"Béčko" si výrazně zkomplikovalo boj o záchranu

[29. 5. 2019 14:05:14]

I.B třída, skupina D – 23.kolo  
sobota 25.5.2019 (hřiště: Vyžlovka)

 

Vyžlovka – „B“ muži    5:1 (1:1)

G: L.Matoušek


Sestava:
Glogar – J.Dvořák, Pudil, L.Brotánek, F.Šťovíček – M.Sirotek, Kdolský (75.P.Sirotek), Lhota (65.Repetný), D.Čejda (23.Bartůšek) – L.Matoušek, R.Kvěch

 

K dalšímu zápasu zajíždělo naše „béčko“ na hřiště nejvzdálenějšího soupeře, když hrálo ve Vyžlovce. Jako již tradičně doznala naše sestava oproti minulému týdnu velkých změn, takže se dalo očekávat, že souhra bude ze začátku váznout. Vstup do utkání se nám ovšem podařil, když se hned ve 3.minutě dalekonosnou střelou po rozehraném trestnému kopu prosadil L.Matoušek – 0:1. Bohužel radost nám nevydržela dlouho, protože o dvě minuty později domácí vyrovnali. Po dlouhém autu do našeho vápna se míč odrazil k jednomu ze soupeřů a ten prostřelil vše co mu stálo v cestě – 1:1. V 20.minutě našel M.Kdolský pěknou uličkou L.Matouška, ale ten zakončoval na dlouhou nohu těsně vedle. V 22.minutě měl stejný hráč další příležitost, jenže míč skončil jen v boční síti. V 23.minutě přišel zásadní moment pro průběh utkání, když musel pro zranění ze hřiště odejít D.Čejda, který do této chvíle patřil mezi nejlepší hráče na hřišti. V 29.minutě zahrozil soupeř, když se domácí hráč č.10 rozběhl na vlastní polovině a s míčem dokázal prokličkovat až před T.Glogara, ale ten včasným výběhem situaci zachránil. Ve 40.minutě protáhl brankáře povedenou střelou z trestného kopu M.Kdolský, ale byl z toho jen roh.

Druhá část hry začala naším velkým náporem, z kterého jsme si vypracovali dvě obrovské šance ke skórování. Nejdříve ve 48.minutě zahrával M.Sirotek trestný kop, brankář míč vyrazil před sebe k R.Kvěchovi, který ovšem zakončil velmi nedůrazně a nepřesně, takže domácí gólman stihnul jeho pokus vytáhnout na roh. V 50.minutě přišel dlouhý míč za obranu, u kterého byl dříve L.Matoušek než domácí brankář, ale následné zakončení na odkrytou branku dokázal zneškodnit jeden z dobíhajících obránců. V 54.minutě jsme domácím zbytečným faulem nabídli možnost standardní situace a bylo zle. Centrující hráč našel přesným pasem hlavu nejvyššího domácího hráče a ten se nemýlil – 2:1. V dalších minutách jsme i nadále měli míč více na kopačkách a postupným útokem jsme dobývali domácí obranu. Bohužel bez gólového efektu a naopak to byli domácí, kdo v 64.minutě zakončil jednoduchou akci centrem na přední tyč a usměrněním míče pod horní tyčku – 3:1. Tato branka prakticky rozhodla o osudu utkání, protože domácí ještě více zjednodušili svojí obranu a nám se už vůbec nedařilo dostávat se do nebezpečných situací. V 69.minutě jsme navíc inkasovali po čtvrté, když po přetaženém rohu a následném centru přes malé vápno hráč na zadní tyči hlavičkoval do odkryté branky – 4:1. V 75.minutě dostal výsledek definitivní podobu, když náš brankář vyběhl daleko k postranní čáře proti dlouhému pasu, byl tam o chvilku pozdě a nedokázal ho odkopnout do bezpečí. Pro napadajícího hráče potom nebyl problém trefit prázdnou branku – 5:1. Závěrečná čtvrthodina už se dohrála v poklidu z obou dvou stran. Domácí celek si připsal tři velmi důležité body v boji o záchranu a my jsme si situaci naopak ještě více zkomplikovali.

 

Příští zápas hrajeme doma, když nám soupeřem budou Miřetice (neděle 17:00 hod).     

Zpět na články »