"B" mužstvo zakončilo sezónu třetí výhrou v řadě za sebou

[19. 6. 2019 14:06:40]

I.B třída, skupina D – 26.kolo  
pátek 14.6.2019 (hřiště: Sedlčany - Tatran)

 

„B“ muži – Sedlec-Prčice    2:1 (1:1)

 G: Matoušek, Bartůšek

Sestava:
F.Dřevojan – J.Dvořák (74.Kabíček), Pudil, Stibor (46.Čipera), F.Šťovíček (46.Bartůšek) – M.Sirotek, M.Dvořák, J.Čejda, V.Lípa – L.Matoušek, Lhota (61.Repetný)


V posledním kole letošní sezóny jsme na domácím hřišti hostili nedalekou Sedlec-Prčici a hrálo se nezvykle v pátek navečer. Ani pro jedno mužstvo už to nebyl zápas „o všechno“, ale vzhledem k tomu, že se jedná o derby, tak vyhrát chtěl samozřejmě každý.

Do zápasu jsme vstoupili aktivněji a dokázali jsme si vytvořit několik zajímavých situací. Nejdříve se v 7.minutě M.Dvořák ve vápně rozhodl nezakončovat v dobré pozici a snažil se přihrávkou na zadní tyči najít lépe postaveného hráče – ale bohužel tam nikdo nebyl. Ve 14.minutě se pěkně individuálně prosadil L.Matoušek, jenže jeho střela z hranice vápna mířila těsně vedle. Ve 20.minutě poprvé zahrozil soupeř, když si vytvořil dobrou šanci po rohovém kopu. Ve 24.minutě přišla naše zbytečná ztráta míče, rychlá akce hostů a bylo to 0:1. O dvě minuty později mohl J.Lhota vyrovnat, když ho krásnou ulicí vybídl M.Dvořák, ale zakončení mířilo jen do brankáře. V 28.minutě se opět prokličkoval až před brankáře aktivní L.Matoušek, jenže jeho zakončení výborně vyrazil brankář Sedlce. V 32.minutě přihlížela hostující obrana tomu, jak si tentýž hráč dělá ve vápně několik kliček a stahovaček a následně přesnou střelou k tyči vyrovnává na 1:1. V 37.minutě pokračoval souboj L.Matoušek a A.Gajdasz v brance hostů, ale bohužel už po několikáté se radoval brankář Sedlce, který zklikvidoval další samostatný nájezd. Těsně před koncem poločasu pak ještě F.Dřevojan v naší brance vyrážel nebezpečnou hlavičku na roh.

Druhý poločas přinesl zklidnění a hra nenabízela příliš zajímavých situací. Hosté se začali soustředit hlavně na obrannou hru a zřejmě jim také postupně docházely síly. Nám se ovšem již nedařilo dostávat do tak vyložených šancí, jako v první části. Víceméně by se dalo říci, že se hra v druhém poločase odbývala hlavně v prostoru mezi vápny. My jsme sice rozjeli několik dobrých kombinačních akcí, ale většinou to končilo v předfinální fázi. Když už se zdálo, že se oba dva týmy spokojí s bodem za remízu, tak přišla 82.minuta, v které byl na hranici vápna faulován náš nejaktivnější hráč L.Matoušek. Míč si postavil A.Bartůšek a nádhernou střelou přes zeď nás poslal do vedení 2:1. Závěr utkání již proběhl v klidu a na výsledku se nic nezměnilo. V úplném závěru sezóny se nám tak podařilo zvítězit třikrát v řadě za sebou a v konečné pořadí jsme obsadili 10.místo s minimálním odstupem na vrchní polovinu tabulky.

Na závěr je potřeba poděkovat za odvedenou práci trenérovi P.Matouškovi, který se rozhodl již u mužstva dále nepokračovat. Nyní bude následovat letní přestávka, někteří hráči se zapojí do přípravy s „A“ mužstvem a koncem července začnou trénovat a hrát přípravná utkání i zbývající hráči „béčka“ a „céčka“.    

 

Zpět na články »