"B" mužstvo se trápilo v koncovce, ale i přesto Rožmitálu nasázelo "bůra"

[23. 9. 2020 12:12:31]

FUMBI I.B třída, skupina E – 5.kolo  
Neděle 20.9.2020 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Rožmitál    5:2 (1:1)


Sestava:
F.Dřevojan – Špaček, Pudil, Hofman (46.L.Brotánek), T.Čipera (69.Štemberk) - M.Sirotek, K.Kvěch, L.Matoušek, Barták (76.P.Sirotek) – Sochůrek, Chocholoušek (76.R.Krůta)

ŽK: L.Matoušek, L.Brotánek  

 

Týden po nepovedeném zápase na Dobříši jsme hráli další okresní derby. Tentokrát jsme na domácím hřišti hostili Spartak Rožmitál a jednoznačným cílem bylo zvítězit. Naše sestavě tradičně doznala oproti minulému kolu několika změn, když tou hlavní tentokrát bylo zařazení dvou rychlých brejkových útočníků, což následně, ještě s vysokým obranným postavení soupeře, určilo obraz hry. Následkem toho prakticky každý delší míč za obránce znamenal naší obrovskou šanci – většinou samostatný nájezd na brankáře! Bohužel řešení finální fáze a samotné koncovky bylo od našich hráčů velmi špatné a nakonec jsme mohli být ještě rádi, že poločasový stav byl 1:1 a nikoliv horší. Nemá cenu tady popisovat všechny šance, takže zmíním jen několik největších a brankové situace. Hned ve 3.minutě postupoval po dlouhém nákopu za obrana J.Chocholoušek zcela sám na brankáře, ale zakončil vedle. V 11.minutě obrovská šance M.Sochůrka – brankář vyrazil na roh. V 13.minutě našel M.Barták centrem T.Čiperu, jenže jeho zakočení mířilo nad branku. V 15.minutě zahrozil z nenápadné akce i soupeř a zakončení zblízka mířilo těsně vedle branky. V 16.minutě vstřelil úvodní branku M.Sochůrek, když se prosadil střelou k tyči. Bohužel neuběhly snad ani dvě minuty a soupeř vyrovnal. Gólová akce paradoxně začala naším náporem, jenže nepřišlo zakončení. Naopak po ztrátě míče hostující hráči sehráli rychlý brejk na několik dotyků a na přesné zakončení za tyč nemohl náš brankář dosáhnout – 1:1. V 20.minutě další obrovská šance, ale L.Matoušek opět nechal vyniknout brankáře. V 24.minutě dvě velké příležitosti, když nejdříve neuspěl J.Chocholoušek a následně ani K.Kvěch. V 26.minutě se  ve vápně uvolnil L.Matoušek, ale opět nevyzrál na brankáře. V 38.minutě našel K.Kvěch krásným pasem za obranu M.Sochůrka, který si ovšem míč v rozhodující chvíli před brankářem ukopl. Ve 43.minutě zahrál L.Matoušek trestný kop z 18 metrů, ale pozorný brankář si s jeho střelou k tyči poradil. V poslední minutě první části nastřelil ještě K.Kvěch tyčku a M.Barták z pokračující akce ležícího brankáře.

I když jsme si v kabině říkali, že na hře nebudeme nic měnit a proměníme další šance, které přijdou, tak situace na hřišti následně vypadala jinak. Mužstvo podvědomě polevilo, a jak se říká, mysleli jsme si, že se soupeř porazí sám. V naší hře najednou chybělo pořádné nasazení a hráči Rožmitálu začali vyhrávat osobní souboje a odražené míče. Naštěstí se nám dařilo je nepouštět do brankových příležitostí. V 58.minutě se do další velké šance dostal J.Chocholoušek, ale už poněkolikáté nedal. V 68.minutě přišel rozhodující moment zápasu, když se podruhé dokázal gólově prosadit M.Sochůrek, který postupoval po pasu T.Čipery sám na brankáře – 2:1. Od této chvíle už jsme na hřišti znovu jasně dominovali a přicházelo velké množství šancí na zvýšení náskoku. V 70.minutě se krásnou střelou do horního rohu branky (z 25 metrů) prezentoval M.Sirotek a zvýšil na 3:1. V 73.minutě se hlavou prosadil L.Brotánek, jehož zakončení ještě bylo tečováno obráncem – 4:1. V 79.minutě utekl M.Sochůrek, ve vápně našel J.Špačka a ten s přehledem prostřelil brankáře – 5:1. Konečnou podobu dostal výsledek v 88.minutě, kdy hosté využili naší nedůslednosti v bránění – 5:2.

Výsledek zápasu měl být daleko jednoznačnější a hlavně mělo být rozhodnuto mnohem dříve. Neproměňování brankových šancí v takové míře, jako tentokrát, by nás v jiných zápasech určitě stálo body. Pozitivní ovšem je, že mužstvo předvedlo dopředu velikou sílu a divákům i mnoho pěkných akcí. Příští zápas hrajeme opět doma, když v neděli 27.9.2020 od 16:30 hostíme Milín.   

Zpět na články »