"Béčko" si na domácím hřišti poradilo i s Jinočany

[17. 10. 2019 14:32:17]

FUMBI I.B třída, skupina E – 8.kolo  
neděle 13.10.2019 (hřiště: Tatran)


„B“ muži - Jinočany     4:2 (3:1)
G: Špaček (p), R.Kvěch, M.Dvořák, Bláha

Sestava:
F.Dřevojan – Štemberk (62.Machovský), Novák, Pudil, V.Lípa (78.Novotný)  – Čipera (46.P.Sirotek), Bláha, M.Dvořák, M.Sirotek – R.Kvěch (83.Jirák), Špaček

ŽK: M.Sirotek


Po dalším nepovedeném zápase na venkovním hřišti nás doma čekal těžký soupeř, protože Jinočany dosud prohráli v normální hrací době pouze jedno utkání. Na rozdíl od minulého týdne jsme tentokrát mohli využít pomoci několika hráčů z kádru „A“ mužstva a brzy se ukázalo, že to byl jeden z rozhodujících faktorů. Vzhledem k vyrovnanosti tabulky jsme nemohli do utkání jít s jiným cílem, než doma opět zvítězit.

Vstup do zápasu jsme ovšem neměli vůbec dobrý. Hned z první vážnější situace (11.min.) jsme po centru ze strany inkasovali, když si jeden z hostů před brankou míč zpracoval, nechal přeběhnout obránce a přesnou střelou rozvlnil síť – 0:1. Ve 14.minutě našel M.Dvořák krásným pasem M.Sirotka, ten si míč přesným prvním dotekem dal do běhu, utekl obránci Jinočan a jeho další kolega situaci řešil jen za cenu faulu ve vápně. Z nařízené penalty se J.Špaček nezmýlil – 1:1. V 17.minutě se hostující útočník prosmýkl až před F.Dřevojana, jenže ten byl pozorný a vyrazil míč na roh. V 26.minutě předvedl rýchlý únik po lajně J.Špaček a předal míč M.Dvořákovi, který se uvolnil a střelou z 12 metrů nedal brankáři šanci – 2:1. O dvě minuty později se nám podařila nejkrásnější akce zápasu, která byla navíc zakončena brankou. Trojice V.Lípa, R.Kvěch a J.Špaček předvedla u pravé postranní lajny sérii rychlých narážeček, která vyvrcholila chytrou patičkou J.Špačka, jejímž prostřednictvím uvolnil R.Kvěcha a ten v zakončení prokázal své zkušenosti – 3:1. V 36.minutě zkusil M.Sirotek vystřelit z 20 metrů, ale brankář jeho pokus vytáhl na roh. V 44.minutě předvedl zřejmě rozhodující zákrok zápasu F.Dřevojan, když zlikvidoval střelu z bezprostřední blízkosti. Těsně před poločasovým hvizdem ještě nebezpečně levou nohou střílel R.Kvěch, ale nic víc než rohový kop z toho nebylo. O přestávce došlo k jednomu střídání, když D.Čiperu nahradil P.Sirotek.

Druhý poločas začal nejlépe, jak mohl. Hned v 53.minutě se nám podařilo vstřelit čtvrtou branku. Nejdříve střílel M.Dvořák, brankář míč vyrazil, pokus R.Kvěcha dopala stejně, ale následně přišlo od Roberta chytrá přistrčení před odkrytou branku na M.Bláhu a vedli jsme 4:1. O chvilku později měl dvě šance i soupeř, ale na skvělého F.Dřevojana nevyzrál. V 62.minutě nahradil M.Štemberka M.Machovský. Ve stejné minutě došlo k zaváhání v naší rozehrávce a situace vyústila v penaltu, z které soupeř snížil na 4:2. V 64.minutě se do 100% příležitosti dostal M.Sirotek, jenže pravou nohou mířil jen do brankáře a úplně stejně dopadl i dorážející M.Dvořák. V 78.minutě vystřídal vyčerpaný V.Lípa, kterého nahradil O.Novotný. Poslední zajímavá situace byla v 82.minutě, kdy se opět blýskl náš brankář F.Dřevojan a po jeho zákroku soupeř zahrával pouze další roh. V 83.minutě se ještě své premiéry za dospělé dočkal M.Jirák, když přišel na hřiště místo R.Kvěcha a až do konce zápasu dělal hostující obraně svým aktivním přístupem problémy.

V utkání plném šancí na obou dvou stranách jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme vybojovali tři body. Pochválit musím celé mužstvo, ale přesto musím vyzdvihnout brankáře F.Dřevojana, M.Dvořáka, který řídil hru a rozdával přesné přihrávky a také J.Špačka, který se podílel na třech našich brankách (1+2). Další utkání nás čeká v neděli 20.října na půdě Cerhovic a začíná se v 15:30 hod.        

Zpět na články »