"Béčko" vybojovalo v Mnichovicích body potřebné k záchraně

[10. 6. 2019 14:03:51]

I.B třída, skupina D – 25.kolo  
sobota 8.6.2019 (hřiště: Mnichovice)

 

Mnichovice – „B“ muži    4:6 (2:4)

 G: Senft 2, M.Novák, L.Matoušek, M.Dvořák, Špaček


Sestava:
F.Dřevojan – J.Dvořák, J.Čejda, M.Novák, Bartůšek (57.Špaček) – M.Sirotek, Lhota (61.Čipera), M.Dvořák, V.Lípa – L.Matoušek (78.Nováček), Senft


Opět s několika jinými hráči a tentokrát i bez hlavního trenéra odjelo naše „B“ mužstvo k veledůležitému zápasu do Mnichovic, kde se hrálo za velkého vedra. V případě prohry se totiž naše situace v boji o záchranu mohla stát téměř neřešitelnou. Soupeř je na domácím hřišti velmi silný a branku zde inkasoval v jarní části pouze od vedoucí Jesenice. Náš tým tedy nečekal žádný snadný úkol, ale vzhledem k situaci bylo nutné se o body porvat. Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně a snažili jsme se držet míč a trpělivě kombinovat. V 6.minutě se L.Matoušek dostal do samostatného úniku, ale brankář vyrazil jeho zakončení na roh. K jeho rozehrání se postavil J.Lhota a přetaženým centrem našel hlavu M.Nováka, který míč dostal za brankovou čáru – 0:1. Ve 20.minutě přišel zásadní moment utkání, protože jsme vstřelili druhou branku a navíc soupeř šel do oslabení o jednoho hráče. T.Senft využil svého důrazu a rychlosti, když se rozhodl napadnout domácího obránce otálejícího s rozehrávkou, ten do něj míč nastřelil a Tomáš postupoval sám na branku a v zakončení se nemýlil – 0:2. Následně se nepochopitelného jednání dopustil jeden z domácích hráčů, který běžel protestovat k rozhodčímu (zřejmě se domníval, že si Tomáš pomohl rukou), vrazil do něj a rozhodčí skončil na zemi. Nemohlo následovat nic jiného než červená karta. Nabídnutou výhodu jednoho hráče se nám podařilo velice rychle využít. Ve 27.minutě se míče ujal opět T.Senft, prošel až před brankáře a neměl problém přesně zamířit – 0:3. V 31.minutě se navíc do odraženého míče na 18 metrech opřel M.Dvořák a nechytatelnou křížnou střelou zvýšil již na 0:4. Bohužel, jak to tak bývá, toto vedení naše hráče uspokojilo a soupeř se vrátil do hry. Nejdříve ještě v 34.minutě jejich střela mířila těsně vedle, ale v 43.minutě, po dlouhém autovém vhazování, míč propadl před branku a útočník pohodlně doklepl do sítě – 1:4. Ve 44.minutě mohl definitivně rozhodnout M.Sirotek, ale pěknou individuální akci zakončil střelou nad branku. Trest přišel prakticky z protiútoku, když domácí po dlouhém nákopu snížili na rozdíl dvou branek – 2:4. A to ještě nebylo všechno. Už v nastavení přišel další dlouhý míč dopředu, centr na zadní tyč, kde osamocený útočník v dobré šanci těsně minul letící míč.

Do druhé části jsme nastupovali s tím, že soupeř se určitě ještě pokusí s utkáním něco udělat, takže naší taktikou bylo se nikam nehnat, zbytečně neztrácet míč a nechat protihráče běhat při napadání naší rozehrávky. Tento plán vyšel velmi dobře, protože prvních dvacet minut nepřineslo žádnou příležitost ani na jedné straně a po většinu času se nám dařilo kontrolovat hru, čímž oslabenému soupeři docházely síly. Navíc v 73.minutě se střelecky prosadil L.Matoušek, který zužitkoval přihrávku od T.Senfta a pátou brankou prakticky rozhodl zápas – 2:5. V 78.minutě si tato dvojice role vyměnila, Lukáš mu na hranici vápna krásně sklepl míč, ale Tomáš hattrick střelou vedle branky odmítl. Šesté branky jsme se i přesto dočkali, když další krásnou kolmou přihrávku od T.Senfta, střelou podél vybíhajícího brankáře, zužitkoval střídající J.Špaček – 2:6. Stejně jako v prvním poločase, tak i tentokrát závěr patřil domácím, kteří využili naší nekoncentrovanosti. Nejdříve se v 85.minutě prosadili hlavou po trestnému kopu (3:6) a konečnou podobu výsledku dali v 90.minutě, kdy jsme podruhé v zápase nezvládli bránění dlouhého autového vhazování – 4:6.

Tato výhra by naší rezervě měla zaručit setrvání v nejnižší krajské soutěži i v příštím ročníku, což byl v posledních týdnech hlavní cíl našeho snažení. Poslední zápas letošní sezóny sehrajeme netradičně v pátek (14.6.2019) od 18 hodin na Tatranu, kde budeme hostit tým Sedlce-Prčice, který je na druhém místě tabulky.           

Zpět na články »