"Béčko" z prvního domácího zápasu bere jen bod

[2. 4. 2019 10:24:59]

I.B třída, skupina D – 15.kolo  
Neděle 31.3.2019 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži – Kunice  1:1 (0:0)   /penalty 2:4/
G: Bláha
(A: M.Sirotek)

 

Sestava:
Dřevojan – Kabíček, Pudil, P.Lípa, Bartůšek (78.Podlipský) – M.Sirotek, J.Čejda, Hájek, V.Lípa – J.Dvořák (75.F.Šťovíček), Nováček (14.Bláha)
(připraven: Janoušek)

 

V druhém jarním kole jsme se chtěli na domácí půdě porvat o další důležité body, které by nám ve vyrovnané tabulce výrazně pomohli. Oproti minulému týdnu jsme tentokrát mohli počítat s posílenou sestavou, protože naše „áčko“ hrálo již v sobotu. Úvod zápasu přinesl naší mírnou převahu, z které jsme si vytvořili i dvě šance. Nejdříve v 7.minutě zahrál pěkný roh M.Sirotek, míč si hlavou našel nabíhající P.Lípa, ale bohužel mířil těsně vedle branky. Ve 13.minutě J.Čejda přenesl hru dlouhým míčem na pravou stranu, kde A.Bartůšek z prvního doteku odcentroval na T.Nováčka, jenže jeho zakončení hostující brankář vytáhl konečky prstů na roh. Hned o minutu později musel T.Nováček kvůli zranění vystřídat a na hřišti ho nahradil další dorostenec – M.Bláha. S přibývajícími minutami se do hry stále více dostával i soupeř a bylo jasné, že se bude jednat o velmi těžké a vyrovnané utkání, v kterém moc branek nepadne. V 28.minutě se do velmi nebezpečné situace probíjel hostující útočník, ale P.Lípa jeho postup na branku zastavil důrazným zákrokem tělem a byl z toho jen roh. V 38.minutě přišla obrovská příležitost Kunic, když nejdříve jeden z našich hráčů vyhlavičkoval míč na brankové čáře a následnou dorážku fantasticky zlikvidoval F.Dřevojan.

V druhém poločase soupeři začali viditelně docházet síly a většinu času jsme se snažili hrát s míčem my a zkoušeli jsme se dostat do nějakého zakončení. Bohužel vůbec se nám nedařila finální fáze a většina akcí skončila bez zakončení. Branky jsme se dočkali v 60.minutě. Střelu M.Sirotka brankář jen vyrazil k dobíhajícímu M.Bláhovi a ten míč poslal do opuštěné branky – 1:0. Bohužel místo aby nás tento okamžik nakopl, tak jsme spíše ubrali a soupeř se začínal pomalu vracet do zápasu. V 75.minutě vystřídal F.Šťovíček v útoku J.Dvořáka a o chvíli později nahradil v obraně V.Podlipský A.Bartůška. V 79.minutě se soupeři po ojedinělé útočné akci na naší polovině hřiště podařilo vyrovnat. Po pěkném centru od autové čáry se hlavou prosadil střídající Ševčík – 1:1. Závěrečná desetiminutovka již byla z obou dvou stran spíše opatrná, protože ani jedno mužstvo nechtělo prohrát. O vítězi se tedy nakonec rozhodovalo v penaltovém rozstřelu. Zatímco soupeř proměnil čtyři pokusy, tak my jsme se dvakrát mýlili a z tohoto utkání jsme vybojovali pouze bod. Ve vyrovnané tabulce jsme sice na 6.místě, ale pouze tři body před týmem na 12.pozici!

 

Příští týden zajíždíme do Zvole, což je jeden z týmů, které mají právě o ty tři body méně než my. Zápas se hraje v sobotu od 16:30 hod.   

Zpět na články »