhé straně byli hosté v 88.minutě úspěšnější. K Jendruščákovi se dostal balon za obranu, udělal kličku Hrůšovi a po kontaktu se pískala penalta. Sám postižený s přehledem proměnil 2:3. V závěru jsme vrhli všechny síly do útoku. V posledních vteřinách jsme po faulu kopali zkrácený roh, na zadní tyči se k hlavičce protlačil Lípa, hostující brankář ale výborným zákrokem vyrazil nad bránu.

 

Zápasu by celkově slušela remíza. První poločas byl v naší režii, v druhé půli byli lepší hosté. Po sporném vyrovnání jsme pak mohli ke konci strhnout vedení na naší stranu, bohužel po penaltě byli nakonec šťastnější hráči Tochovic. Všichni hráči bojovali, v první půli byl nejvýraznější Lípa, bohužel v druhé půli se i on vytratil, přesto mohl v závěru dvakrát skórovat. V příštím kole zajíždíme v sobotu 3.9. do Březnice a budeme se snažit přivést ztracené body zpět do Sedlčan.

Zpět na články »