"B" mužstvo v prvním podzimním kole porazilo Struhařov

[28. 8. 2018 14:42:18]

I.B třída, skupina D – 1.kolo  
Neděle 26.8.2018 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Struhařov    3:0 (1:0)
G:
Lhota, J.Dvořák, Špaček

Sestava:
Vančát – Kabíček, Hofman, Pudil, Bartůšek (77.F.Šťovíček) – Špaček, Lhota (87.Hrbek), Otradovec, J.Dvořák – Valenta (85.P.Sirotek), Kvěch  (71.T.Brotánek)

ŽK: Hofman, J.Dvořák, F.Šťovíček


„Béčko“ bylo letos nově zařazeno do jiné skupiny I.B třídy, a tak nás čekají úplně jiní soupeři. Vzhledem k tomu, že jsme tuto změnu neočekávali, tak jsme se Struhařovem sehráli minulý týden dlouho dopředu naplánovaný přípravný zápas. Jenže hned úvod tohoto prvního mistráku naznačil, že průběh utkání bude zcela jiný než v přípravě. Dáno to bylo hlavně tím, že obě družstva vyměnila více než z poloviny základní sestavy. Zatímco hosté nasadili bezesporu lepší hráče, tak v našem případě jsme tentokrát byli limitováni tím, že ve stejnou chvíli hrálo i naše „A“ mužstvo. Třetinu našeho kádru, tak tvořili hráči, kteří již odehráli v sobotu zápas za „céčko“.

Prvních deset minut trvalo našim hráčům než si zvykli na vyšší tempo, které soupeř nasadil a nechybělo mnoho, abychom hned z kraje inkasovali. Nejdříve v 6.minutě nebezpečně hlavičkoval zcela volný hráč těsně nad branku a o minutu později zachraňoval situaci dobrým výběhem M.Vančát, když naší obranu zaskočil dlouhý aut. V 11.minutě už musel dávat pozor také hostující brankář, protože D.Otradovec se pěkně uvolnil a jeho střelu zblokoval až na poslední chvíli jeden z obránců. V 18.minutě jsme si vytvořili ve vápně soupeře velký závar, ale v zakončení postupně neuspěli J.Špaček a ani dorážející J.Lhota.  V 25.minutě dostal pěknou přihrávku do běhu J.Dvořák, míč si posunul kolem vybíhajícího brankáře, s kterým se následně dostal do kontaktu, ale penalta se nepískala. V 33.minutě jsme dokázali naší narůstající převahu vyjádřit i gólově. J.Dvořák rychle vhodil aut na volného J.Lhotu, který si míč připravil a krásnou střelou z 25 metrů do horního rohu branky vstřelil úvodní branku zápasu – 1:0. V 45.minutě ještě rozehrával J.Lhota trestný kop ze strany a prudkým stříleným centrem našel na zadní tyči F.Hofmana, jehož hlavička skončila těsně nad brankou. V úvodu zápasu se zdálo, že více ze hry bude mít soupeř, ale s postupujícím časem jsme si v první části dokázali vypracovat mírnou herní převahu, z které pramenilo několik dobrých šancí a i velké množství rohů, které dobře zahrávali D.Otradovec s J.Lhotou, ale ani jeden jsme nedokázali využít – vždy chybělo i trochu štěstí.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že nesmíme polevit a neinkasovat. I přesto jsme to byli my, kdo si opět začal vytvářet nebezpečné situace před brankou soupeře. V 51.minutě poslal krásný pas za obranu P.Kabíček, míč si převzal J.Dvořák a střelou z halfvoleje pořádně prověřil hostujícího brankáře.  V 56.minutě odcentroval od pravé lajny A.Bartůšek, přesně našel nabíhajícího J.Dvořáka, jenže brankář jeho umístěnou hlavičku vyrazil a z dorážky se neprosadil ani R.Kvěch. V 59.minutě podnikl Struhařov velmi nebezpečný rychlý útok, který vyvrcholil závarem před naší brankou, ale míč se naštěstí po několika odrazech dostal do rukou našeho brankáře. V 64.minutě zvýšil naše vedení J.Dvořák, když těžil z výborného průniku M.Valenty a důrazu J.Lhoty před brankářem – 2:0. V 66.minutě špatně odhadl situaci hostující brankář, vyběhl daleko do hřiště, míč se dostal k M.Valentovi, jenže ten bohužel odkrytou branku pohotovou střelou ze 40 metrů netrefil. V těchto chvílích se ovšem obraz hry srovnával a spíše začínal mít navrch soupeř, který měl více fyzických sil. V 75.minutě po trestném kopu hlavičkoval jeden z hostujících hráčů jen pár centimetrů nad břevno. V 80.minutě podobná situace, centr do vápna a pěkné zakončení hlavou. Tentokrát už střela mířila na branku, ale výborně zasáhl M.Vančát, který pokus z bezprostřední blízkosti kryl. V posledních deseti minutách jsme se prakticky pouze bránili, soupeř se ještě snažil s výsledkem něco udělat. Nakonec už si ovšem nedokázal vytvořit žádnou šanci a naopak ve třetí minutě nastavení našel J.Dvořák přesným centrem na zadní tyči volného J.Špačka, který nekompromisní střelou určil konečný výsledek na 3:0.

Do sezóny jsme tedy vstoupili celkem jednoznačnou výhrou, která se ovšem nerodila vůbec lehce. Soupeř předvedl kvalitní výkon a kluky to stálo mnoho sil, aby ho přehráli. Nejvíce se to ukázalo v závěru, kdy aktivitu dokonce postupně přebrali hosté. Za předvedený výkon a bojovnost si určitě zaslouží pochvalu celé mužstvo od brankáře až po posledního náhradníka. Vyzdvihnout je ovšem potřeba výkon J.Dvořáka, který nejdříve odehrál v sobotu celé utkání za „céčko“ a v tomto nedělním zápase výrazně přispěl k naší výhře, když se podílel na všech gólech (1+2).

 

Příští týden hrajeme v Kunicích (sobota 1.9.2018, 10:15 hod).    

Zpět na články »