"Béčko" deklasovalo Březnici!

[5. 9. 2016 8:12:37]

K druhému mistrovskému zápasu jsme zajížděli do Březnice. Domácí byli povzbuzeni vítězstvím v prvním kole v Petrovicích, my jsme však po ztrátě všech bodů z minulého kola chtěli naplno bodovat. Do sestavy se vrátili Pešek, Matoušek a Ségl, chyběli Pudil a distancovaný Mošnička.

SK Březnice - Tatran Sedlčany „B“ 1:8 (1:5)

 

G: Lípa V. 2x, Sirotek M., Pešek (p.), Ségl, Chlasták P., Hofman, Matoušek

 

Sestava Tatranu: Dřevojan  - Pešek, Matoušek, Ségl, Bartůšek -  Valenta , Chlasták M. (65.Otradovec), Hájek (55.Hofman), Sirotek M. – Chlasták P.(65 Krůta), Lípa V.

 

ŽK: 27. Matoušek

 

Zápas začal naší velkou aktivitou, kterou jsme přetavili v první branku hned v páté minutě. Marek Sirotek důrazně vybojoval míč ve středu pole a technickou střelou z 20 metrů nedal brankáři šanci 0:1. Prakticky hned po rozehrání jsme opět získali míč. Martin Chlasták přistrčil do vápna Lípovi, který skončil po kontaktu s obráncem na zemi – penalta. Míč si postavil Pešek a s přehledem k levé tyči skóroval 0:2. V desáté minutě se Ségl opřel tělem do subtilního domácího útočníka. Z následného trestného kopu z pravé strany zůstal ve vápně nehlídaný domácí kanonýr Žid a prudkou hlavičkou pod břevno zavěsil 1:2. Útočným manévrům ale ještě nebyl konec. Hájek se výborně prosadil středem a 25 metrů od brány byl faulován. K míči se postavil Ségl, první dělovka skončila na zdi, opakovaná střela ale zapadla nechytatelně k pravé tyči 1:3. Hra se pak zklidnila, míč jsme měli převážně na našich kopačkách. Ve 24.minutě nacentroval z trestného kopu Martin Chlasták do vápna, kde se hlavou prosadil brácha Petr – domácí obránce vykopnul z prázdné brány. Z ojedinělé útočné akce na druhé straně vytěžili domácí trestný kop z 25 metrů (Matoušek ŽK), střela však skončila vysoko nad. Ve 30.minutě trefil zprava Hájek překvapivou střelou bližší tyč. Ve 43.minutě přišla krásná akce bratří Chlastáků. Martin kolmicí středem vysunul Petra a ten tvrdou střelou po zemi zavěsil 1:4. O minutu později se po odraženém míči dostal domácí útočník za obranu a skóroval. Kvůli ofsajdu ale gól neplatil. Domácí se cítili poškozeni (reklamovali, že šel míč do ofsajdu od našeho hráče) a za protesty dostal Plechata druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Další rána pro domácí přišla prakticky ihned na druhé straně. Hájek si naběhl na levé křídlo, milimetrovou přihrávkou našel Lípu, ten výborně zpracoval a z otočky ze 7 metrů prostřelil brankáře Vaněčka 1:5.

 

Druhý poločas jsme začali s menší aktivitou než první, proti oslabeným domácím to však bohatě stačilo. V 50.minutě prosvištěl po pravém křídle Sirotek, před bránou našel volného Lípu, který přestřelil. V 55.minutě vystřídal Hájka Hofman, který se postavil na místo stopera a „zaskakující obránce“ Matoušek se posunul do středu pole. Hned v 59.minutě vysunul právě Matoušek Lípu, který centrem našel Petra Chlastáka, gólová střela však byla z ofsajdu. O tři minuty později postupoval po levé straně opět Petr Chlasták, zaseknul do středu a jeho prudkou střelu domácí brankář vyrazil. Balón se dostal k Lípovi, který našel centrem opět Pedra, který střílí vedle levé tyče. V 64.minutě byl faulovaný Matoušek, z trestného kopu našel Martin Chlasták opět volného bráchu, jeho střela se ale zase nevešla mezi tři tyče. O minutu později se po rohu krásně uvolnil Matoušek, ostrý přízemní centr se dostal k Hofmanovi, který z otočky umístil míč k pravé tyči 1:6. V 68.minutě vysunul Matoušek do levého křídla Sirotka, ten našel na přední tyči střídajícího Krůtu, který těsněl minul. V 72.minutě se k jedinému ohrožení branky v druhém poločase dostali domácí. K odraženému míči se protlačil Soldát a nůžkami trefil boční síť. V 74.minutě se probíjel středem Valenta, v rozhodující chvíli si ale ukopnul balón a sám před brankářem se k zakončení nedostal. V 80.minutě s chutí hrající Matoušek utekl po pravém křídle, před nabíhajícím Bartůškem ale pohotově zakročil domácí brankář. Odražený míč pak umísťoval k tyči Krůta, gólman opět  výborně vyrazil. Z následného rohu vystřelil prudce Ségl, míč prolétl jen těsně vedle spojnice. O dvě minuty později jsme předvedli opět krásnou akci tentokrát s gólovým zakončením. Pešek našel ve středu Matouška, ten kolmicí vysunul Lípu, který přeloboval vyběhnutého brankáře 1:7. O tři minuty později našel Hofman dlouhou přihrávkou nabíhajícího Bartůška, který z pravého křídla našel před brankou Matouška a ten zkušeně skóroval 1:8.

 

V zápase jsme tentokrát jasně dominovali a i když jsme po vyloučení domácích hráli na půl plynu, tak jsme se fotbalem bavili a branek mohlo být ještě více. Domácí trenér Ščevík nám po zápase „poděkoval“ za školení. Všichni na hřišti zaslouží pochvalu a doufám, že jsme si nějaké góly nechali i na příští zápas, který sehrajeme doma tradičně v neděli  11.9. od 17:00 se Zdicemi. Přijďte nás povzbudit!!!

Zpět na články »