"B" mužstvo vybojovalo na závěr podzimu bod

[12. 11. 2023 8:09:46]

I. B třída, skupina E – 12. kolo  
Sobota 11. 11. 2023 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži – Loděnice 1:1 (1:1)
G: D. Pudil (p)

Sestava:
F.Dřevojan – P.Sirotek, L.Mošnička, D.Pudil, J.Chlasták, R.Krůta (77.L.Rákosník), M.Bláha, M.Dvořák, L.Matoušek (46.D.Čipera), Schwarz (84.D.Barták), R.Kvěch (7.J.Lhota, 66. J.Pšenička)

 

V závěru podzimu nám los určil dva domácí zápasy, takže jsme po minulé výhře nad D. Břežany dostaly další možnost na našem hřišti zabojovat o body, když nám soupeřem byl celek Loděnice. Hostům se zatím daří a patří do horní části tabulky, což znamenalo, že se nebude jednat o lehký zápas. Do naší sestavy se tentokrát vrátilo několik hráčů, kteří v předchozích utkáních absentovali, ale i přesto jsme museli tým doplnit z kádru áčka a dorostu.


Do zápasu jsme šli s cílem pokusit se kontrolovat hru a nenechat si vnutit soupeřovu hru. Hned od začátku se tak hrál rychlý fotbal, protože ani jedno mužstvo nechtělo čekat, co udělá protivník. V 8.minutě se do první nebezpečné situace dostal V.Schwarz, který přebral dlouhý míč do náběhu, ale brankář jeho zakončení vytlačil na roh. V 10.minutě se musel činit i F.Dřevojan v naší brance, když chytil soupeřovu slibnou příležitost. Ve 14.minutě nám pomohlo břevno, když soupeřův hráč vystihl naší komplikovanou rozehrávku a jeho střele moc nechybělo. V 16.minutě se poprvé měnilo skóre a k naší radosti jsme šli do vedení. D.Pudil pěkně vytáhl míč, nahrál na nabíhajícího L.Matouška, kterého při průniku do vápna podrazil brankář a kopala se penalta. K její exekuci se tradičně postavil kapitán D.Pudil a se štěstím proměnil – 1:0. V 35.minutě se hostům podařilo vyrovnat, když využili velkého zaváhání v naší obraně a se střelou k tyči nemohl F.Dřevojan nic dělat – 1:1. Okamžitě po rozehrávce druhé části vybojoval míč V.Schwarz, když dobře napadal rozehrávku. Po chybě gólmana se míč dostal k J.Lhotovi, ale ten bohužel situaci neočekával a ani na dvakrát nedokázal přesně zakončit. V dalším průběhu se spíše bojovalo ve středu pole, případně se oba týmy snažili postupným útokem soupeře přehrávat. Nám se po příchodu střídajícího D.Čipery dařilo více kontrolovat střed hřiště a v některých pasážích jsme velice dobře kombinovali. Bohužel většinou tomu chybělo to finále, nějaká přesná finální přihrávka, či dobré zakončení. V 82.minutě to byl naopak soupeř, kdo mohl strhnout utkání na svoji stranu. Po rychlé křídelní akci se míč dostal až na volného hostujícího útočníka, ale F.Dřevojan nás znovu podržel a 100% brankovou příležitost zneškodnil.


Konečná remíza 1:1 je pro nás velice cenná, protože soupeř ukázal, že právem patří mezi nejlepší celky soutěže. Naše mužstvo musíme pochválit, protože ukázalo bojovnost a touhu alespoň ten bod uhrát. Ve vyrovnané tabulce jsme se díky tomu posunuli na 8.místo se ziskem 14 bodů, což by nám v tuto chvíli zajišťovalo záchranu, ale ještě máme před sebou celou jarní část.    

Zpět na články »