"B" mužstvo otočilo zápas v Dalekých Dušníkách

[2. 9. 2020 10:30:53]

FUMBI I.B třída, skupina E – 2.kolo  
Neděle 30.8.2020 (hřiště: Daleké Dušníky)


Daleké Dušníky – „B“ muži  3:4 (2:1)
G: R.Kvěch, Zmeškal, L.Matoušek, vlastní

Sestava:
F.Dřevojan – M.Sirotek, Pudil, L.Brotánek, Špaček, – Kouklík, Bláha, L.Matoušek, Barták (63.Hofman) – Kvěch (77.R.Krůta), Zmeškal (67.Stibor)

ŽK: Hofman

Po úvodní domácí prohře jsme chtěli zkusit získat první body nové sezóny v Dalekých Dušníkách. K dispozici jsme tentokrát měli zase několik jiných hráčů, takže se naše sestava výrazně změnila. Utkání se hrálo na dost podmáčeném hřišti, které hlavně na jedné straně dělalo problémy oběma mužstvům.

Hned od prvních minut jsme chtěli soupeře zkusit přehrát kombinací a naopak se vyhnout hře vzduchem a nenechat si vnutit styl soupeře. Tato taktika se nám celkem dařila, měli jsme mírnou územní převahu, ale bohužel jsme vyprodukovali ve středu hřiště moc zbytečných ztrát a nabídli tím soupeři brejkové situace. V 10.minutě jsme byli za úvodní aktivitu odměněni první brankou, když si centr Matěje Bláhy srazil do branky jeden z domácích hráčů – 0:1. V 25.minutě bylo vyrovnáno, když soupeři vyšel jeden z mnoha dlouhých míčů do strany za obranu – 1:1. V 27.minutě skvěle zasáhl F.Dřevojan. O minutu později si náš brankář zavařil nepřesnou rozehrávkou, ale následně situaci ještě výborně zachránil. Bohužel ve 33.minutě přišel po rychlém brejku přesný centr ze strany a domácí útočník hlavou otočil skóre – 2:1. Ve 42.minutě opět další zbytečná ztráta míče na polovině hřiště a jen výborný zákrok brankáře Dřevojana nás uchránil od třetí inkasované branky.

O poločase jsme si v kabině vysvětlili, že je potřeba hrát daleko zodpovědněji, balon více podržet a přesně rozehrát, abychom se vyhnuli zbytečným ztrátám a následným brejkům soupeře. I začátek druhé části se nám vydařil, protože ve 49.minutě si na centr z rohového kopu M.Sirotka počkal na zadní tyči R.Kvěch a pohotovou střelou vyrovnal na 2:2. V 53.minutě měl dobrou příležitost L.Brotánek, když si hlavou našel rozehrávaný trestný kop L.Matouška, ale brankář míč vyrazil. Akce pokračovala dále, míč se dostal k J.Kouklíkovi, který neváhal a z hranice vápna znovu prověřil domácího brankáře, ale ten byl opět pozorný. V 62.mintuě se dočkal první branky v dresu Sedlčan Zdeněk Zmeškal, když těžkou hlavičkou v pádu využil centru M.Bartáka a otočil skóre v náš prospěch – 2:3. V 66.minutě předvedli pěknou a pohotovou spolupráci Z.Zmeškal s L.Matouškem, když prvně jmenovaný rychle vhodil aut za obranu soupeře a nabíhající L.Matoušek v samostatném úniku nezaváhal – 2:4. V 79.minutě se do dobré pozice dostal M.Bláha, ale brankář jeho pokus zlikvidoval. V 84.minutě nás opět podržel F.Dřevojan, který chytil již několikátou stoprocentní šanci! V 88.minutě ještě domácí zadělali na velké drama, když se jim po rohu podařilo snížit na 3:4. Závěrečných pár minut ještě bylo dost napínavých, ale naštěstí jsme odvrátili všechny nebezpečné centry a udrželi jsme těsné vedení.

Z jednotlivců musím tentokrát jednoznačně pochválit brankáře F.Dřevojana, který předvedl skvělý výkon. Hráči si zaslouží pochvalu za to, že po prohraném poločase nic nevzdali a naopak v druhé části předvedli ještě daleko koncentrovanější výkon bez zbytečných ztrát a vybojovali velmi cenné vítězství. V příštím kole se v neděli 6. září utkáme doma s Černolicemi (od 17:00 hod).

Zpět na články »