"Béčko" na velmi těžkém terénu v Čisovicích body nevyválčilo

[4. 4. 2022 13:32:40]

FUMBI I. B třída, skupina E – 15.kolo  
Sobota 2. 4. 2022 (hřiště: Čisovice)


Čisovice – „B“ muži   3:1 (0:1)
G: V. Lípa

Sestava:
J.Jiráček – J.Chlasták, D.Pudil, F.Stibor, P.Sirotek, R.Krůta, D.Hadáček (67.L.Rákosník), M.Bláha, V.Jindra (63.D.Janoušek), V.Lípa, R.Kvěch (74.J.Kočí)


Béčko mělo tentokrát obrovské problémy dát dohromady vůbec dostatečný počet lidí na zápas, protože z různých důvodů chybělo hned osm hráčů z kádru a kvůli velké marodce s námi nejel ani nikdo z áčka. V nominaci na utkání, tak nakonec bylo jen 5 hráčů „B“ mužstva, které doplnili kluci z céčka a z dorostu.


Zápase hrál za chladného počasí na velmi těžkém terénu, když ¼ hřiště byla prakticky nehratelná, protože tam stála voda a bylo velké bahno. Navíc je zde celá hrací plocha výrazně nakloněna a každý tým hraje jeden poločas do kopce a druhý z kopce. My jsme v první části hráli z kopce dolů, což samozřejmě přispělo k našemu tlaku. Na druhou stranu je ovšem potřeba říci, že právě ta nejspodnější čtvrtina hřiště byla nejvíce podmáčená a rozbahněná. Přesto se nám od začátku dařilo vytvářet pěkné fotbalové akce a postupným útokem se dostávat k ohrožení soupeřovi branky. Naopak domácí spoléhali hlavně na rychlé brejky, které jsme jim bohužel několikrát kvůli nekvalitní finální fázi nabídli. V 8.minutě propadl míč přes celé vápno a na střelu R.Krůty na zadní tyči brankář vyrazil na roh. V 12.minutě jsme zahrávali další rohový kop. V.Jindra pěkným nadýchaným centrem našel nabíhajícího V.Lípu a ten nás hlavou poslal do vedení 0:1. V 15.minutě se prvně zaskvěl J.Jiráček v naší brance, když chytil tvrdou střelu. V 30.minutě se nám nepodařila rozehrávka standardní situace a domácí šli do rychlého brejku, ale se zakončením na přední tyč si náš brankář poradil. O dvě minuty později našel V.Lípa krásnou přihrávkou ve vápně M.Bláhu, ale jeho lob skončil těsně nad brankou. V 34.minutě nastřelili Čisovice po rychlé brejkové akci tyčku, akce pokračovala a další tvrdou střelu vyrazil J.Jiráček na roh. Ve 42.minutě se pěknou individuální akcí ze strany prosadil R.Krůta, ale v zakončení si na domácího brankáře nepřišel. 


Druhý poločas bohužel začal nejhůře, jak mohl. Hned v první minutě předvedli domácí rychlou akci do naší rozhozené obrany a vyrovnali na 1:1. První střelu ještě dokázal J.Jiráček vyrazit, ale nepokrytý dobíhající hráč už se nemýlil. Čisovice tento moment navíc nabudil a v následujících minutách si vytvořily tlak. V 56.minutě se před naší brankou strhl neuvěřitelný závar, při kterém se nám neuvěřitelně podařilo s pomocí tyčky, skvělých zákroků brankáře a několika bloků bránících hráčů udržet nerozhodný stav. V 61.minutě potom přišel zřejmě rozhodující moment zápasu. Domácí útočník postupoval do vápna, ze strany ho bránil náš obránce, který se ho v momentě, když podklouzl v „rozbahněné části velkého vápna“, lehce dotkl rukou. Následoval pád a nepochopitelně odpískaná penalta. Marné byly protesty našich hráčů a i snaha přesvědčit domácího hráče, aby penaltu odvolal. Z nařízeného pokutového kopu se Čisovice ujaly vedení 2:1. Bohužel nás tento moment ještě více srazil a už jsme se pořádně nedokázali nadechnout k nějakému tlaku, který by mohl přinést vyrovnání. Naopak jsme v 79.minutě ještě inkasovali třetí branku, když míč propadl přes celé vápno a volný hráč se v koncovce nezmýlil - 3:1. Poslední zajímavou situací v zápase byla pěkná střela levou nohou M.Bláhy, kterou ovšem v 84.minutě brankář dokázal vyrazit na roh.


Prohra v tomto utkání je zbytečnou ztrátou bodů, protože se bezpochyby jednalo o hratelného soupeře. Při troše štěstí se mohlo dokonce bodovat i v této výrazně oslabené a kombinované sestavě. Určitě se nemůžeme vymlouvat na terén, protože byl pro obě mužstva stejný a nesvědčil ani domácím. Spíše je potřeba, aby se každý hráč, který na zápase nebyl, zamyslel nad tím, jak to udělat, abychom příště neměli takové problémy se sestavou. Fotbal je týmový sport, a pokud bude tolik jednotlivců pořád chybět, tak můžeme jen těžko nějakých týmových úspěchů v podobě dobrých výsledků a získaných bodů dosahovat. Na závěr ještě musím poděkovat všem hráčům z céčka a dorostu, kteří s námi na zápas odjeli a navíc odvedli velmi dobré výkony.


Příští utkání hrajeme doma v neděli 10. dubna od 16:30 hod a soupeřem nám budou Lety.

Zpět na články »