"Béčko" podruhé v řadě uspělo v penaltovém rozstřelu

[31. 10. 2019 10:53:33]

FUMBI I.B třída, skupina E – 10.kolo  
neděle 27.10.2019 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Milín     2:2 (1:1)     /penalty 4:3/

G: Pudil (p), M.Dvořák

Sestava:
Glogar – Machovský (76.Beňo), Novák, J.Čejda, Pudil  – Špaček, Lhota (64.Stibor), M.Dvořák, V.Lípa – L.Matoušek (46.Bláha), D.Krůta

 

ŽK: D.Krůta

Před utkáním jsme věděli, že nás čeká souboj s velmi silným soupeřem (společně s Černolicemi zřejmě nejlepší mužstvo). Na druhou stranu my jsme tentokrát mohli využít několik hráčů z kádru „áčka“ a rozhodně bylo cílem pokusit se v utkání uspět. Vstup do utkání se nám nepodařilo zachytit a hosté nás rychlou a aktivní hrou zatlačili. Žádnou šanci to ovšem nepřineslo a skóre se naopak měnilo na druhé straně. Po rychlém brejku byl v 5.minutě v pokutovém území faulován L.Matoušek a nařízenou penaltu proměnil D.Pudil – 1:0. Soupeř se s tímto stavem nechtěl smířit a za svou aktivitu byl odměněn v 19.minutě, kdy nejdříve T.Glogar zlikvidoval obrovskou šanci, jenže k odraženému míči se dostali hosté a po několika soubojích se pískala penalta, která byla proměněna – 1:1. V 30.minutě chytil T.Glogar další velkou brankovou příležitost Milína. O minutu později se do dobré pozice dostal L.Matoušek, jenže jeho zakončení lobem přes brankáře skončilo těsně vedle branky. V 39.minutě našel D.Krůta přesným centrem před brankou V.Lípu, který ovšem hlavičkoval nad branku. Ve 40.minutě byli hosté velmi blízko druhé branky, ale T.Glogar v naší brance pokračoval ve fantastickém výkonu a střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil a při dorážce mu pomohla tyčka.


Do druhé části došlo v našem mužstvu k jednomu střídání, když L.Matouška nahradil M.Bláha, čímž zároveň došlo i ke změně rozestavení. Herní převahu měl ovšem nadále soupeř a hned v 54.minutě po rohovém kopu nás opět podržel brankář, když konečky prstů vytáhl nebezpečnou hlavičku. V 62.minutě už se skóre bohužel měnilo. První nebezpečnou střelu sice T.Glogar vyrazil, ale úplně neobsazený hráč míč dorazil do branky -1:2. Hned po rozehrávce se do dobré pozice dostal V.Lípa, ale vyrovnat se mu nepodařilo. V 64.minutě vystřídal F.Stibor J.Lhotu. V 76.minutě Milín doslova odmítl výhru, když jeden z jejich hráčů v jasné pozici před odkrytou brankou nastřelil jen břevno. V téže minutě jsme naposledy vystřídali, když M.Machovského nahradil J.Beňo. V 82.minutě předvedl pěknou individuální akci D.Krůta a pár metrů před vápnem byl faulován. Exekuci trestného kopu si vzal na starost M.Dvořák a levou nohou se nemýlil, což znamenalo vyrovnání na 2:2. Od této chvíle až do konce zápasu jsme na hřišti jasně dominovali a moc nechybělo a mohli jsme ještě vyhrát. Nejdříve v 84.minutě krásně střílel D.Krůta (brankář vytlačil na roh), následně po střele M.Dvořáka dorážel J.Špaček, ale bohužel již byl blízko brankáře a neprostřelil ho (86.minuta). V 89.minutě předvedl ofenzivní výlet D.Pudil a hostující obrana ho zastavila faulem až na hranici vápna. Bohužel na výborně kopnutou standardku D.Krůty odpověděl hostující brankář skvělým zákrokem a vyrazil míč na roh. Již v probíhající 90.minutě se míč po centru na zadní tyč dostal k F.Stiborovi a ten křížnou hlavičkou minul branku jen o pár centimetrů.


O tom, kde tedy získá bod navíc, musel rozhodnout penaltový rozstřel. Zatímco všichni naši střelci byli úspěšní, tak hosté si dvakrát nepřišli na T.Glogara, který tím korunoval skvělý výkon a po výhře 4:3 na penalty jsme mohli slavit získané dva body. Příští zápas hrajeme v neděli 3.11. v Petrovicích a začíná se už v 14 hodin.   

    

Penalty:
1. Milín – ANO, Pudil – ANO
2. Milín – NE, Bláha – ANO
3. Milín – ANO, D.Krůta – ANO
4. Milín – ANO, M.Dvořák – ANO
5. Milín – NE, ---                            4:3 výhra

 

 

Zpět na články »