"B" mužstvo opět remizovalo

[1. 4. 2024 11:55:56]

I. B třída, skupina E – 15. kolo  
Neděle 31. 3. 2024 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži – Tlustice   1:1 (0:0)
G: R. Kvěch

Sestava:
L.Dřevojan – P.Sirotek, L.Mošnička, F.Hofman, J.Kočí (61.D.Míka), R.Krůta (70.F.Plachý), M.Dvořák, D.Čipera (78.D.Barták), V.Lípa, M.Barták, M.Havel (57.R.Kvěch)


Poprvé jsme se doma na jaře představili proti týmu Tlustic, který je naším tabulkovým sousedem a hrálo se tzv. o šest bodů. Do zápasu jsme šli bez nemocného kapitána D. Pudila, ale na lavičce už byl připraven po dlouhém zranění R.Kvěch. V utkání jsme se chtěli prosadit hlavně dobrou kombinací a rozehrát si situace, z kterých by mohli pramenit šance.


Soupeř nás ovšem zaskočil a hned od úvodu napadal naší rozehrávku a nedával našim středním záložníkům čas na kombinaci. Důrazná a rychlá hra nám vůbec neseděla a velice často jsme se dostávali pod velký tlak. Nám se prakticky za celý první poločas nepodařilo hostující branku nebezpečně ohrozit a naopak na druhé straně musel několikrát zasahovat L. Dřevojan, případně zakončení skončilo těsně vedle naší branky. Nejnebezpečnější situace přišla v 27. minutě, kdy po rychlé akce nejdříve skvěle zasáhl náš brankář a dorážející hráč jen těsně minul branku.


Do druhé části jsme vstoupili s trochu pozměněnou taktikou a hlavně se nám dařilo hrát důrazněji a rychleji, čímž jsme se soupeři vyrovnali. Hned ve 47. minutě se do dobré šance probíjel V.Lípa, ale s jeho střelou si brankář poradil. O dvě minuty později uvolnil M.Havel nápaditou patičkou ve vápně M.Dvořáka, ten si míč připravil na levou nohu, ale bohužel do zakončení dal moc síly a branku ve vyložené příležitosti přestřelil. V 51. minutě postupoval hostující hráč sám na naší branku, ale L.Dřevojan jeho pokus zlikvidoval. V 78.minutě jsme ovšem inkasovali, když hostující útočník přebral míč na hraně ofsajdu a střelou na přední tyč otevřel skóre – 0:1. Netrvalo to ovšem dlouho, možná dvě minuty, a bylo srovnáno. Velice aktivní střídající R.Kvěch vystihl nedorozumění mezi obráncem a brankářem, dostal se k míči a chytrým lobem přes vybíhajícího gólmana srovnal na 1:1. V 83.minutě hasil své zaváhání v rozehrávce L.Dřevojan, ale situaci ustál a skóre se neměnilo. V 86.minutě jsme měli po evidentní ruce jednoho z hostů zahrávat pokutový kop, ale rozhodčí bohužel situace zřejmě správně neviděl. A hned v zápětí se do velké šance dostali i hosté, když po trestném kopu dostali míč až do naší sítě, ale pomezní rozhodčí naštěstí hned po centru do vápna signalizoval ofsajd, takže následně dosažená branka nemohla platit. Posledních pár minut a ani nastavený čas už žádnou dramatickou situaci nepřinesl, a tak jsme si se soupeřem rozdělili body za remízu 1:1.


V prvním poločase byl soupeř jasně lepší a za bezbrankový stav jsme museli být rádi. Po přestávce se hra vyrovnala a nebezpečné situace byly k vidění před oběma brankami. Po dramatickém závěru zřejmě mohou být obě družstva se získaným bodem spokojena a ve vyrovnané tabulce může mít nakonec i tento bod cenu zlata. Příští utkání hrajeme v neděli 7. dubna na Dobříši, kde odehrajeme derby „B“ mužstev. Začátek je opět v 16:30 hod.    

 

Zpět na články »