"B" mužstvo si výhrou na penalty udrželo domácí neporazitelnost

[2. 10. 2019 12:14:58]

FUMBI I.B třída, skupina E – 6.kolo  
neděle 29.9.2019 (hřiště: Tatran)


„B“ muži - Lety   0:0 /4:3 penalty/
G: ---

Sestava:
F.Dřevojan – Beňo (46.Doubrava), Pudil, Novák, V.Lípa  – Špaček, Stibor (30.Lhota), Bláha (77.Novotný), Nováček (62.Kouklík) – K.Kvěch, R.Kvěch (88.R.Krůta)

ŽK: V.Lípa, R.Kvěch, K.Kvěch


V 6.kole čekal na naše „béčko“ těžký soupeř, protože Lety byly v úvodních kolech soutěže jediným týmem, který dokázal obrat o body vedoucí Černolice. Na druhou stranu, stejně jako je naše sestava v každém zápase rozdílná, tak i soupeř nasadil tentokrát na některé posty jiné hráče. Od začátku se hrálo hlavně v prostoru mezi vápny a žádné větší šance nepřicházely. My jsme si dokázali vytvořit mírnou herní převahu, když jsme těžili hlavně z rychlosti. První šanci měl ovšem soupeř, když se během chvíle dostal k dvěma střelám za hranicí vápna a druhý pokus se s přispěním brankáře F.Dřevojana zastavil až o tyčku (7.minuta). V dalším průběhu se několikrát o zakončení pokoušeli R.Kvěch, K.Kvěch, M.Bláha a J.Lhota. Většinou se ovšem jednalo zablokované, či nepřesné střely. Největší naše příležitost přišla v 45.minutě, kdy u vápna pěkně zakombinovala trojice Špaček, K.Kvěch a R.Kvěch. Posledně jmenovaný ovšem svým zakončením na dlouhou nohu brankáře nedokázal překonat a ten jeho pokus vyrazil. Určitě ovšem nemůžeme mluvit o tom, že by se do dobrých pozic nedostával i soupeř. Naštěstí se ovšem naší obraně dařilo útočící hráče dobře vystavovat do ofsajdů.

Podobný průběh měl i druhý poločas. Jen ještě více byl znát rozdíl v rychlostních možnostech některých hráčů a dostali jsme se do mnoha nadějně rozjetých rychlých brejků. Bohužel ani jeden se nám nepodařil dobře zakončit a strhnout vedení na naší stranu. V 58.minutě pěkně zakombinovali Nováček, Doubrava a K.Kvěch, jenže z jejich akce v blízkosti pokutového území soupeře byl jen roh. V 65.minutě přišla zřejmě naše největší šance, když K.Kvěch zatáhl míč ke koncové čáře, přihrál pod sebe, jenže na míč ze dvou různých směrů běželi R.Kvěch s M.Bláhou a v zakončení si překáželi, takže k pořádné střele ani nedošlo. V 86.minutě nebezpečně hlavičkoval R.Kvěch a z pokračující akce střílel J.Lhota jen těsně vedle branky. Lety se v druhé části k většímu ohrožení naší branky dostaly prakticky jen jednou, když po centru ze strany hlavičkoval hráč v záklonu nad branku. Utkání tedy nakonec skončilo docela spravedlivou remízou (0:0) a o bodu navíc rozhodoval penaltový rozstřel. Exekutorům, ani na jedné straně, se tentokrát moc nedařilo, takže si oba dva brankáři připsali několik pěkných zákroků. O vítězi rozhodla šestá série, v které náš dorostenec M.Doubrava proměnil a naopak brankář s ligovými zkušenostmi Sňozík si na F.Dřevojana v naší brance nepřišel. Výhrou na penalty jsme prodloužili letošní domácí neporazitelnost. Další zápas hrajeme v sobotu 5.10. v Loděnici od 16 hod.         

 

Penalty:
1. Pudil – ANO, Lety – ANO
2. Kouklík – NE, Lety – NE
3. Špaček – NE, Lety – ANO
4. R.Krůta – ANO, Lety – NE
5. Lhota – ANO, Lety – ANO
6. Doubrava – ANO, Lety – NE    4:3

 

Zpět na články »