"Béčko" mladších žáků nejdříve nestačilo na Jesenici, ale následně si poradilo s rezervou Spartaku Příbram

[8. 10. 2019 10:02:44]

Mladší žáci "B" v okresním přeboru sehráli další dvě utkání. Nejdříve neúspěšně bojovali v Jesenici, ale o týden později si spravili chuť na domácím hřišti, když si poradili s "béčkem" Spartaku Příbram.

Okresní přebor mladších žáků, skupina C – 3.kolo podzim 2019
neděle 29.9.2019


Jesenice – Mladší žáci „B“     8:2 (3:1)
G:
Matoušek, Šamša


Sestava:
Jirout (od 50.min Valenta) – Mrázek, Voháňková, Beňo, Linhart, Hron, Hejduk, Matoušek, Sokol, Havel, Kouba, Valenta, Stašák, Šamša

 

Sérii venkovních zápasů jsme zakončili v Jesenici. Sílu soupeře jsme dobře znali z loňské sezóny, kdy jsme se potkávali ve starší přípravce a před začátkem letošní sezóny jsme spolu hráli i přípravné utkání. Všem tak bylo jasné, že nás čeká velmi těžký zápas a bylo nutné, aby všichni předvedli dobrý výkon. Začátek zápasu jsme vůbec nechytli a než jsme se na hřišti rozkoukali, tak si domácí vytvořili velký tlak, z kterého se jim podařilo vstřelit první dvě branky. Přibližně od 15.minuty se hra postupně vyrovnávala a dokonce jsme v určitých pasážích byli i lepším týmem. Do přestávky padla na každé straně ještě jedna branka, když za nás se pohotovou dorážkou prosadil F.Matoušek. Poločasový stav 3:1 ovšem ještě neznamenal nic rozhodnutého. V úvodu druhé části se zdálo, že příliš branek už nepadne, jenže potom se domácím podařilo využít několik našich nedorazů v obranné činnosti a odskočit do vedení 5:1. Za nás ještě korigoval výsledek M.Šamša, ale v závěru se znovu prosadili i domácí a nakonec zvítězili 8:2. Největším naším problémem v tomto utkání bylo špatné obsazování hráčů a včasný návrat celého týmu po ztrátě míče. Několik branek jsme inkasovali zcela zbytečně jen proto, že se záložníci a útočníci nepřinutili pomoci obráncům a brankáři. Je ovšem potřeba říci, že, soupeř předvedl několik velmi dobrých akcí a dařila se mu střelba. 

 

 

Okresní přebor mladších žáků, skupina C – 4.kolo podzim 2019
sobota 5.10.2019 (UMT)


Mladší žáci „B“ – Sp.Příbram „B“     3:0 (1:0)
G:
Šamša 2, Havel


Sestava:
Jirout – Mrázek, Voháňková, Beňo, Linhart, Hron, Hejduk, Matoušek, Sokol, Havel, Kouba, Valenta, Stašák, Šamša, Brodkorb

 

První domácí zápas – první vítězství. Do zápasu s dalším tradičním soupeřem jsme šli s odhodláním ukončit řadu několika porážek a pohled na předchozí výsledky obou dvou týmů nám určitě dával naději. Zatímco soupeř měl k dispozici pouze několik hráčů na střídání, tak my jsme hráli na „dvě sedmičky“. Začátek zápasu patřil hostům, kteří nás zatlačili na vlastní polovinu a vytvořili si několik nadějných situací. Ale jak to tak bývá, branka přišla na druhé straně. M.Šamša dobře vybojoval míč, prošel středem a přesnou střelou přes brankáře nás poslal do vedení 1:0. Od této chvíle se hra vyrovnala a naopak více nebezpečných situací a dobrých šancí jsme si vytvářeli my. Bohužel v několika případech nám chyběl větší klid v zakončení, nebo i trochu štěstí. Nebezpečný byl ovšem i soupeř, ale naše zlepšená obranná hra a výborný výkon brankáře, znamenala dlouho nejtěsnější stav. V druhé části jsme pokračovali v tlaku, ale bohužel i dále se nedařila koncovka. Postupem času se náš tým nechával strhnout k bezhlavému útočení a soupeři se otevírala možnost k rychlým brejků do otevřené obrany. Naštěstí jsme skóre měnili my, když se další střelou prosadil opět M.Šamša. Pět minut před koncem ještě J.Beňo našel z rohového kopu M.Havla a ten se hlavou krásně trefil – 3:0. Hráči Spartaku v závěrečných okamžicích ještě vrhli všechny síly do útoku, ale veškerou jejich snahu o vstřelení branky jsme dokázali eliminovat, což znamenalo, že se náš brankář J.Jirout mohl radovat z prvního vychytaného čistého konta.  

Celkově lze utkání hodnotit velice pozitivně, protože oproti minulému zápasu došlo k výraznému zlepšení hry směrem dozadu a k vidění bylo i několik velmi dobrých individuálních výkonů. Potěšitelný je i fakt, že se nám podařilo zahrát několik nebezpečných rohových kopů a z jednoho nakonec vstřelit i branku. Na druhou stranu stále jsou některé činnosti a situace, které je potřeba řešit jinak a lépe. I tentokrát se nám příliš nedařila mezihra přes zálohu a často docházelo k zbytečným odkopům namísto jednoduché narážečky. A zlepšit je určitě také hru 1 na 1, protože v některých situacích se zbytečně bojíme hrát a místo individuálního řešení hledáme složitou přihrávku na obsazeného spoluhráče.     

Zpět na články »