"B" mužstvo poprvé zabodovalo venku a z Cerhovic přivezlo dva body

[25. 10. 2019 9:37:12]

FUMBI I.B třída, skupina E – 9.kolo  
neděle 20.10.2019 (hřiště: Cerhovice)


Cerhovice - „B“ muži        1:1 (0:1)
                                                              /penalty 4:5/

G: Špaček

Sestava:
F.Dřevojan – Štemberk, Novák, J.Čejda, Pudil  – P.Sirotek (90.R.Krůta), Stibor, Bláha, V.Lípa – Lhota (75.J.Dvořák), Špaček (87.Machovský)

K čtvrtému pokusu o získání bodů venku jsme vyjeli na hřiště Cerhovic, které v loňské sezóně sestoupily z I.A třídy. Vzhledem k tomu, že ve stejný čas hrálo i naše „áčko“, tak jsme tentokrát nemohli využít více hráčů ze širšího kádru hlavního mužstva. Ale i přesto jsme do utkání šli s velmi dobrou sestavou a cílem konečně nějaký bod venku urvat. Hned od prvních minut bylo zřejmé, že je soupeř sehraný a navíc, že někteří jeho hráči jsou na tom velmi dobře technicky. Pokud jsme tedy chtěli pomýšlet na úspěch, tak soupeř nemohl dostávat příliš místa. V prvním poločase se nám to dařilo a dobře jsme zahušťovali prostor před naším vápnem, takže se soupeř nedostával do šancí. Naopak my jsme měli několik možností, jak vstřelit branku. Ve 12.minutě se pěkně uvolnil M.Bláha a krásnou uličkou vybídl ke skórování J.Lhotu, ale ten svůj postup do vápna zakončil střelou vedle. V 16.minutě zahrával soupeř roh a hráč na přední tyči usměrnil míč patičkou těsně vedle branky. V 28.minutě prověřil F.Stibor domácího brankáře tvrdou střelou z trestného kopu z 25 metrů, ale ten dokázal míč vyrazit a zahrávali jsme jen roh. Po jeho rozehrávce se míč odrazil k J.Špačkovi a ten nečekanou střelou od pomezní čáry donutil brankáře k fantastickému zákroku, když míč směřující do branky dokázal na poslední chvíli vytáhnout. V 34.minutě jsme se dočkali zasloužené vedoucí branky. Přibližně na 20 metrech od branky se k trestnému kopu postavil Matěj Bláha a jeho pokus přes zeď domácí brankář s velkou námahou vyrazil na dobíhajícího J.Špačka, kterému se míč, z bezprostřední blízkosti, podařilo procpat do branky – 0:1. Nutno říci, že v této situaci náš útočník ukázal velký kus odvahy, protože šel do dorážky s rizikem nárazu hlavou do tyče.


Druhý poločas byl opakem toho prvního. Herní převahu si tentokrát hned od úvodního hvizdu vytvořily Cerhovice a musíme si přiznat, že chvílemi se jednalo o drtivý tlak. V 47.minutě se odehrál před naší brankou velký závar a F.Dřevojan musel likvidovat hned dvě střely z bezprostřední blízkosti! V 65.minutě poslal domácí hráč vysoký nákop směrem na naší branku, zdálo se, že míč jde do zámezí, ale nakonec se zastavil o tyčku naší branky! V 73.minutě vytáhl F.Dřevojan další skvělý zákrok, když vyrazil na roh střelu z hranice penalty. V těchto chvílích se opravdu hrálo především na naší polovině a my jsme vyráželi jen ojedinělých brejků. Pravdou ovšem je, že v několika případech chybělo jen malinko štěstí k tomu, abychom se dostali do obrovské šance. V 79.minutě se domácí dočkali vytouženého vyrovnání. Po sérii několika soubojích v našem vápně se odražený míč dostal k hráči Cerhovic, který to měl na hranici 20 metrů proti noze a utaženou střelou za tyč se nemýlil – 1:1. Úplný závěr utkání již nepřinesl žádnou vyloženou možnost ani na jedné straně, a tak se o bodu navíc rozhodovalo v penaltovém rozstřelu. Dlouho v něm kralovali střelci nad brankáři, když se v prvních čtyřech sériích nikdo nemýlil. Páté pokusy ovšem přinesly rozuzlení. Zatímco náš F.Stibor se tvrdou ránou nemýlil, tak domácího střelce vychytal F.Dřevojan, což znamenalo naše vítězství 2:1 na penalty.


Zisk těchto dvou bodů je velmi důležitý, protože jsme konečně dokázali bodovat venku a navíc jsme si upevnili pozici ve středu tabulky, což nám dá klid do závěru podzimní části a věřím, že se ještě o nějaké body popereme. Za odvedený výkon a nasazení si zaslouží pochvalu celé mužstvo, ale zvlášť bych tentokrát vyzdvihl hru celé obrany v čele s brankářem. Příští zápas hrajeme doma v neděli 27.10. od 14:30 hod, když budeme hostit Milín.

 

Penalty:
1. Pudil – ANO, Cerhovice – ANO
2. Bláha – ANO, Cerhovice – ANO
3. R.Krůta – ANO, Cerhovice – ANO
4. J.Čejda – ANO, Cerhovice – ANO
5. Stibor – ANO, Cerhovice – Ne                  5:4 výhra

 

Zpět na články »