"B" mužstvo utrpělo v Černolicích debakl

[4. 9. 2019 13:40:13]

FUMBI I.B třída, skupina E – 2.kolo  
Sobota 31.8.2018 (hřiště: Černolice)


Černolice – „B“ muži   9:1 (4:1)
G: Špaček

Sestava:
Glogar – Pudil, J.Čejda, Stibor (68.Štemberk), Hájek – P.Sirotek (70.Nováček), Lhota, Bláha (62.M.Novák), V.Lípa – Špaček, Tomášek (46.J.Dvořák)

ŽK: ---


V druhém kole čekal naše mladé mužstvo velmi těžký soupeř, protože jsme hráli v Černolicích. Tento tým se dlouhou dobu utkával s naším „áčkem“ v krajském přeboru a následně několik sezón působil v I.A třídě. Navíc nic se nezměnilo na tom, že zde nastupuje mnoho zkušených hráčů (Loučka, Stracený, Macela, Bobok …), často se zkušenostmi z první a druhé ligy.


I přesto jsme do utkání, které se hrálo za velkého vedra, rozhodně nechtěli jít s taktikou pouze se bránit
a cílem bylo pokusit se hrát kombinačně, čemuž skvěle připravený trávník přímo vybízel. Hned úvodní minuty přinesly očekávané zjištění, že domácí tým se bude prezentovat skvělým fotbalem a bude velmi složité jim to znepříjemnit. Hned ve 3.minutě skvěle zasahoval T.Glogar v naší brance, když vyrazil pěknou střelu z trestného kopu. Bohužel z následného rohu se domácí dokázali prosadit a ujali se vedení 1:0. V dalších minutách se hra trochu vyrovnala a odměnou nám bylo srovnání skóre. P.Sirotek zatáhl míč k pravé lajně, odcentroval a na přední tyči se nejlépe zorientoval J.Špaček, který v 10.minutě vyrovnal na 1:1. V 16.minutě se do dobré střelecké pozice dostal J.Lhota, ale domácí gólman si s jeho tvrdým pokusem poradil . V 21.minutě se nám naskytla obrovská šance na otočení výsledku, když L.Tomášek perfektně sklepl míč na J.Špačka, ale ten svůj únik zakončil střelou těsně vedle. Bohužel, jakoby tento moment naprosto změnil průběh hry a od této chvíle, až do konce zápasu už na hřišti směrem dopředu existovalo prakticky pouze domácí mužstvo. Na naší branku se valila jedna nebezpečná akce za druhou. Nutno říci, že ve většině případů se jednalo zároveň i o velice pohledné akce, protože se hrálo na pár doteků, dlouhé přenášení hry i průnikové přihrávky. Na druhou stranu musíme přiznat, že do mnoha šancí a následně
i brankových situací jsme soupeře pustili chybami v přechodu z obranné do útočné fáze a následně pomalým návratem. Do poločasu Černolice brankami z 23.,28. a 41. minuty upravili skóre na 4:1. Mnoho dalších příležitostí ještě ovšem skončilo vedle, případně je skvěle zlikvidoval T.Glogar.


Žádnou změnu v obrazu hry nepřinesla ani poločasová přestávka. Hned od úvodních minut si soupeř vytvořil obrovský tlak, kterému jsme nebyli schopni odolat a naše hra se naprosto rozsypala. Nemá cenu tady průběh nějak více rozepisovat, protože by to byl jen výčet obrovských šancí soupeře, skvělých zákroků T.Glogara v naší brance a gólů v naší síti. Konečné skóre se nakonec zastavilo na hrozivých 9:1,
ale musíme si přiznat, že jsme branek mohli obdržet ještě více.


Utkání nelze hodnotit jinak, než jako velice nepovedené. Přestože prvních dvacet minut se hrálo nahoru – dolu se šancemi na obou dvou stranách, tak konečný výsledek vypovídá velice dobře o průběhu zápasu. Naše mladé mužstvo se nedokázalo vypořádat se zkušeností soupeře a svými chybami mu zápas ještě více usnadnilo. Pochvalu si ovšem rozhodně zaslouží Tomáš Glogar v naší brance, který mnoho nebezpečných situací dokázal odvrátit a uchránil nás ještě od větší prohry. Pokud bych měl z mužstva Černolic vyzdvihnout jednoho nejvíce rozdílového hráče, tak by se určitě jednalo o Luboše Loučku, který dlouho působil ve Spartě a v Jablonci. Hru domácího týmu řídil z pozice středního záložníka, rozdal mnoho krásných přihrávek, a když bylo potřeba, uvolnil se 1 na 1.


Na toto nepovedené utkání je nutné rychle zapomenout a soustředit se na další dva zápasy, kdy hrajeme doma. Nejdříve v neděli 8.září s Rožmitálem a o týden později s Dobříší „B“.    

Zpět na články »