"Béčko" si odváží tři body z Komárova.

[12. 5. 2016 8:49:54]

Povzbuzeni domácím vítězstvím jsme v sobotu dopoledne zajížděli do Komárova s cílem bodovat. Domácí měli v tabulce o šest bodů více a jeden zápas k dobru, nečekalo nás tedy nic jednoduchého. Po několika omluvenkách jsme dorazili včetně dvou posil z dorostu (Otradovec, V.Lípa) se třinácti hráči a při rozcvičce navíc odkulhal Čížek. Na lavičce tak byl k dispozici jenom jeden zdravý hráč.

FK Komárov - Tatran Sedlčany „B“ 1:3 (0:1)

G: 2x Chlasták P., Lípa V.

 

Sestava Tatranu: Mošnička  - Brotánek T., Lípa P., Ségl, Dvořák J. - Valenta, Chlasták M., Otradovec (68. Vrbický), Bartůšek (89. Čížek) - Lípa V., Chlasták P.

 

ŽK: 6. Dvořák J., 39 Lípa V., 51. Chlasták M., 59. Mošnička

 

ČK: 81.Ségl

 

Na perfektním trávníku jsme začali hodně opatrně s cílem neinkasovat. Hra se odehrávala převážně na naší polovině hřiště. V obraně jsme si navíc zbytečně komplikovali situaci, kdy jsme pod tlakem domácích chtěli vše řešit fotbalově. Bohužel z toho pramenilo velké množství chyb a domácí zahrávali jednu standardku za druhou. V 10 minutě tak likviduje Mošnička poprvé gólovou šanci domácích. V útoku se nám nedařilo udržet míč a nebyli jsme téměř vůbec nebezpeční. Výjimkou byla 16 minuta. Nejdříve Petr Chlasták vystihl malou domů, domácí brankář ale vyrazil na rohový kop. Ten výborně rozehrál Martin Chlasták  na bráchu Petra, který tentokrát nezaváhal a nikým neatakován uklidil balón hlavou k zadní tyči 0:1. Průběh prvního poločasu se po našem gólu příliš nezměnil a hráči Komárova měli stále velký tlak. Hned v 17 minutě střílí domácí nebezpečně po rohovém kopu. Ve 23 minutě další střela z 12 metrů končí nad brankou. O šest minut později střela z vápna jen těsně minula naší levou tyč. Ve 33 minutě skvělý Mošnička nadvakrát zlikvidoval pokutový kop nařízený po kontaktu Otradovce s domácím útočníkem. Ve 36 minutě zneškodnil Lukáš střelu ze 7 metrů a v poslední minutě prvního poločasu vychytal domácího útočníka při střele z bezprostřední blízkosti! Hlavně díky našemu gólmanovi skončil poločas těsným vedením 0:1.

 

Do druhého poločasu jsme chtěli zjednodušit hru, hlavně v obrané fázi, a udržet nadějný výsledek.  Bohužel už v 53.minutě se domácím podařilo vyrovnat. Po zahrání rohu na přední tyč prošla tvrdá hlavička až do naší sítě 1:1. Ještě hůře bylo v 59. minutě. Po střetu Dvořáka s domácím hráčem odpískal rozhodčí Říha druhou penaltu. Mošnička si tentokrát vybral špatnou stranu, míč ale skončil na levé tyči. Tento okamžik s domácími viditelně otřásl. Po pěti minutách vyslal Martin Chlasták do sóla V.Lípu, který postupoval sám od poloviny hřiště. Situaci chladnokrevně vyřešil a kolem pravé nohy brankáře „angličanem“ skóroval 1:2. Vašek nastoupil v druhém jarním zápase a po dvou gólech v Loděnici skóroval i v Komárově. Tentokrát šlo ale o branku víteznou! O chvíli později, v 67 minutě, se situace opakovala. Tentokrát hlavou prodloužil míč V.Lípa a za nejistými domácími obránci postupoval sám na branku Petr Chasták. „Pedro“ prokázal zlepšující se střeleckou formu a opět po pravé ruce domácího brankáře mazácky zavěsil 1:3. V 68. minutě se dostal P.Chlasták do dalšího úniku, výborně se zbavil obránce, místo střely levou nohou míč ještě zasekl a nakonec byl obránci zablokován. Domácí zcela rezignovali a už nebyli vůbec nebezpeční. My jsme v útoku chytře drželi balón a hlídali si výborný výsledek. Kaňkou na vydařeném utkání byla 81. minuta. Po neodmávaném ofsajdu domácích se hned několik našich hráčů pustilo do kritiky asistenta rozhodčího. Po poradě arbitrů si hlavní rozhodčí vybral Ségla a ukázal mu červenou kartu. Michal nabral v posledních zápasech výbornou formu a kvůli hlouposti nám zřejmě v několika utkání bude chybět. Celá věc mrzí o to víc, že se stala za již rozhodnutého stavu, kdy domácí nebyli vůbec nebezpeční. Je velká škoda, že i přes opakované upozornění trenérů nedokážeme udržet nervy na uzdě. Ze čtyř žlutých karet byly tři za kritiku rozhodčího!

 

Celkově je ale potřeba pochválit celý tým za bojovný a obětavý výkon. Hlavně v druhém poločase se podařilo dodržet taktické pokyny a zjednodušená hra na domácí platila. Samozřejmě jsme měli při penaltách i kus štěstí. Nejlepším hráčem byl jednoznačně Lukáš Mošnička. Je třeba zmínit i střeleckou produktivitu P. Chlastáka  a V. Lípy. Příští zápas sehrajeme v neděli s Tochovicemi a našim cílem budou opět tři body.

Zpět na články »