"Béčko" venku opět prohrálo

[16. 11. 2019 19:54:08]

FUMBI I.B třída, skupina E – 13.kolo  
sobota 16.11.2019 (hřiště: Nová Ves pod Pleší)


Nová Ves – „B“ muži     3:2 (2:2)
G: R.Kvěch, Bláha

Sestava:
Dřevojan – Machovský, Novák, Pudil, F.Šťovíček, M.Sirotek (66.J.Dvořák), Lhota, Bláha, P.Sirotek, R.Kvěch, R.Krůta (79.Janoušek)

 

ŽK: R.Kvěch

Na závěr podzimu nás čekalo ještě jedno okresní derby. Tentokrát jsme síly změřili s Novou Vsí, které se v posledních kolech moc nedařilo a bylo jasné, že udělá vše proto, aby ještě vybojovala před zimní pauzou nějaké body. Vzhledem k tomu, že jsme do zápasu šli jako druhý nejhorší tým na hřištích soupeřů, tak jejich odhodlání mělo i faktický základ.

Před utkáním jsme hráče upozorňovali na to, že je potřeba co nejvíce se vyvarovat standardním situacím, protože zkušený domácí hráč Staroba je umí výborně rozehrávat. Poprvé jsme se o tom přesvědčili hned ve 4.minutě, když jsme neubránili rohový kop a domácí se dostali do vedení 1:0. V 6.minutě se do dobré pozice prodral M.Sirotek, ale jeho lob přes brankáře skončil jen v boční síti. V 10.minutě se vápně uvolňoval R.Kvěch, dokázal vystřelit a následně byl tvrdě atakován, ale faul se nepískal. V 25.minutě soupeř vystihl naší chybu v rozehrávce, poslal dlouhý míč za obranu, kde si již osamocený útočník věděl rady, a tak se i přes protesty našich hráčů, že se jednalo o ofsajd, stav změnil na 2:0. Ovšem prakticky ihned po rozehrávce se nám povedla rychlá akce, když útok výborně podpořil z pozice stopera D.Pudil, který vytáhl míč až do vápna, přihrávkou pod sebe našel M.Bláhu a ten se nemýlil – 2:1. V 31.minutě našel M.Sirotek dobře kopnutným rohem na zadní tyči opět M.Bláhu, ale ten tentokrát vystřelil nad.  V 37.minutě našel M.Sirotek krásnou křížnou přihrávkou přes celou šířku hřiště R.Krůtu, ten prokličkoval přes několik hráčů až do malého vápna a vybídl k vyrovnání R.Kvěcha, který nezaváhal – 2:2.  Ve 40.minutě napřáhl M.Sirotek k tvrdé střele od levé lajny a jeho pokus se zastavil až na tyčce! V těchto chvílích jsme na hřišti jasně dominovali a vytvářeli si mnoho nebezpečných situací, ale bohužel se nám již do přestávky nepodařilo vývoj utkání zvrátit, což se nakonec ukázalo jako rozhodující.

Domácí si o poločase odpočinuli a v druhé části naprosto eliminovali naší převahu ze závěru prvního poločasu. Předváděný výkon i nasazení bylo už výrazně horší z obou dvou stran a prakticky se bojovalo jen ve středu pole bez větších šancí. O výsledku nakonec rozhodla opět standardní situace. V 52.minutě se nám opět nepodařilo ubránit rohový kop, když tentokrát branka padla po několika dorážkách – 3:2. My jsme ještě podnikli několik pokusů o rychlý přechod do útoku, ale prakticky se nám nedařilo domácí branku ohrozit. Až v samotném závěru přišly dvě situace, které ještě skóre mohli změnit. Nejdříve rozhodčí přešel velmi nebezpečnou hru vysokou nohou domácího obránce ve vápně a následně v 85.minutě se po rohu do dobré pozice dostal D.Pudil, ale přestřelil. Poslední podzimní zápas jsme tedy bohužel prohráli 3:2, což znamená, že v tabulce přezimujeme na 8.pozici se ziskem 21 bodů.          

Zpět na články »