"B" mužstvo v oslabené sestavě nezvládlo derby v Petrovicích

[29. 10. 2023 22:30:30]

I. B třída, skupina E – 10. kolo  
Neděle 29. 10. 2023 (hřiště: Petrovice I)

 

Petrovice – „B“ muži 2:1 (1:1)

G: Mošnička

Sestava:
J.Habart – Chlasták, L.Mošnička, D.Pudil, Rákosník (74.Dembélé), P.Sirotek, T.Brotánek (57.F.Plachý), R.Krůta, L. Matoušek (60.Vinnytskyi), J.Brunclík (70.Tatek), Schwarz


K derby do Petrovic jsme odcestovali ve velice kombinované sestavě, když ještě více narostla marodka a navíc ve stejný čas hrálo „áčko“. Tým jsme tedy měli doplněný jedním hráčem z áčka a kluky z dorostu „A“ i „B“. Celkem v našem dresu do zápasu zasáhlo 7 dorostenců. I když jsme tedy na tento důležitý zápas s týmem z dolní části tabulky neměli příliš optimální sestavu, tak přesto jsme se chtěli pokusit zabojovat o nějaký bodový zisk.


Hned úvod zápasu ukázal, že domácí jako tradičně zvolí velice fyzický styl hry plný osobních soubojů a rychlých akcí, s čímž v Petrovicích tradičně bojujeme. Bohužel už ve 4.minutě jsme po akci od lajny inkasovali branku na 1:0, když jsme nestačili zareagovat na rychlé přesunutí těžiště hry za naší obranu. V 16.minutě navíc J.Habart v naší brance zlikvidoval další obrovskou šanci domácího týmu. Ve 20.minutě se nám ovšem podařilo vyrovnat, když si se střelou zpoza vápna od L.Mošničky nedokázal V.Zrůbek v brance Petrovic poradit – 1:1. V 36.minutě L.Mošnička tvrdě pálil z trestného kopu, brankář míč vyrazil směrem na dobíhajícího L.Rákosníka, ale ten v těžké pozici míč do odkryté branky neusměrnil.


Druhý poločas se dlouho hrál víceméně bez šancí. Až v 61.minutě se měnilo skóre, když se domácí prosadili velice šťastným gólem (nečekaný odraz od nerovného hřiště před naším brankářem) a bylo to 2:1. Bohužel vzhledem k našemu kádru a nutnosti vystřídat některé zraněné a unavené hráče nás to dostalo do pozice, kdy jsme věděli, že srovnat skóre již bude těžké. Střídajícím hráčům rozhodně nelze upřít snaha, ale zkušenosti i fyzická převaha byly na domácí straně. Prakticky až do konce zápasu jsme se snažili dostat ještě do nějaké nebezpečné situace, ale nic, co by si přímo říkalo o vyrovnávací branku, už jsme si nedokázali vytvořit. Další velké šance neměly ani Petrovice, které už se zaměřili hlavně na ubránění těsného náskoku.


Z důležitého zápasu jsme bohužel vyšli bodově naprázdno a navíc se nám soupeř v tabulce přiblížil. Je opravdu smůla, že zrovna do takového utkání nemůžeme nastoupit v silnější sestavě, protože průběh ukázal, že se body určitě získat dali. Hlavně v prvním poločase chybělo i trochu štěstí, protože při lepším odrazu míče na úrovni ofsajdové linie, mohl jít V.Schwarz minimálně třikrát sám na branku, ale vždy nakonec ještě zasáhl domácí stoper. Příští zápas hrajeme doma v neděli 5.listopadu od 14:00 hod s Dolními Břežany.    

Zpět na články »